Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

BEJKA,Ty piracie drogowy :evil:
Tak nie można jeżdzić ;:185
Moje autko /PANDA/ tak zamarzło,że drzwi nie mogłem otworzyć :!:
Więc pojechałem tramwajem do miasta ...
A temperatura nie taka straszna,teraz -5 st.
Ciepłe pozdrówki,
SŁA
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sławku :oops: uwierz mi ,że gdybym miała inną alternatywę niż spacer nocą na tym mrozie to bym skorzystała :D Z myślą o tobie wygrzebałam na komputerze kilka zdjęć!Otóż dwa domy dalej mam sąsiada orginała co się zowie ;:oj Trunkowy...i owszem,ale za to z wielkim sercem do zwierząt!Hoduje co się da i przygarnie wszystko co porzucone...sześć kociąt porzuconych w pudełku obok torów,czy ogromny bernardyn przywiązany do drzewa w lesie-wszystko znajdzie u niego ciepły kąt :D Ma jedną krówkę na własne potrzeby i mnóstwo ptactwa wszelakiego...wszystko to na nieogrodzonym podwórku ,które kończy się niewielkim zagajnikiem i cały ten drobiazg co dziwne nie ucieka tylko trzyma się karnie w pobliżu podwórka...poza jednym okazem :D
Z wizytą u moich kurek
Obrazek

Obrazek
i te miny przejezdnych kiedy kroczy dumnie środkiem drogi :shock: :shock: :shock:
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

BEATO,paw to moje marzenie ogrodowe :!:
Nawet wiem ile male kosztuje i gdzie można kupić...A są jeszcze białe ;:108
Czuję,ze Tobie sąsiad by taniej odstąpił;bierz bo masz odpowiedni teren :!:
SŁA
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bejka oj wiem co to dziecko bez ogrodzenia :roll: . Kiedyś moja schorowana, biedna ciocia na rowerze przyjechała bo myślała że dziecię moje dostało jakiegoś straszliwego urazu. Wrzeszczał na wieś całą bo jego wyrodna matka zamknęła go w warzywniaku bo chciała opielić marchewkę nie oglądając się za siebie. ;:oj

Paw przecudny ale mi wystarczą bażanty i kuropatwy które łażą u mnie za ogrodzeniem.
Pozdrawiam. Beata.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka ja popieram Sławka ,
tego pawia bym nie oddała ;:306
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani z pawiem nie jest tak prosto :D Kiedyś siedział u nas na wybiegu dla kur przez pół dnia,więc mój starszy syn Marcin myśląc ,że biedne stworzenie nie da rady wyjść postanowił go złapać i odnieść właścicielowi.Spłoszony paw poderwał się do lotu i wylądował ...na dachu naszego domu :shock: Czasami sąsiad szuka tego swojego wędrowniczka po całej wsi!
Beatko czy ty też naiwnie myślałaś,że trzylatek będzie się grzecznie bawił sam w piaskownicy pozwalając mamie pracować w spokoju? :;230 Nie ma tak dobrze nawet po zamknięciu bramy spokoju jest góra na pięć minut ;:306 Za to jak patrzę na niego biegnącego przez ogród w towarzystwie psa i kota to aż mi się cieplej na serduchu robi i nieraz już łapałam się na takiej myśli:
-Jaka szkoda ,że nie stać nas było na własny dom ,kiedy starsze dzieci były w jego wieku!
Z przeflancowaniem nastolatków na wiejski grunt nie było już tak prosto ;:185 Najszybciej zaaklimatyzował się dziesięcioletni wówczas Marcin.Przeniosłam go ze szkoły największego molocha w mieście do miejscowej szkółki prowadzonej przez stowarzyszenie rodziców.Wyobraźcie sobie...całe trzy osoby w klasie ;:oj Uwielbiał tą szkołę,to ,że bezpiecznie może jeździć do niej rowerem i to że ma tam własną szafkę.W szafce gromadził tyle klamotów,że na zakończenie roku musiałam podjeżdżać samochodem ,żeby wszystko zabrać...teraz to już gimnazjalista :D Z dziewczynami nie było tak prosto ;:219 Po tygodniu najstarsza Emilka uraczyła mnie takim tekstem:
Aleście willę kupili!!!Człowiek siedzi sobie w salonie,ogląda telewizję...patrzy za okno ,a tu krowa drogą idzie!!!
No wyobrażacie sobie takie fochy z powodu jednej marnej krowiny sąsiada orginała :;230 a ile ja biedna musiałam znieść szantaży emocjonalnych ze strony Natalii:
-Jak mnie kochasz to zawież mnie do koleżanek bo ja na tej głupiej wsi z dala od wszystkich wcale mieszkać nie chciałam!!!
Trochę trwało zanim się tu odnalazły i pokochały nowy dom,a patrząc na nie z perspektywy tych kilku lat myślę,że wszystkim wyszło nam to na dobre :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dziś -22 brrr...
Dwa iryski,które kwitły jako pierwsze po maluszkach:
Tact od Sławka

Obrazek
i Zazzarazah od Janka(Jachu)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Fajnie masz z tymi córeczkami ;:306 . U mnie bardziej lajcikowo. Starszy syn wychował się na tej wsi. Wakacje, ferie, każdy wolny czas u dziadków spędzał. Do szkoły też poszedł tutejszej. Tej samej co mamusia chodziła i nawet Pan od WF ten sam ;:306 W tym roku kończy gimnazjum i czeka go liceum w mieście :roll: No i teraz się zacznie wożenie.... chociaż nie.... teraz jak chce do miasta to leci na PKS. Może do szkoły też tak będzie? A młodszy 3 świeczki za pare dni dmuchać będzie i się pyta cały czas na okrągło kiedy do GALERII pojedziemy bo tam :małpi gaj" jest :roll:

