Tylu mam
Miłych Gości ...a ja ...

...no cóż , albo nie mam natchnienia do pisania ...

...ani żadnej weny twórczej - nie licząc abażuru , który ostatnio uszyłam ....bo przecież nie dam 50-80 zł za duży płaszczyk dla wiekowej lampy ...wolę kupić roślinki .
Tyle się ostatnio dzieje , a ja jestem w kieracie ... lubię taki stan rzeczy - bo nie mam czasu na nudę ...
Dzisiaj rozdaję ...fiołki - Saintpaulie , kupione wczoraj ...no , nie moglam się zdecydować na kolor , więc kupiłam kilka .
Tereniu ...kolęda za nami ...ksiądz - pasjonat gór ...w końcu pochodzi z Beskidów ...to i góry były tematem rozmowy ...
Dziękuję
Tereniu i Tobie serdeczności

z ...wczorajszym fiołkiem - kupionym w ...Lidlu...
Ulka ...w latach ubiegłych kolędę mieliśmy jeszcze przed końcem roku

.
Zdążyliśmy dojechać z Krakowa przed kolędą .
Podoba Ci się taki fiołek - dla Ciebie

...myślę , że teraz wszystkie , nawet najskromniejsze kwiatuszki cieszą .
Jadzieńko...już próbowałam kilkakrotnie określić jaka to odmiana ...J.Cartier był brany pod uwagę ...ale to nie on - chociaż podobny .
Popatrz , jaki śliczny ...dla Ciebie kolejna piękność

...
Agusiu...to faktycznie miałaś przeprawę przez długi okres przywrócenia nogi do " stanu używalności " ...najgorsze to , że trwa to już czwarty miesiąc ....a ile jeszcze przed nami - Bóg raczy wiedzieć ...
Teraz doszło kolejne podtrzymywanie Janusza na duchu ...bo z czasem zaczyna się robić zrzędny i traci nadzieję ...a ja powtarzam - aż do znudzenia ...będzie dobrze ...bo musi być ...ale Tobie powiem /napiszę , że nie wygląda to dobrze - niestety .
Kolejny fiołeczek dla Ciebie ...z fryzowanymi brzegami ...
Ewiczka52/ Ewuniu...no ...wcale nie tęsknię ani za zimą , ani za bielą śniegu ...ale każda pora roku ma swój urok ...a także + i - ...robactwo może wyginąć , mniej zarazków krąży w przestrzeni ...mniej węgla / prądu , drewna i gazu idzie na opalenie ...
Tej nocy spadła lekka kołderka , przy -5*C ...nie jest najgorzej .
Dla Ciebie ...kolejna piękność dnia ...azalia , z Biedronki ...
Krysiu...oj , tak ...święte słowa - cały czas to powtarzam i ...tego się trzymam ...
Co do Janusza , sam wiele już zrobił postępów - ale droga daleka przed nami ...zapomnieć musi na jakiś czas o górach - a to jest najgorsze - jak mówi - ...tam zostało jego

...
Skończyły się fiołki ...to może wiosenne wspomnienie
Dorotko ...mam zamiar jechać do P.Hajdrowskich - nie tylko po róże ...zawsze coś wpadnie zapewne w oko ...może jakaś bukietowa ...np. Vanilla Fraise ...albo Grandiflorę .
Serdeczności ...

dla Ciebie ..
Anemone nemorosa ' Alba Plena '
Kasiu ...mają i ciekawą ofertę i ceny przystępne ....zobaczymy ...na miejscu - jak się przedstawia ...dotknąć , powąchać - to jest to , co tygryski lubią najbardziej ...czasem oko kupuje ...wtedy głos wewnętrzny się nie liczy ...
Pozdrowionka ...

z ...kolejną pięknością ...
Gosieńko ...nie robię ...ale myślę , że teraz ...w oczekiwaniu na kolejną wizytę w Krakowie /na 14.II / coś tam zrobię ...
Wiem ,że Ewunia ma ładne okazy , bo dziewczyny kupowały i chwaliły .... mnie tylko pięć potrzebnych .
Buziaki

...z dedykacją ...
Lideczko ...czytałam , dziękuję za ciepłe , budujące słowa

.
Więcej siedzę na FO ...chociaż z przerwami , niż w onet.pl .
Proszę , przyjmij , w podziękowaniu ...
Ulka ...poszło ...a teraz ..jeszcze raz - wspomniany abażur i ...kolejny kwiatuszek
Kwitnie pełny hibiskus , dwa Phaelenopsisy ...i skrętnik .
I taka miseczka z aniołkiem ...kupiona w wyprzedaży ...w Home & You , w Galerii Krakowskiej
I takie tam ...wspomnienia ...