Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Warszawianka jesteś z dziada pradziada :D
Róże piękne, paznokcie takoż, i jak to rodziny nie Masz a W! :wink: no i My wszyscy, jena wielka zielono zakręcona rodzina :wink:
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza śniło mi sie dziś, że byłam przejazdem w Twojej wsi i poszłam Cię odwiedzić, na żywo wyglądałaś młodziutko hihi znaczy nie wiem jak wyglądasz faktycznie ale w moim snie to byłaś blondi nastolatką :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, jeden pradziad był z Pułtuska :) A z tą rodziną na FO to prawda jak mało co. W trudnych chwilach się przekonałam ;:196
Dario a miewasz Ty czasem sny prorocze? ;:306 Niestety z nastoletniości to mi tylko głupie pomysły zostały :D A blond coraz bardziej ustępuje siwiźnie... Choć W. szarmancko twierdzi, że ja młoda d... jestem :;230
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Zuziu a męża trzeba słuchać :lol:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

zuzanna2418 pisze: Choć W. szarmancko twierdzi, że ja młoda d... jestem :;230
a mnie córka to jakoś podobnie mówi...'mamo ty to stara d*** jesteś'...hhihihihihi
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza miewam ostatnio wyśniłam ciąże sąsiadom :D.. spotkałam sąsiada i żartem mu powiedziałam, że ma uważać bo śniło mi się, że kolejne dziecko będzie a on czerwony na twarzy i mówi, że za pożno bo się już stało.. trzecie nieplanowane w drodze ;:224 hihi
kto wie może Cię i kiedyś odwiedzę i poznam młodziutką blondi ślicznotkę :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Martuś słucham, słucham, ale z wiarą problem :D
Grażynko ona tez babcia będzie kiedyś :lol:
Dario to Ty idź kochana spać i pośnij coś fajnego jeszcze pod moim adresem ;:306 Byle nie to, co u sąsiada... :shock:

Na weekend zostawiam coś z ciepłych dni :) Weekendu nie będzie, bo mam szkołę :(

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza mówisz masz hihi przynajmniej będę mieć wymówkę dla M czemu spałam popołudniu :D bo musiałam Zuzie coś miłego wyśnić.. :D
szkoła czyżby się dalej uczysz?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj warszawianko z dziada pradziada :wit ja też warszawianka ale tylko z urodzenia ;:306 pochodzenie zza wschodniej granicy, niestety.

Żeby Ci umilić szkolny weekend zamawiana różyczka - Joachim du Bellay - Hermitage ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dario no widzisz ! Przyjemne z pożytecznym :) A ja studia podyplomowe robię, na stare lata zachciało się...
Majeczko a czemuż to "niestety"? Biorąc pod uwagę niestabilność naszych granic na przestrzeni dziejów, każdy z nas jest pewnie zza jakiejś tam granicy :)
A różyczka piękna! To jakaś francuska odmiana, sądząc z nazwy. W Działkowcu jest artykuł o angielkach, opisują najbardziej ciekawe odmiany... ale ja już nic a nic nie kupuję! :lol:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

zuzanna2418 pisze: A różyczka piękna! To jakaś francuska odmiana, sądząc z nazwy. W Działkowcu jest artykuł o angielkach, opisują najbardziej ciekawe odmiany... ale ja już nic a nic nie kupuję! :lol:
Serio? A możesz tak zaprzysiąc na kolanach i z gromnicą? :) Ja to do Majki celowo przez zimę nie zaglądam bo mi potem czterocyfrowe zamówienia na róże wychodzą... :wink:

a co to takie niebieskie koło budlei?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko a czemuż to "niestety"? Biorąc pod uwagę niestabilność naszych granic na przestrzeni dziejów, każdy z nas jest pewnie zza jakiejś tam granicy :)
Zuziu niestety bo nijak tam dojechać żeby aby zobaczyć czy coś zostało po dziadowiźnie, dziadkowie uciekali w popłochu przed Ukraińcami i nawet żadnych papierów czy pamiątek nie zabrali. Pamiętam że babcia z najmłodszą ciocią chciały tam jechać ale chyba wiz nie dostały, w latach 80-tych chyba. :roll:
Róża rzeczywiście francuskiego hodowcy, ja zainteresowałam się nią bo nosi takie samo imię jak mój M. a ja zbieram róże na cześć członków rodziny, to jest dodatkowy a raczej pierwszy mój szaleńczy pomysł. :lol:
W przyrzekania tego typu nie wierzę bo sama już mam listę malutką ale jednak ewentualnych wiosennych zakupów. :wink:

Pati jak już zamówiłaś to przepadło, tam chyba nie można domawiać, ale do jesieni coraz bliżej. ;:306
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Pat mogłabym przyjąć system taki, jak górale ślubują abstynencję przed Najświętszą Panienką. Można na miesiąc, można na rok ale można i na całe życie. Ja może zacznę od tygodnia, aby cel był ambitny, ale możliwy do zrealizowania :lol: Teraz jak słyszę o dwudziestostopniowych mrozach na Podlasiu i Lubelszczyźnie, to mi skóra cierpnie na myśl, że mi różankę wymrozi...
A to niebieskie to lobelia trwała, czyli bylinowa. Zidentyfikowana u mnie przez Ewę-rozalkę swego czasu.
Maju tak, mam znajomych, których rodziny dotknął podobny los wygnańców z tamtych terenów... Mój kolega przygotowując książkę o swoich przodkach, tułał się po wsiach ukraińskich w poszukiwaniu śladów rodzinnych. Wiele czasu spędził na bezowocnych poszukiwaniach a potem, nagle, w którejś z odwiedzanych wsi usłyszał: "Pan Pieńkowski? Da, oni żyli zdies' " I taki dał tytuł swojej książce :)
Klucz do kupowania odmian róż bardzo mi się podoba!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu w weekend masz szkołę ? a kiedy na Chorwację się wybierasz? Na razie życzę Ci również ciepłego weekendu jak kolory wklejonych roślin ;:215 Z tej lobelii nasion może nie zebrałaś?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Ano mam Maryś zjazd w ten weekend. Ziąb jak nie wiem co a ja muszę na Ursynów popylać :( Masz na myśli Serbię ? :wink: W zaproszeniu był wspomniany marzec, ale dokładnych dat jeszcze nie znam. Nasion lobelii chyba nie zebrałam, ale nawet jeśli bym, to i tak po tej apokalipsie nie sądzę, żeby się uchowały... Spokojnych, radosnych wojaży Marysiu, bo chyba w drodze jesteś :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”