Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Reniu ja wszystkie sasanki kocham miłością bezkrytyczną bez względu na kolor! Mają takie cudne futerka :wink: Nasionka bordowych - jakbyś miała w nadmiarze - to bardzo chętnie ;:108
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu, piękne wspomnienie wiosny ;:196
Co porabiasz? Mam nadzieję, że nie musisz nigdzie jechać :roll:
Do Auchan nie dotarłam. Po pierwsze było skandalicznie zimno a po drugie nie miałam gotówki i za nic nie mogłam przypomnieć sobie pinu do karty ( bałam się skompromitować przy kasie) :oops: .... Zbliżeniowo to tylko do 5 dych można? ;:131
Aniu masz wspaniałego Męża ;:333 Mój lubi tylko iglaki i trawnik. Cały czas słyszę "posadzisz mi jakieś kwitnące chabazie na trawniku (w sensie rabatę zrobię) to będziesz sama wszystko kosić, ja się już nie dotknę :twisted: " I co tu takiemu zrobić ;:145
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Ooo! Ten żółty kwiatek na trzecim zdjęciu - też mam takie :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu! Jak tylko będą są Twoje, tylko musisz mnie przypilnować, bo mam fenomenalną pamięć, ale koszmarnie krótką! Może któraś z moich zeszłorocznych siewek będzie bordowa? Oby przeżyły zimę! :heja

Martuniu! Martwiłam się jak dziś dojechałaś, bo H wracał z nocki więc wiedziałam jakie drogi. Ja muszę dziś odwiedzić Teścia, bo ostatnio przez kilka dni kiepsko się czułam i nie wyjeżdżałam z domu. Jeździł mój H i nawet drugi szwagier z Teściową, ale to nie to.

Co do M-ów, to mój do wszelkich roślin, które nie są ,,jadalne" podchodzi dość specyficznie... i rzadko która wzbudza w nim cieplejsze uczucia! ;:306 Jedynym wyjątkiem są wybrane drzewa - ostatnio na topie jest wierzba płacząca i sosna czarna! ;:202 Tylko gdzie ja to posadzę? ;:224 A i jeszcze u ,,u Mai w ogrodzie" spodobała mu się goryczka! Więc koniecznie muszę ją zdobyć! ;:306

Zosiu! :;230 mój trawnik wiosną głównie z nich się składa. Tępiłam mocno, ale ostatnio postanowiłam zrobić z nich miodek. Dziewczyny mają przepis. Ponoć świetny! Więc zmieniam nastawienie, że to pożyteczna roślinka! ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Renatko, zwłaszcza zaspa po Twojej lewej robi wrażenie :shock:
Co do jadalnych roślin, to i liliowce i hosty takie są :lol:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O liliowcach i hostach słyszałam, ale H nie jada nawet kalafiora i brokułów, bo kwiaty są do podziwiania, a nie do jedzenia! ;:306 Żarty żartami, ale H potrafi docenić wiele kwiatów, pracę włożoną w ich pielęgnację, aja często dostaję od Niego kwiaty.

Cała poranna praca H z odśnieżaniem poszła z wiatrem, który nawiewa kolejne partie śniegu.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

To moze ja pochwalę się swoim ogródkiem. Rabata kwiatowa. Znajduje się tam posadzona w tym roku róża Queen Elizaabeth, budleja, przetaczniki, jeżówki, krwawniki.... widać?

Obrazek

Renzal u Ciebie też taki kwietnik?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Ale fajnie!! U nas jakieś 5 cm tylko. Nie pada. Robi się coraz cieplej.
Renata, ja też kocham sasanki.
One są cudne. U mnie wysiewa się ciemiernik bordowy. Biały mi znikł ;:131
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu te niebieskie to śniezyca?U mnie z 10 cebulek wzeszła tylko 1 ;:224 .Daj więcej tych kolorków :D Takie niebieskie nawet małe kwiatuszki są urocze ;:173 .
Jak teściulek, wiadomo coś?

Tomaszkowa, masz pięknie urządzony ogród ;:215 .Taka harmonia w nim panuje i porządek ;:173 .Całkiem jak u mnie , bo tez śnieg wszystko zakrył :;230 Otwórz wąteczek, będziemy Cię odwiedzać :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Reniu przyszłam się przywitać i zobaczyć czy Cię nie zasypało :wit :wit
Piękną masz i zimę i wiosnę ;:215
Sasanki cudne ;:333
U nas nie sypie tylko wieje ;:223
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No takl, ja zapomniałaam, że Ty jak już coś siejesz to na całego. W zeszłym roku z sasankami szalałaś.
Teraz to już całe Auchan chyba wykupiłaś z nasion. :D
Muszę i ja kupić ziemię do siewów. Miałam nic nie siać, ale koleżanka dała mi kilka nasionek pomidorów.
No i koniecznie chcę spróbowac jeszcze raz z lobelią.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! Trzeba przyznać, że roślinki są zopiekowane! ;:215 U mnie roślinki przykryte śniegiem, lodem, śniegiem,...

Tosiu! Wymienimy się ciemiernikami? ;:oj Śnieg i wiatr dokładam w gratisie! ;:224

Aniu! Właśnie wróciłam od Teścia i stopniowo mu się poprawia, ale do końca długa droga. Kolorki będą za momencik wedle życzenia!

Teresko! Lubię zimę, ale zdecydowanie bardzie wiosnę! U nas niestety też wieje! Ba nawet ostro dmucha!

Gosiu! Przedziwne roślinki mi ,,wychodziły", ale lobelia to mój totalny niewypał! ;:306 Jeszcze się trzymam dzielnie i nic nie wysiałam, ale aż mnie skręca! ;:224
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Dziewczyny wstrzymajcie się z sianiem, aż dam wam znać. Mam świetny kalendarz biodynamiczny co sprawdzał się w zeszłym roku. ;:108 Termin na kwiaty coś koło 7 lutego. Lobelię kiedyś siałam i mi urosła. Ją się tylko ciężko pikuje, bo trzeba kępkami po parę roślinek.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Jakoś średnio mi wschodziła ta lobelia, to nawet specjalnie nie miałam co pikować!
Ja czasem korzystam z tego kalendrza biodynamicznego. ;:333
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

P.S. Uległam pokusie... byłam wczoraj po zakupy dla Teścia w Kaufie... i znów kupiłam kolejne nasionka... tym razem tylko 4 torebeczki ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”