Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Dzień dobry Iguniu ;:196

Cieszę , ze Janusz pomału , choć z przeszkodami dochodzi do siebie . Zajmie mu to trochę czasu , ale będzie dobrze . Wiem co mówię , bo ja upadłam na prostej drodze i tak feralnie złamałam nogę , że od początku marca kiedy to się stało , do października musiałam używać kul . Gips , rehabilitacja , małe dziecko . Koszmar .
Jednak nie ma się co smutać. Uśmiech na usta , głowa do góry i małymi kroczkami do przodu .
Róża na fotkach piękna , poczułam jej piękny zapach ;:224
Całuję !!!
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Różyczki śliczne i pewnie cudnie pachną :) U nas dzisiaj pogodna względna ale z wiatrem trochę czego nie lubię . Obawiam się przyszłego tygodnia co pogoda nam pokaże .Może u nas klimat się zmienia i będą łagodne zimy - ja nie mam nic przeciwko temu :;230 Pogodnego weekendu ;:168
Pozdrawiam Ewula
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JAGÓDKO.....kobieta i wino ;:138 ;:138 wyznaję taką samą dewizę.....a z rodzeniem się pomysłów w naszym wieku uważam, że jest bardzo dobrze.....ile my ich mamy gorzej z czasem na ich realizację....
....bez względu co się dzieje w służbie zdrowie Janusz da radę......rehabilitacja potrafi postawić każdego połamańca, ale on musi mieć świadomość, że od niego bardzo dużo zależy.......praca.....praca....i jeszcze raz praca.....niekiedy pokryta łzami z bólu ale tak musi być.....będzie dobrze tym bardziej, że Ty nad tym czuwasz.......
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko czytałam, że tego roku wybierasz się po róże do Hajdrowskich. Znam tę szkółkę, dwa lata temu na prośbę jednej forumowiczki jechałam tam dla niej po hortensję. Hortensji mają wiele odmian. Pamiętam, że było dużo róż w doniczkach chyba okrywowych.
Pan sprzedający ( chyba jeden z właścicieli) był bardzo miły i przywiózł mi na wózku piękny ogromny towar, który miał być sprzedany hurtowo.
Ja też jestem na etapie wyboru róż, mam już kilka typów.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko, pamiętam ofertę szkółki Hajdrowskich na Gardenii, mieli rośliny prima sort, więc pewnie warto do nich zajrzeć. A sprawdzałaś u naszej Ewuni? Może ma poszukiwane przez Ciebie odmiany?
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jagódko, czy robisz nowe szale?
Ewa ma faktycznie bardzo dobre sadzonki
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Witaj Iguniu!
Zajrzyj choć na chwilkę, martwimy się o Ciebie!
Sprawdź skrzynkę e-mail.
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Jagódko, zaglądam do Ciebie i nie widzę ostatniej pracy :(
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Tylu mam Miłych Gości ...a ja ... :oops: ...no cóż , albo nie mam natchnienia do pisania ... :oops: ...ani żadnej weny twórczej - nie licząc abażuru , który ostatnio uszyłam ....bo przecież nie dam 50-80 zł za duży płaszczyk dla wiekowej lampy ...wolę kupić roślinki .
Tyle się ostatnio dzieje , a ja jestem w kieracie ... lubię taki stan rzeczy - bo nie mam czasu na nudę ...
Dzisiaj rozdaję ...fiołki - Saintpaulie , kupione wczoraj ...no , nie moglam się zdecydować na kolor , więc kupiłam kilka .
Tereniu ...kolęda za nami ...ksiądz - pasjonat gór ...w końcu pochodzi z Beskidów ...to i góry były tematem rozmowy ...
Dziękuję Tereniu i Tobie serdeczności ;:196 z ...wczorajszym fiołkiem - kupionym w ...Lidlu...
Obrazek

Ulka ...w latach ubiegłych kolędę mieliśmy jeszcze przed końcem roku ;:224 .
Zdążyliśmy dojechać z Krakowa przed kolędą .
Podoba Ci się taki fiołek - dla Ciebie ;:167 ...myślę , że teraz wszystkie , nawet najskromniejsze kwiatuszki cieszą .
Obrazek

Jadzieńko...już próbowałam kilkakrotnie określić jaka to odmiana ...J.Cartier był brany pod uwagę ...ale to nie on - chociaż podobny .
Popatrz , jaki śliczny ...dla Ciebie kolejna piękność ;:196 ...

