Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Dorotko Cieszę się, że napisałaś o karpach dziwaczków, w takim razi e może i mnie się uda o ile ich zbytnio nie przesuszyłem.
Kamil Miałem żółte, białe, różowe, czerwone i , pomarańczowe i sporo pstrokatych.
Lisico Nie przez gardło a przez klawiaturę, one nie potrafią czytać więc mogę pisać co chcę :wink: Gorzej gdybym to powiedział :roll:
Gosia To jak moja Tojota, oddałem ją 2 miesiące temu i traktuje mnie jak obcego a jak ją znów odbiorę to będzie jak piesek przy nodze chodziła i mówiła.
Marysia Lilie dostałem 27 grudnia ze sporymi łodyżkami, przywiezione z chłodni więc wsadziłem, rok temu też tak robiłem i dłużej kwitły niż w gruncie. Truskawki nie wiem bo rosną u mnie od ponad 30 lat , co 2 lata odmładzam. Jeśli chcesz wyślę Ci sadzonki, puszczają sporo wąsów ale pierwsze owoce są ogromne, aż puste w środku i bardzo słodkie.
Pat Miałem tytoń :D ale mi go grad stłukł. A jeszcze w latach 80tych w okolicy tytoń był uprawiany na skalę krajową, byłą nawet fermentownia. Teraz z fermentowni zrobili Universal Leaf Tobbacco , a co, musi być po amerykańsku :D Ale czym to się zajmuje to nie wiem. Koty są tak leniwe, że muszę je nogą na zewnątrz wypychać a i tak zaraz są z powrotem na parapecie i płaczą , że im zimno. Chociaż tyle, że udało mi się je trochę odchudzić. Ale nie ma się co dziwić kotom, że nie chcą wychodzić, u nas dziś jest tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale zapomniałam wcześniej skomentować sposób okrywania roślin workami niebieskimi, ja mam jeden niebieski reszta białe i bardzo dobrze się sprawdzają, bo włókninę trzeba obwiązywać a to gotowy kapturek ;:63 Truskawki jak takie dobre to proszę o parę sadzonek w lecie, bo albo moja gleba albo sadzonki kupowane są nietenteges i ściągam od forumków w nadziei na te najlepsze :D
U mnie podobny widok, ale jak idzie halny to może zrobić się brzydko ;:174
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurcze Michał czy ja dobrze widzę Ty masz tyle śniegu ??? ;:oj ;:oj
A prosiłam podrzuć trochę sąsiadce - to nie ;:185 Ty sknero , ja bym się cieszyła z takiej zimy ;:108
Wygłaskaj wszystkie kotki - proszę .
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale - ale miałeś fajne truskawy :shock: To mi przypomniało, że posadziłam jesienią 30-40 sadzonek z dwóch źródeł. Ciekawe jak przezimują i czy będą u mnie jako-tako owocować. No niby Kaszuby słyną z ich uprawy...ale zobaczymy...
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Tak się też zastanawiałam, czy to dłoń taka drobniutka, czy takie wielkie te truskawki. :;230
Jeszcze nie uprawiałam truskawek. Ale w tym sezonie zacznę, bo dostałam sadzonki takich do doniczkowej uprawy.
Mizianko dla całej kociarni i serdeczne pozdrowienia dla Ciebie. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Koty zawsze są atrakcyjne 8-) A im grubsze, tym milsze w dotyku i bardziej skore do głasków :D Moje się dla odmiany ożywiły, nawet Hamlet porzuca czasem zwykłą pozycję leżącą-dziś nawet wyszedł na dwór.
Nie wyrzucaj wszystkich wąsów truskawkowych, chciałabym też mieć takie giganty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał zostaw ze dwa wąsy dla mnie ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aż ślinotoku dostałam na taki rarytas lata
a śniegu ci nie zazdroszczę też mam tyle

