Marysiu Maśka Chyba worki spełniły swoją rolę. Dziś udało mi się przedrzeć na sad, oglądałem wszystkie nabrzmiałe pąki i są w dobrej kondycji, nie wyglądają na przemarznięte ale wszystko się okaże za 2 miesiące. Truskawki już wpisałem do zeszytu

Z wczorajszego zapowiadanego +1*C był aż -7,5* w najcieplejszym momencie dnia, z dzisiejszych zapowiadanych 4 stopni był 1 , jak by nie było pomyłka mniejsza i wreszcie lód się roztopił na drzewach.
Terenia dziś dopiero przekonałem się ile mam śniegu, wydostałem się na sad a tam zwiało chyba z całej wsi śnieg. Śnieg z pól zatrzymywał się na płocie od sadu i pozostałych chaberdziach, które nie pozwoliły go wywiac dalej dzięki czemu na polach jest około 10-15 cm a na sadzie średnio 30-40 a w zaspach to z 90 będzie

Proszę zabieraj ile zechcesz
Na tym zdjęciu widać na środku zarys 2 wanien, taki prostokąt to można sobie wyobrazić ile jest śniegu

A tu po przestawieniu trybu w aparacie wyszła pustynia z wydmami

Kotki dziękują za głaski
Marysiu Ambo To jest odmiana nie do zdarcia, krzaczki potrafią żyć ponad 30 lat, jednak najlepiej jest je co 2 lata dosadzać. Starych jednak nie trzeba wyrzucać, no chyba, że z braku miejsca, ale też owocują.
Krysiu Aż sobie dłoń zmierzyłem

19 cm to chyba normalna tylko truskawki przerośnięte

Odkąd pamiętam to zawsze rosły, jeszcze sadu nie było a one juz owocowały.
Ewa Swoje trochę odchudziłem , już są dłuższe niż grubsze

Wykazują początki pozimowej aktywności co jest pokazane na poniższym obrazku

Diablik jest już wystarczająco lekki bo nie zapadł się w śniegu. Wreszcie Ci mogę coś wysłać - sprawdzę na wiosnę wąsy;:138
Terenia Dla Ciebie też będą wąsy

Ale będzie ciekawie jak wszystkie trzy będziecie miały wąsy
Ula Prawie całą Szkieletczyznę tak zasypało ale to dobrze bo jakby wiosną susza była to przeżyjemy
Marta Czy one tak dobrze wychowane....chyba raczej to takie niemoty i dlatego takie spokojne

Za lilie się zabierały ale zamknąłem lilie w innym pokoju. W truskawkach miałem 2 lata włókninę ale był plon bylejaki a chwasty i tak wyrastały przez dziury razem z krzaczkami. Za to bardzo dobrze sobie radzą w wysokiej trawie i przyjemnie się ich tam szuka