Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Kasiu, ale piękne lodowe widoki zaserwowałaś. Tak się boję, czy różyczki wytrzymają to zimno, tym bardziej, że nie zdążyłam okryć wszystkich. :roll: Pocieszam się, że jest sporo śniegu-może wystarczy. Miłego dnia. :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, witam po krótkiej przerwie :)
Widzę, że u Ciebie więcej lodu niż śniegu - u mnie odwrotnie... zasypało nas dokumentnie. Odśnieżania dziś było naprawdę dużo - wróciłam mokra jak kot, Sara także, ale od hasania po zaspach ;-)
Twój różany, letni świat, jest naprawdę powalający... mam wrażenie, że odmiany, kolory, ujęcia nie mają końca, a chce się oglądać to wszystko jeszcze i jeszcze. Rajski ogród - to synonim Twojego zakątka.
Dzięki za spacer wśród róż! ;:196
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Kasia, kraina lodowa naprawdę, jak z bajki, jak zwykle super ujęcia, ten ciemiernik lodowy ... I to, co pisze Aga, Twym ujęciom nie ma końca, ja też mogę patrzeć i patrzeć, niby to samo, a ciągle inaczej, pięknie ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu mój ogród wygląda podobnie, brakuje w nim jedynie Królowej Śniegu 8-)
Dzisiaj, kiedy zaświeciło słonce, rośliny, aż skrzyły się niczym pierwszej wody diamenty.
Nie powiem, trochę martwię się, co będzie wiosną, ale nie na tyle, aby rwać włosy z głowy :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiek, lodową krainą się nie zachwycam. Niestety to silniejsze ode mnie. Jestem totalnie ciepłolubną osobą i nigdy mi nie jest zbyt gorąco :lol:
Niezmiennie jednak czarują Twoje róże; fantastyczna sesja Charles?a Austina, choć trochę mnie zasmuciły te długaśne pędy, o których piszesz (czy nie można zapanować nad jego pokrojem?), cudowny Geoff (znalazłam dla drugiego miejsce na rabacie), Heritage też śliczna (ma jeden mankament, którego nie mogę zaakceptować), Jude the Obscure (coraz bardziej się na nią cieszę) oraz pozostałe Edenki, Afrodytki i Natasze :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Długi i wyczerpujący poniedziałek dobiega końca i można osapnąć w domowych pieleszach ;:170
Do weekendu coraz bliżej, prognozy coraz bardziej optymistyczne ( yeeee haaaaaw! ), więc od razu wracają chęci do życia :heja
W weekend planuję wypad na giełdę, kupię świeże tulipany, obejrzę doniczki, cebulowe....a tak w ogóle to muszę wymyślić nowe zasłony i przygotować domek na nadejście wiosny ;:173

