Jadziu, nie tylko potas musisz zastosować. Sam potas poprawi kwitnienie. Żeby zapobiedz uwiądowi trzeba zastosować tabletki nadmanganianu potasu.
Aniu, moje bardzo ładnie kwitna za pierwszym razem. Potem bardzo słabo powtarzają. Muszę popracować własnie nad tym
Renatko, a co ma do tego widok ogrodu? Zaczynam się bać, że naprawdę chciałbyś wszystko wynieść.
Takie odkopanie kawałka sadzonki nie powinno nic zmienić w widoku ogrodu
Justynko, jajka też dobry pomysł. Ja jeszcze banany kładę od czasu do czasu tak jak różom.
Rooguchi to też moje marzenie. Z tulipanowych mam `Duchess of Albany. Też bardzo go lubię
Kasiu Magenta myślałam o tym
Ale bałam się, że za bardzo zagracę tę przestrzeń. Chcę tutaj poprowadzić ścieżkę od furtki na tył domu i od schodów. Więc już się trawnik zmniejszy
Nadmanganian stosuję jako środek antyseptyczny. Kupuję taki w tabletkach i wtykam niedaleko powojnika. Wiem przynajmniej, że nie przedawkuję,. bo się rozpuszcza stopniowo
Nie znam odmian naparstnic. Taka mi się trafiła. Niestety nigdy nie wiadomo jak będzie siewka, ponieważ geny się mieszają.
Kasiu Robaczku, Mykoryzę zastosowałam jeszcze w poprzednim sezonie. Ale nie jestem w stanie powiedzieć jaki ona miała wpływ na róże. Po pierwsze nie moczyłam korzonków, bo róże już były posadzone. Podałam ją tylko jak najbliżej nich, ale nie wiem, czy to zadziałało. Na pewno w zeszłym roku pierwsze kwitnienie było dużo lepsze niż w poprzednich latach, ale bardziej powiedziałabym, że to zasługa rozrośnięcia się. Na zdrowotność na pewno nie poprawiła się.