Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Gosiu, pachnie rzeczywiście niesamowicie, szkoda tylko, że już przekwita, trzeba będzie znów coś wymyśleć, a cebulki hiacynta przechować, aby później wsadzić do ziemi

Ewuniu, ostatnio mam wrażenie, że jestem od nich, to znaczy od róż uzależniona, wciąż trenuję silną wolę, żeby więcej nie zamówić, a jest jeszcze tyle innych ciekawych roślin, które chciałoby się mieć, niestety nic więcej raczej już nie upcham, no chyba, że coś wypadnie, nawet z tymi zamówionymi będę miała mały problem ;:223. Stephanie mam, a na Ambridge Rose poluję od dawna, nie załapałam się jesienią, a i teraz jest nie do zdobycia

Martuś, mam taką właśnie nadzieję, że ten lód roślinkom nie zaszkodzi, póki co, to, aż takich mrozów dużych nie było, więc może nie będzie aż tak źle

Małgosiu, serdecznie dziękuję ;:196, co prawda nie wiem jak wygląda prawdziwy raj i raczej na razie wiedzieć nie chcę ( o ile się tam w ogóle dostanę ;:306 ), ale dla mnie ogród faktycznie nim jest, więc staram się, aby z każdym rokiem był jeszcze ładniejszy

Bogusiu, dziękuję za tyle pięknych słów śląc w podzięce buziaczki od wnucząt i ode mnie :oops: , namiary wysłane, co do tej emerytury, no właśnie chciałabym mieć ten komfort, ale tak jak piszesz być w pełni sił i wigoru, a przede wszystkim mieć te lata co teraz, a tego ni jak nie da się zrobić, jak sobie pomyślę, że przede mną jeszcze prawie 20 lat pracy, to słabo mi się robi

Marysiu, dzięki ;:196, mam nadzieję, że się u mnie zaaklimatyzują i będą ładnie kwitły, prawdę mówiąc to nie mogę się już doczekać ich kwitnienia, szczególnie tych, które już rosną, bo to będzie ich drugi sezon u mnie i mam nadzieję, że ich kwitnienie będzie bardziej obfite. Ciekawa jestem jakie lilie kupiłaś, muszę wpaść zobaczyć ;:108

Krysiu, będzie, będzie ;:108 i to szybciej niż myślisz, już na pewno w tym roku będziesz cieszyła się kolorkami, u nas też mrozi, śniegu troszkę jest, ale tyle co "kot napłakał"

A teraz pokażę Wam coś, czego teraz na pewno się nie spodziewaliście ;:306, żeby łapki mnie nie swędziły i żebym nie zabrała się już za wysiewy, stwierdziłam, że spróbuję zrobić aniołki na choinkę, oczywiście na przyszłe święta Bożonarodzeniowe, no i stało się dopadła mnie następna pasja (zobaczymy, na jak długo). Póki co, są to moje pierwsze "wypociny", ale do przyszłego grudnia troszkę czasu jest więc mam nadzieję, że bardziej zagłębię się w tajniki szydełkowania, pomysłów mam już co nie miara, i na Wielkanoc i innych też, tylko muszę jeszcze troszkę poćwiczyć.

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA....trening czyni mistrza.....i to w każdej dziedzinie.....w zakupach różanych już chyba jesteś mistrzynią natomiast w szydełkowaniu uważam, ze szybko będziesz..........pierwsze prace i to jakie ;:138 ;:138

....może już po Matce Gromnicznej zostaw te janioły i przeżuć się na kurczaczki....jajeczka...zajączki.......wszystko jest do wydziergania.....
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ilonko.
Kolejny talent nam ujawniasz. ;:215
Moja matula też uwielbiała robić na szydełku i drutach. Ja niestety nie mam do tego cierpliwości. Pamiątki z dawnych lat , choć są wiekowe nie zostały przeze mnie wyrzucone.Mam wyjątkowy do nich sentyment.
Przyłączam się do prośby leszczyny. Dziergaj teraz ozdóbki wielkanocne. Też będziemy podziwiać.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonko śliczne aniołki? ;:168 Dobry sposób zamiast klikać do koszyczka można klikać szydełkiem? :;230
Chyba ściągnę pomysł? :D To jest fajna zabawa. Jednego aniołka pewnie robi się w mig?. Czy na końcach jest złota nitka?
Co będziesz wysiewać
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lodowe obrazki niesamowite, jak cała reszta zresztą, pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, aniołki mnie zauroczyły, więc musiałam spróbować czy w ogóle mi wyjdą, nie wiedziałam jak się do tego zabrać więc zaczęłam szukać w necie, a tam tyle innych ciekawych robótek szydełkowych, no i wpadłam, teraz robię koszulki do pisanek, chcę spróbować kurkę i inne tylko doba za krótka ;:306. Coś czuję, że przyjdzie i czas na serwetki, a może nawet na firanki, ale to dopiero jak nabiorę wprawy.

