Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

Ewuniu!...jak miło Ciebie gościć ;:108 Witam serdecznie ;:168
Nasz staw był kiedyś hodowlanym...z karpiami na własny użytek. W związku z tym,ze podczas naszych wakacyjnych wyjazdów/ najczęściej/ miejscowi wędkarze urządzali sobie zawody...stwierdziliśmy ,ze nie ma sensu karmić dla kogoś/ pszenicę musieliśmy kupować/. Teraz jest raczej ozdobą ogrodu...i miejscem ujeżdżania na łyżwach. Karasie ...owszem rozmnażają się w niesamowitym tempie. Szczupaczki wpuszczone, amury tez będą...a myślę,że i jeszcze trafił by się karp. Niestety moi panowie/ eM i synowie/ nie są wędkarzami, za to szwagier przyjeżdżający z dolnośląskiego...może całymi godzinami odławiać... zapomina nawet wtedy o jedzeniu. ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu :wit ;:196
Mój M lubi wędkować jak mieliśmy dużą działkę to nawet zaczęliśmy kopać staw i miał być hodowlany :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Gratulacje dla zdolności syna ;:215 muszę mojemu pokazać, może coś takiego wykona ;:306
Oglądając Twój ogród widzę jaki mój niedoskonały, tak chciałabym aby i u mnie były ogromne kępy kwiatów, może za kilka lat tak pięknie roślinki zagęszczą się.
Wczoraj bratki miniaturki ( na opakowaniu nazwa fiołek rogaty) wysiałam, teraz nich się dzieje co chce.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluniu!...no to zapraszam do siebie na odłów. :tan Wiem ...czasami w życiu zdarzają się takie sytuacje,ze całkowicie odmieniają nasze życie i zmuszają do podjęcia takich a nie innych decyzji . My swój staw powiększaliśmy, oczyszczaliśmy w latach 90- tych. Wtedy była woda niemal krystaliczna, dno przy brzegu wysypaliśmy płukanym żwirkiem,,,mieliśmy swoje własne kąpielisko.
Z czasem dno zaczęło się zamulać ...więc pozostawało pływanie pontonem...teraz tylko jazda na łyżwach. Sporo pracy trzeba włożyć w należyte utrzymanie. Udręczeniem są osuwające się skarpy.
Dorotko! :wit ...no co Ty kochana opowiadasz...wiesz ile mój ma niedoskonałości/ oczywiście ogród/. Nie ubolewam...to jest mój/ czyt. nasz ogród /...w którym wspaniale spędzamy wolny czas . Są miejsca, gdzie jest już dojrzały drzewostan...i nie mam zamiaru tego zmieniać. Nastawiona jestem na kolorowe rabatki wokół albo w sąsiedztwie dominującego tu iglastego drzewostanu. Rabatki te są młode ....od 2010 roku . Tu gdzie są wielkie łany kwiatów...do roku 2009 był warzywnik. Nasadzenia u mnie są spontaniczne ;:108
Drewniane ludki ...łatwe do wykonana...one były dawno robione, teraz syn śmieje się gdy na nie patrzy. ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu bardzo dziękujemy ;:196 dużo bardzo dużo pracy w łożyliście w ten staw ;:108
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No a u mnie w ogródku teraz dominuje biel i niech ta kołderka zostanie ;:196 Pozdrowionka :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu!...bardzo dużo i cały czas trzeba na bieżąco dbać , aby nie urobić się "po łokcie" ;:108
Eluniu!...no i dobrze,ze roślinki okryte...my możemy spokojnie spać. ;:108 U mnie dzisiaj tez trochę dosypało...a na termometrze -6,5C ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Super karaski.Pamiętaj ,że ja też jestem z dolnośląskiego.
W stawie Parkowym też pływają takie ławice, ale głównie kolorowe.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu zaczęłam czytać pierwsze słowa i zastanawiałam się kto jest niedoskonały ogród czy syn ;:306 Bo ja w obydwu widzę same plusy ;:215 Takie swojskie ogrody jak Twój bardzo lubię. Od razu widać , że jest tworzony samodzielnie, spontanicznie z dużym sercem. Oto chodzi, aby nam i naszym najbliższym się podobał, aby w nim miło spędzać każdą wolną chwilkę.
Drewniane ludki pokażę mojemu młodzieńcowi, może kiedyś znajdzie czas i coś takiego wystruga i zbije.
Moje wysiane pelargonie ruszyły, na razie jedna siewka wyszła na wierzch, ale już się z tego cieszę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku! :wit ....oczywiście ... nie zapominam, że Ty z pięknych okolic dolnośląskiego ;:108 Kolorowe u nas tez są ...te "przeeksmitowane" z oczka wodnego
Pozdrawiam serdecznie! ;:180
Dorotko!...post poprawiłam ...bo faktycznie wynikała dwuznaczność.Niedoskonałości są w moim ogrodzie...a nasi synowie!...wspaniali, faceci o wielkim sercu- pracowici, zdolni, wykształceni ...jesteśmy z nich dumni, ich żony także ;:108 "Ludki " syn ...wykonywał z okrąglaków...takie odpady z tartaku, gdzie robią płotki i elementy architektury ogrodowej na eksport. Zrobił tez domek dla wnuczki/ zlikwidowany już bo wnuczka to nastolatka i huśtawkę/ . Odszukam zdjęcia i wstawię...
U mnie radość tez wielka ...wykiełkowały dwa nasionka pelargonii :tan
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Bogusiu w ten zimowy czwartek!

Zawsze jestem łasa na widoki z Twojego ogrodu, ale tym razem szczególnie zachwycam się 'białą łąką', czyli tą cudną rabatą z białymi i kremowymi kwiatami - cudo!
Ludki przesympatyczne, wykonane z wyraźnym poczuciem humoru autora.

Pozdrawiam jak zawsze serdecznie! ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu ! ...cieszę się ,ze jesteś...a na dodatek wypowiadasz miłe słowa pod adresem mojego ogrodu, ludków... ;:306
Właśnie skończyłam przygotowywanie obiadu ...dzisiaj nieco później , ponieważ syn z synową mają wolne...i zaanonsowali się na 15:00...zaserwuję im kopytka i karkówkę w kapuście kiszonej z ósemkami jabłuszek przyrumienionych na maśle.Pychotka! ;:168
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wspaniały obiad, Bogusiu! Nigdy nie piekłam karkówki w kapuście - musi wyśmienicie smakować.

W takim razie, miłego popołudnia z rodziną! ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, będę siała jak piszesz :wit ludek fajny ;:215 Bogusiu słyszałaś, idzie wiosna :heja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu!...oni z nami, a my z nimi jesteśmy codziennie...tylko zazwyczaj późno wracają z pracy. Dzisiaj mają wolny dzień...stąd obiad wg. ich upodobań . W ubiegłym roku podawałam tu na FO przepis na karkówkę w kapuście .Smakuje wyśmienicie..:;230
Iwonko!...kochana wspaniałą wieść niesiesz....oby tak było.. a ja słyszę,że zima niestety jeszcze nas nie opuszcza ...ślisko, z opadami ...minusowe temp.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”