U mnie tylko -4 ;:138 jest sie z czego cieszyć :wink:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Michale, koty jak zwykle wspaniałe, dobrze wychowane :wink: Zawsze zamiast wygodnej kanapy mogłyby wybrać zgrabną skrzyneczkę z liliami :wink: :lol:
Truskawki piękne . Też mam ich trochę i chyba to właśnie truskawek najbardziej nie lubię pielić :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Maśka Chyba worki spełniły swoją rolę. Dziś udało mi się przedrzeć na sad, oglądałem wszystkie nabrzmiałe pąki i są w dobrej kondycji, nie wyglądają na przemarznięte ale wszystko się okaże za 2 miesiące. Truskawki już wpisałem do zeszytu ;:108 Z wczorajszego zapowiadanego +1*C był aż -7,5* w najcieplejszym momencie dnia, z dzisiejszych zapowiadanych 4 stopni był 1 , jak by nie było pomyłka mniejsza i wreszcie lód się roztopił na drzewach.
Terenia dziś dopiero przekonałem się ile mam śniegu, wydostałem się na sad a tam zwiało chyba z całej wsi śnieg. Śnieg z pól zatrzymywał się na płocie od sadu i pozostałych chaberdziach, które nie pozwoliły go wywiac dalej dzięki czemu na polach jest około 10-15 cm a na sadzie średnio 30-40 a w zaspach to z 90 będzie ;:oj Proszę zabieraj ile zechcesz ;:306
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na tym zdjęciu widać na środku zarys 2 wanien, taki prostokąt to można sobie wyobrazić ile jest śniegu ;:138
Obrazek
A tu po przestawieniu trybu w aparacie wyszła pustynia z wydmami
Obrazek
Kotki dziękują za głaski :D
Marysiu Ambo To jest odmiana nie do zdarcia, krzaczki potrafią żyć ponad 30 lat, jednak najlepiej jest je co 2 lata dosadzać. Starych jednak nie trzeba wyrzucać, no chyba, że z braku miejsca, ale też owocują.
Krysiu Aż sobie dłoń zmierzyłem ;:306 19 cm to chyba normalna tylko truskawki przerośnięte :wink: Odkąd pamiętam to zawsze rosły, jeszcze sadu nie było a one juz owocowały.
Ewa Swoje trochę odchudziłem , już są dłuższe niż grubsze :D Wykazują początki pozimowej aktywności co jest pokazane na poniższym obrazku
Obrazek
Diablik jest już wystarczająco lekki bo nie zapadł się w śniegu. Wreszcie Ci mogę coś wysłać - sprawdzę na wiosnę wąsy;:138
Terenia Dla Ciebie też będą wąsy ;:306 Ale będzie ciekawie jak wszystkie trzy będziecie miały wąsy ;:306
Ula Prawie całą Szkieletczyznę tak zasypało ale to dobrze bo jakby wiosną susza była to przeżyjemy ;:333
Marta Czy one tak dobrze wychowane....chyba raczej to takie niemoty i dlatego takie spokojne ;:306 Za lilie się zabierały ale zamknąłem lilie w innym pokoju. W truskawkach miałem 2 lata włókninę ale był plon bylejaki a chwasty i tak wyrastały przez dziury razem z krzaczkami. Za to bardzo dobrze sobie radzą w wysokiej trawie i przyjemnie się ich tam szuka ;:173
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aleeeeeeeeeee masz fajnie ;:108 ;:108 ;:108 Zdjęcia super ;:138 ;:138
Z wąsów już się cieszę :tan :tan i dziękuję .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale, ale masz dobry humor :;230 oparskałam sobie dwa razy ekran 1. jak mierzyłeś sobie dłoń, a 2 jak nam wąsy przyprawiłeś

ZIMĘ MASZ PIĘKNĄ - też kiedyś taka miałam , wypatrzyłam te wanny ;:oj

a zdjęcia niektóre kosmiczne i bardzo mi się podobają u mnie lodowe sople spadły i stopniały i została pokrywa śnieżnolodowa!
w dzień było +3 :wink:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

U mnie aż tyle śniegu nie ma, ale też zupełnie jeszcze biało i zimowo :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

No to cię chłopie zasypało ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zawsze chciałam mieć wąsy ;:306
Śniegu nieporównanie mniej, nawet kostek nie sięga. Jednak temperatura co rano -10 i w dzień wcale się śnieg nie topi. Powstała skorupa lodowa i nic się nie zmienia :? Słońce się pojawiło :D
Koty uznały, że już można wyjść z domu i spędzają całe godziny na bieganiu po tym twardym śniegu :D Hamlet się ożywił. Do tej pory głównie leżał, nawet przy zabawie sznureczkiem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”