Iryski śliczne. Ładnie masz na tej rabatce :uszy
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Iryski ładniutkie! ;:215
My Młodą woziliśmy (uczciwie H woził) przez ok 10 lat do Płocka. Teraz sama jeździ bo od dwóch lat ma prawko, a od prawie roku i samochód (sama sobie kupiła), ale nadal zdarza się podwozić ją na jakieś imprezy (oczywiście jak jest w domu).
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

:wit A ja nie wiedziałam, że ty wątek założyłaś. Będę śledzić twoje poczynanie w ogrodzie i w warzywniku.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj wesoło dziewczynki,wesoło mam ;:306 ,ale moje panny to dziś już poważne licealistki,najstarsza-maturzystka....i wiecie co...wyrastają na fajne babki... takie do pogadania ;:333 Dużo mi pomagają,zwłaszcza przy Kubusiu,którego rozpuszczają niemiłosiernie ;:219
Witaj Kasieńko ;:196 Zajrzałam na wątki sprzedażowe...i co widzę....ty już zaznaczasz te ze storczykami!Moje ostrzeżenie przyszło zbyt póżno-storczykoza u ciebie postępuje coraz bardziej ;:224 Biorąc pod uwagę w jakim tempie przybywa u ciebie skrętników to twój m powinien zacząć się bać :;230
To jeszcze maluszki-iryski SDB,które zaczełam kolekcjonować minionej wiosny :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

To ja poproszę o fotki ukwieconych rabatek, ale w pionie, bo one jakieś takie horyzontalne ci wyszły. :;230 Też miewam problemy z komputeryzacją(mnie w szkole nie uczyli) ;:306 to młodzież ganiam do pomocy. A oni cały czas mama naucz się wreszcie. ;:14
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Beatko, ja naprawdę będę starała się powstrzymywać przed kolejnymi pokusami. Wątek tak przyszłościowo zaznaczyłam. ;:131 A jak ta zima pójdzie precz, to bardziej będą mi w głowie roślinki ogrodowe. Ty w tytule piszesz o 3 rabatkach, ale jakie to muszą być wielkie rabatki. U mnie ogródek dopiero będzie powstawał. W tej chwili na 4 mini-rabatkach, upycham roślinki. Ale przyjdzie czas, że i tu poszaleję.
Fajnych dzieciaczków gratuluję, ubawiłam się czytając perypetie z nimi związane. Piszesz, że ciężko im było się przestawić z miejskiego, na spokojne, wiejskie życie. Ale to zrozumiałe, bo innego życia nie znały. Ale najmłodsza pociecha będzie mieć za to fajne dzieciństwo, takie pełne przygód. No i pomyśl tylko, gdzie on by w mieście mógł boso pobiegać?
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko droga twój ogród był jednym z pierwszych ,które zwiedziłam na forum,aż z ciekawości sprawdziłam wpisałam się u ciebie po raz pierwszy 31 marca 2012 i zachwycałam się wówczas kamieniem porośniętym macierzanką :D Oj długo on za mną chodził...długo...i wiedziałam już wtedy ,że kamolców i u mnie zabraknąć nie może :D Dzień póżniej zrobiłam pierwsze zdjęcia swojego ogrodu był 1 kwiecień prima aprilis,a u mnie padał piękny gęsty śnieg
Obrazek
ito samo miejsce już bez śniegu
Obrazek
Mój dom nie jest co prawda zabytkiem,ale ma swoją historię i miał kilku właścicieli.Może dziwić,że przy obecnym areale jest to bliżniak,dość nietypowe rozwiązanie jak na wieś,ale pierwsz właściciel miał do dyspozycji tylko taką działkę.ten widoczny na zdjęciach przedogródek, drogę dojazdową do domu która była jednocześnie granicą działki,niewielki budynek gospodarczy również postawiony na samej granicy,niewielkie wylane betonem podwórko i sadek z sześcioma drzewkami.Pod wpływem wątku Ani poprosiłam ema o parę dużych kamieni do ogrodu ,nie wziełam tylko poprawki na jego życiowe motto-lepiej żeby zostało jak ma zabraknąć :;230 Jak zwalał te kamolce z przyczepy to aż dom w posadach zdrżał ;:202 Całe lato turlałam głazy,a pan iwładca dopytywał się cierpliwie ;:65 skończysz to wreszcie bo trawy kosić nie można ;:219 I tak zamiast małego skalniaczka,który miałam w planach powstało obrzeże dla dwóch rabat 20 i 30 metrowej...same rozumiecie w tej sytuacji musiałam przecież wykorzystać wszystkie :D Pierwsz powstała właśnie na starym przedogródku i tu na początku lądowała większość roślin

Obrazek
W pierwszym roku te wszystkie zielone szczypiorki które tu dosadzałam jakoś tak gineły na ty metrażu,a królował głównie żółty rumianek i łoboda,która sama się sieje po całym ogrodzie i nie robi większego wrażenia na kretach ...a powinna

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko kochana spokojnie pomalutku wszystkiemu damy radę,a jak tylkocoś mi się rozrośnie ,a tobie spodoba to z radością się podzielę,bo sama też na dobry początek dużo dostałam od pewnej kochanej osoby,która teraz nawet nie chce rewanżu :D Nata ;:196 wiesz za co :D A co do Kubusia to masz rację w stu procentach ,zupełnie nie wyobrażam sobie tego dziecka mieszkającego w bloku!Ze względu na jego bezpieczeństw zrobiliśmy również w ubiegłym roku nowe ogrodzenie na balkonie ,więc specjalnie dla ciebie takie zdjątka
Obrazek
a to powinno mieć tytuł-co by tu mamie teraz wyrwać z doniczek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”