Alu, czy talent to się okaże, ale dziękuję bardzo, mnie interesuje bardzo dużo rzeczy, tylko nie na wszystko mam czas, aby spróbować, ale jak już się na coś uprę, to nie ma zlituj, metodą prób i błędów dochodzę zazwyczaj do celu. Właśnie przerzuciłam się na ozdóbki wielkanocne, do świąt jeszcze troszkę czasu jest to chyba dam radę ;:108

Majeczko, dziękuję, szydełkowanie fajne i też strasznie wciąga, ale nie powstrzymuje niestety przed klikaniem do koszyka ;:306 jednak na punkcie ogrodu mam chyba największego bzika :;230. W mig to mi jeszcze nie wychodzi, ale faktycznie robi się je dość szybko, tak delikatnie ozdabiam je złotą nitką, ale masz patrzałki ;:oj

Iwonko, witam Cię serdecznie, dziękuję i zapraszam częściej
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Lepiej teraz robić aniołki niż latem! :;230 Mimo wszystko lepiej i bardziej pasuje pora roku :-)
Wyszły bardzo zgrabnie, ja nawet bym nie próbowała :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Anioły wprost anielskie ! Może wreszcie zaprowadzą nas do ogrodów.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aniołeczki prześliczne, Ilonko! - jesteś bardzo zdolna manualnie :)

Jak się czujesz w pierwszym tygodniu lutego? Słonko mam nadzieję Ci przyświeca i daje dobrą energię - u mnie dziś piękny dzień.
Aż się żyć człowiekowi chce w takiej jasności. Tylko patrzeć, a śnieg się roztopi i nadejdzie przedwiośnie. Bardzo na nie czekam!

Tymczasem przesyłam serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonka.... okularki..... a resztę sobie sama dośpiewałam... ja też bym tak zrobiła. :;230
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,jak nastrój w słoneczny dzień?U mnie humorek poprawił się jak słonko zagląda przez okno.Kiedy będziesz wysiewała kleome?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko, a ja tak sobie myślę, że latem też będę je robiła ;:306, usiądę na leżaczku i może w końcu na nim posiedzę jak ręce będę miała zajęte, bo inaczej wciąż widzę coś do "skubania". Teraz przerzuciłam się na ozdoby wielkanocne, więc aniołki później, a muszę porobić tego wszystkiego troszkę więcej, gdyż obiecałam też wnukom, oboje teraz przychodzą i chcą szydełkować z babcią. Fajnie, że Ci się podobają ;:196

Aurelko, dziękuję, super by było, gdyby już teraz zaprowadziły nas do ogrodów, pogoda dzisiaj iście wiosenna jak dla mnie mogłoby już tak zostać ;:108

Aguś, ;:168 super, że tak uważasz, dzięki za tak miłe i budujące słowa. Tak pogoda była dzisiaj przepiękna, co prawda jak świeciło słoneczko, to ja siedziałam w pracy, ale samopoczucie od razu lepsze, mogłoby już tak zostać, aż do nadejścia wiosny.

Majeczko..... okularki....to ja mam na nosie jak je robię :;230 jeszcze troszkę i pomyślę, że my siostry mentalne. Ostatnio pytałaś co będę siała, a więc z tego co pamiętam na pewno heliotrop, cleome, lobelię, ostróżkę jednoroczną, lewkonię, kupiłam też jakiegoś didiskusa ;:306, pomidorki, no i muszę sprawdzić co tam jeszcze zebrałam, chcę też wsadzić prędzej do doniczek begonie i to, co mi jeszcze przez przypadek wpadnie w łapki lub do koszyka.

Małgosiu, fakt od razu człowiekowi lepiej ja słoneczko świeci, pisałam już Agusi, że siedziałam w tym czasie w pracy, ale samopoczucie i tak dużo lepsze, troszkę przetrzymuję te wysiewy w tym roku, bo później jest tylko problem jak zaczynają się roślinki wyciągać do słoneczka. Na większości opakowań zalecają marzec, myślę, że ja wysieję za jakieś dwa tygodnie (no chyba, że nie wytrzymam to w weekend), bo gdyby coś nie wzeszło zawsze zdążę powtórzyć ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko spryciula z Ciebie, prześliczne te Twoje Aniołeczki, ja lubię je pod każdą postacią, i mam ich już sporą kolekcje, taki konik ;:306
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Czyli teraz będziesz robić na szydełku jaja? :;230 Co by jeszcze można? Serwetki do święconki, koszyczki do pisanek. Ja marzyłam o firaneczkach w pierwiosnki. Chyba sobie zamówię u znajomej, bo już mi zrobiła, ale chyba w dalie są takie pojedyncze ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Zdolna bestia z Ciebie Ilonko ;:138
Śliczności .
Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”