Obrazek

Agusiu...to faktycznie miałaś przeprawę przez długi okres przywrócenia nogi do " stanu używalności " ...najgorsze to , że trwa to już czwarty miesiąc ....a ile jeszcze przed nami - Bóg raczy wiedzieć ...
Teraz doszło kolejne podtrzymywanie Janusza na duchu ...bo z czasem zaczyna się robić zrzędny i traci nadzieję ...a ja powtarzam - aż do znudzenia ...będzie dobrze ...bo musi być ...ale Tobie powiem /napiszę , że nie wygląda to dobrze - niestety .
Kolejny fiołeczek dla Ciebie ...z fryzowanymi brzegami ... ;:196

Obrazek

Ewiczka52/ Ewuniu...no ...wcale nie tęsknię ani za zimą , ani za bielą śniegu ...ale każda pora roku ma swój urok ...a także + i - ...robactwo może wyginąć , mniej zarazków krąży w przestrzeni ...mniej węgla / prądu , drewna i gazu idzie na opalenie ...
Tej nocy spadła lekka kołderka , przy -5*C ...nie jest najgorzej .
Dla Ciebie ...kolejna piękność dnia ...azalia , z Biedronki ... ;:168

Obrazek
Obrazek

Krysiu...oj , tak ...święte słowa - cały czas to powtarzam i ...tego się trzymam ... ;:306
Co do Janusza , sam wiele już zrobił postępów - ale droga daleka przed nami ...zapomnieć musi na jakiś czas o górach - a to jest najgorsze - jak mówi - ...tam zostało jego ;:167 ...
Skończyły się fiołki ...to może wiosenne wspomnienie ;:224

Obrazek

Dorotko ...mam zamiar jechać do P.Hajdrowskich - nie tylko po róże ...zawsze coś wpadnie zapewne w oko ...może jakaś bukietowa ...np. Vanilla Fraise ...albo Grandiflorę .
Serdeczności ... ;:168 dla Ciebie ..Anemone nemorosa ' Alba Plena '

Obrazek

Kasiu ...mają i ciekawą ofertę i ceny przystępne ....zobaczymy ...na miejscu - jak się przedstawia ...dotknąć , powąchać - to jest to , co tygryski lubią najbardziej ...czasem oko kupuje ...wtedy głos wewnętrzny się nie liczy ...
Pozdrowionka ... ;:167 ;:303 z ...kolejną pięknością ...

Obrazek

Gosieńko ...nie robię ...ale myślę , że teraz ...w oczekiwaniu na kolejną wizytę w Krakowie /na 14.II / coś tam zrobię ...
Wiem ,że Ewunia ma ładne okazy , bo dziewczyny kupowały i chwaliły .... mnie tylko pięć potrzebnych .
Buziaki ;:196 ...z dedykacją ...

Obrazek

Lideczko ...czytałam , dziękuję za ciepłe , budujące słowa ;:196 .
Więcej siedzę na FO ...chociaż z przerwami , niż w onet.pl .
Proszę , przyjmij , w podziękowaniu ... ;:168

Obrazek

Ulka ...poszło ...a teraz ..jeszcze raz - wspomniany abażur i ...kolejny kwiatuszek ;:168
Obrazek

Obrazek

Kwitnie pełny hibiskus , dwa Phaelenopsisy ...i skrętnik .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taka miseczka z aniołkiem ...kupiona w wyprzedaży ...w Home & You , w Galerii Krakowskiej

Obrazek

I takie tam ...wspomnienia ...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO :wit
Tyle ładnych kwiatów pokazałaś :!: Ja przyuważyłem dwa ...
Biały,chyba anemon,z kolorkiem w środku oraz bez o ciekawym odcieniu :!:
Ja w swym małym ogrodzie mam 3 bzy a teraz dosadziłem czwarty,mały :(
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A mnie podoba się wiele więcej :heja A zatem: oba anemony, prymulka, storczyk ogrodowy, piwonia, no i oczywiście irysek :D Cuda ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Jagódko wieczorowo.Piękne wiosenne wspomnienia i nadzieja,ze niedługo będziemy te piękności oglądać w realu.Z synem będzie dobrze i nadzieja,ze taki wypadek nauczy go pokory i dystansu do ryzykownych wypraw,bo życie jest kruche i jedno.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Wybredna nie jestem , wszystkie mi się podobają , wszystkie cieszą ;:167 prymulki , zawilce , sangwinaria ? storczyk i storczyki :wink: przylaszczki ,iryski , piękne , kolorowe ,jakżesz one serducho radują ;:oj Jestem w rozterce , tęsknię za wiosną a z drugiej strony wcale mi się do niej nie śpieszy , nie zdążyłam odpocząć :roll: ach te dylematy ;:306
Jagódko , zdolna kobitko , piękny wyszedł Ci abażur ;:215 łapki złote żadnej pracy się nie boją , wszystkiego się imają , podziw . Cały czas trzymam za Was kciuki o dobre zakończenie /wyzdrowienie ;:167 człowiek młody, jeszcze tyle przed nim . Będzie dobrze zobaczysz ;:196
Czekam na wiosenne zdjęcia z Twojego ogrodu w szczególności na sesję zdjęciową miss magnolia ;:167
Buziaczki zostawiam ;:196 ;:196 ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Co to za cudo? ;:oj

Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś- cudowne wspomnienia ;:oj Już niedługo wiosenka, choć za oknem biało-w sercu maj ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”