Kasiu, chmurki doczłapały, ale śniegu dalej nie ma. Nie martwi mnie to jednak zbytnio, bo zapowiadają ocieplenie, więc będzie można ocenić stan roślin po fali mrozów. Jestem dobrej myśli, choć jeszcze daleka od optymizmu, trochę się jeszcze martwię...ale tylko trochę :wink:
Juliet, to była druga zimowa sesja i liczę, że ostatnia ;-)) Z tym żyrandolem z jemioły to miałaś świetne skojarzenie! Brzęczał przy każdym podmuchu wiatru....wyszłam po południu przed dom i tak sobie patrzę jak połyskują na nim sople w promieniach zachodzącego słońca, a tu nagle łubudu!Jemioła gruchnęła z łomotem na ziemię tuż przed moim nosem! Dobrze, że nie stałam bliżej, albo pod nią ;-))
Edytko, u Ciebie pewnie było jeszcze chłodniej? Północ Polski to zawsze biegun zimna, ale u nas też solidnie przymroziło... Mam nadzieję, że roślinki przeżyją to bez szwanku mimo, że wcześniejsze ciepłe tygodnie mogły pobudzić soki w roślinkach....trzeba być dobrej myśli ;-))
Ewa, ja pierwszy raz widzę takie lodowe otoczki wokół roślin. Ciekawe czy to iglo pomogło przetrwać mrozy? Oby!
Aprilku, moja bratnia duszyczko ;:196 Jak przeżyłaś powrót do rzeczywistości po weekendzie? Dajesz radę? Ściskam!
Aniu, idzie ocieplenie, będzie dobrze!
Grażynko, na pewno siewy będziesz miała udane! Masz zielone ręce, komu mają się udać, jak nie Tobie? ;:168
Jagódko, witaj! Jemioła od początku wisiała w tym miejscu, między innymi z praktycznych względów, o których wspomniałaś :lol: Znacznie łatwiej korzystać z jej magicznej aury wchodząc do domu z M pod ręką :wink:
A co do różyczki - myślałaś może nad Blue Magenta? Posadziłam ją latem, jeszcze nie kwitła, ale ładnie urosła i zapowiada się zjawiskowo! Z ciemnych purpur posadziłam też Souv. du Dr Jamanii, który ma kolor dojrzałego wina ;:170
Beatko, nie ma lepszej ochrony niż śnieg, więc nie masz się czym martwić. U mnie nawet kopce nie wszystkie dostały tylko młodziaki i delikatesy. Zobaczymy czy wszystko ok, ale nawet 2 lata temu nic nie zmarzło, więc może i tym razem się upiecze...? ;:131
Aguś, witaj! Odśnieżania nie zazdroszczę, ale na pewno pociesza Cię fakt, że ogród jest bezpieczny! Roślinki pięknie Ci przezimują, a przy zapowiadanym ociepleniu Ty też odetchniesz ;-))
Zimy już nie zostało dużo, więc jeszcze Was pomęczę odgrzewanymi kotletami z lata ;-)) Nie wszystkie zdjęcia zdążyłam pokazać w sezonie, ale z góry przepraszam za nudne powtórki :oops: Dziękuję za serdeczne słowa, mam nadzieję, że w tym roku mnie odwiedzisz ;:196
Iwonko, faktycznie ciągle to samo...ale ogród mały, więc magluję to, co jest :wink: Miło mi, że zaglądasz :wit
Iwonko, rozsądne podejście! Nie ma co się zamartwiać i tak nic nie poradzimy. Co ma być to będzie, ale musi być dobrze :uszy
Aniu, całkowicie Cię rozumiem, mam to samo. Najprzyjemniejsza zima to ta spędzona w Australii 8-)
Będę się starać okiełznać Charlesa A. w tym roku, choć faktycznie nie jest łatwo. Muszę częściej ciąć, ale stopniowo, żeby pędy nie wybijały zbyt wysoko. Poczytam jeszcze o tym, może znajdę jakieś wskazówki. Jest jednak wart wyrzeczeń, widziałaś te kiście kwiatów...cudna róża. Geoff Hamilton wspaniały, muszę znaleźć miejsce dla kolejnego....Ty masz chyba ogród z gumy?! Czy kolejny iglak idzie na kompost? :lol: U Heritage przeszkadza mi troszkę nietrwałość kwiatów, czy o tym samym myślisz?
Z Jude będziesz zadowolona....kto wie, może nawet skusisz się na kolejne słoneczne kolorki? :lol:
A propos Jude....wracamy do róż ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kasiu prawdziwe różane królestwo u Ciebie. Hortensję też masz bardzo ładną. Czytam że wybierasz się na giełdę . Ciekawa jestem co ze sobą przywieziesz. U mnie zawsze jest tak że jadę po coś i z czymś innym wracam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kasiu jak patrzę na Ascota to coraz bardziej upewniam się w tym ze bardzo dobrze zrobiłam zakupując go :heja
już nie mogę się doczekać kiedy go będę sadzić ;:65 mam nadzieję ze będzie choć w połowie tak piękny jak twój ;:173

Pozdrawiam cieplutko i oby jak najszybciej do piątunia :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Kasiu co to za Hortensja z Ascotem?
Różyczki cudne! ;:167
Jude The Obscure trafia na listę chciejstw ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mogę oglądać Twoje zdjęcia w nieskończoność i wcale się nie znudzą :D Teraz dostrzegam, jak wielu róż jeszcze nie mam :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Rzeczywiście mróz był u mnie siarczysty, ale na równi z przyświecającym słoneczkiem. Teraz mróz mniejszy, wieje silniejszy wiatr i zamiata padającym śniegiem. Robisz piękne ujęcia swoim roślinkom ;:167 . Różyczki ;:167 . Pozdrawiam wieczorową porą! :wit
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiek, no jak widzę taką śliczną Jude, to uśmiech sam pojawia się na twarzy :D
Moja nowa słoneczna rabatka jest dosyć pojemna, ale już wypełniona po brzegi (mimo, że mam ogród z gumy :lol: ). Tam zamieszka m.in. Charles A. Też spróbuję go okiełznać, bo kwiaty ma cudnej urody.
Geoff zajmie miejsce świerka kaukaskiego. Jak dobrze, że nasi znajomi zaczęli budowę... :;230
Tak, mankamentem Heritage jest oczywiście nietrwałość kwiatów. Baardzo tego nie lubię.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, ja też zwykle tak mam ;-) Jadę po konkret, ale wracam z czymś zupełnie innym...ale ile mam radochy :lol:
Ula, Ascot to wyjątkowa róża...kwiaty ma wielkości piwonii! Posadziłam dwie i mam ochotę na kolejne... ;:224
Tolinko, to hortensja Vanilla Fraise - mam też większy okaz, serdecznie polecam bo jest zjawiskowa i bezobłsugowa!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jude the Obscure polecam z całego serca!
Ewa, mam to samo gdy zaglądam do Ciebie ;:306 To chyba zdrowy objaw? ;:300
Edytko, dziękuję! Życzę jak najmniej kaprysów pogody, a dużo więcej słonka ;:3 :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ikonka, którą zamieściłaś, dobrze ten stan zdrowia oddaje ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, a co poza Charles A. i Jude tam posadzisz? Ode mnie wiosną wylatują irgi, mam ich trochę za dużo, powędrują do znajomych...którzy się budują ;:306 Jak to dobrze mieć znajomych z dużą, pustą działką, prawda? :wink:
Heritage mi nie przeszkadza, bo towarzystwo ma bujnie kwitnące :) Trzeba tylko szybko się ustawiać przy niej z aparatem ;:209

Ewa, prawda? Taki stan ducha można zobrazować na wiele sposobów :D ;:301 ;:214 ;:212
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”