Jak pudełko zapałek...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jak pudełko zapałek...

Post »

Agnieszko ja miałam siać kobeę, bo przeczytałam u kogoś, że sieje w styczniu, ale na razie zrezygnowałam bo wyjeżdżam na parę dni i posieję w ostatnich dniach stycznia, może razem z lobelią ?
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Iwonko ;:196 mówiąc po japońsku jako tako :;230 Tylko pewna mało szlachetna część ciała mnie boli, bo się dziś wywaliłam na ślizgawce przed domem ;:222 Tamten temat na razie "w zawieszeniu" ;:108 Za to mały zaczyna mówić coraz bardziej zrozumiale :tan
A za wiosną ;:167 czekam równie tęsknie jak i Ty, tylko ja nie kupuję na razie roślin, no chyba, że w proszku ;:306 jak to nasionka

Maryniu ;:196 co do kobei, to doświadczenia mam mizerne, raz siałam i nie wzeszła jędza nawet, ale lobelię posiałam w ubiegłym roku w lutym chyba, albo nawet na początku marca i pięknie sobie wyrosła i kwitła calutkie lato. Nawet dwa tygodnie temu śmiałam się do mojego eMa, że się wysiała nam łączka lobeliowa w korytku. Bo się sama porozsiewała z roślin matecznych ;:215 Ciekawe, czy w domu też będą takie żywotne.

W piątek byłam w dużym markecie na O.., ale nasion tam było niewiele ;:131
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko mnie raz kobea wyszła i rosła przepięknie kolejne dwa razy kiepsko, ale postanowiła dać jej szansę jeszcze raz. Lobelię miałam śliczną w ubiegłym sezonie i oby w tym też się udała :wink:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu :wit ;:168
Moja kobea wysiana w ubiegłym roku urosła w pokaźne pędy, ale niestety nie zakwitła...po raz pierwszy miałam taki przypadek.
Lobelie wysiewają się same w donice , gdzie miałam posadzone z fuksjami...teraz bez problemu mam wiosną siewki.
Faktycznie dzisiaj i u mnie lodowisko...
Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Agniesiu

jeszcze z tydzień i będą się pojawiały nasionka w sklepach

w tym roku nareszcie handlowcy zorientowali się że ludzi nosi ogrodniczo :;230

i nawet wkoło mnie wszelkie niby- centra ogrodnicze maja już jako taką ofertę nasionkową,

a że z tamtego roku- to nie szkodzi, bo ogólnie zaczynali w początkach lutego, i to z łaski ;:306 ;:306

Już nie wspomnę o tym że powinni teraz wystawiać nasiona pelasi i innych długo wschodząco- rosnących

A jest pełen wybór fasoli!!! Buraczków!!! I bylin ;:306 , ale ja i tak uwielbiam chodzić i oglądać paczuszki z nasionkami ;:306

No co???, Nie wolno mi :?: :?: :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Witaj , wpadłam do ciebie ,przebrnęłam cały wątek na którym królują przepiękne zdjęcia i muszę powiedzieć ,że podziwiam to co zrobiłaś w tym pudełku zapałek jak sama nazwałaś ten wspaniały kawałek ziemi. Na pewno będę cię odwiedzać częściej.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeśli jesteś dzisiejszą solenizantką to składam serdeczne życzenia imieninowe ;:168
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Agnieszko tak na wszelki wypadek całuski ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór szczególnie babciom, świętującym dziś swoje święto

Misiu to za 3 miesiące ;:333 ale dziękuję pięknie ;:196 Tobie również dużo szczęścia w dniu Twojego święta ;:196

Dorotko ;:196 nie mam dziś imienin, co nie zmienia faktu, że za życzenia ślicznie dziękuję :tan A wiesz nie kojarzę, czy Twoje dzieci uszczęśliwiły Cię wnuczętami, ale nawet jeśli jeszcze nie to i tak Tobie życzę wszystkiego dobrego przyszła Babciu Dorotko :D

Iwonko weteranko :wit jak Ty mnie znalazłaś :?: Nie zazdroszczę Wam sytuacji z ogrodami, u nas działek jest 499 ;:oj , na nieszczęście bez wody i prądu ;:219 Tzn woda ze stawu do podlewania roślin jest, okropna, ale zawsze, a do elektryfikacji zarząd przymierza się już dobre 30 lat. W ubiegłym roku niby coś drgnęło, ale kto wie co będzie dalej ;:185

Bogusiu witaj ;:304 dziś pewnie świętujesz ze swoją śliczną wnusią ;:108 Wszystkiego dobrego ;:167 . Ja mam już paczuszkę nasion lobelii, chcę je posiać w takie malutkie doniczuszki, żeby się później nie stresować pikowaniem ;:131

Agatko ;:167 właśnie w ubiegłym tygodniu byłam w naszym malutkim markeciku i tam już kupiłam kilka paczuszek ;:333 A pelasie, albo niewiadomocotojest w sobotę idą do piachu ;:108 Babciu Agatko zdrówka i kaski, cobyś sobie mogła wszystkie zielone chciejstwa kupić ;:306

Maryniu trzymam kciuki za Twoje pierwsze zasiewy ;:180 I Tobie również w Dniu Babci życzę samych dobrych i pogodnych dni

I może milutkie wspomnienia wiosny:
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jeszcze babcią nie jestem ;:oj ale w końcu kiedyś będę ,a życzeń nigdy nie za dużo tym bardziej jak miłe i szczere ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to babciu wspaniała uważaj na swoje cztery litery, bo wnusio nie będzie czekał aż wydobrzejesz żeby iść z nim na saneczki ;:196
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Dziękuję za życzonka Agniesiu, dostałam kwiatulka od wnuczka

kalanchoe- zwykłasek w filcowym fartuszku na donisi.

Twoje kolaże zdjęciowe robią furorę na forum,

musiałabym się jeszcze raz narodzić żeby zrobić coś takiego ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Agnieszko wiem że spóźnione ale naprawdę bardzo ale to bardzo serdeczne
życzenia śle dla Ciebie . Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia a problemy omijają szerokim łukiem .
Mi się udała tym razem ale jak wiesz też miała zamęt w duszy ;:224
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 Reniu super wiadomości. Tak trzymaj. Może w tym roku wszystko sie nam poukłada. Czego i Tobie i sobie zyczę ;:108

Agatko cieszę się z Tobą. Mój maluszek nie wie nawet, ze jest takie święto ;:219 ale dziadkowi ochoczo 'sto lat" zaśpiewał, a potem podprowadził mu pudełeczko ptasiego mleczka, mówiąc, że Wojtuś lubi słodyczki ;:306 :;230

Iwonko nic z tego ;:185 , w miniony poniedziałek u małego pani doktor wykryła stan przedanginowy, więc przymusowe siedzenie w domu nam zostało. Na razie W. ma zajęcie z plasteliną i farbami, choć jak mam codziennie myć ścianę w kuchni, to mu chyba pędzelek zabiorę ;:224

Dorotko ;:167 będziesz, zobaczysz już niedługo jaka to frajda najpierw z maluchem się bawić, a jak mu się znudzi i zacznie płakać, to oddać rodzicom :heja

Kupiłam dziś nasionka, mam czubatkę, portulakę o pełnych kwiatach, dmuszki, miniaturową marunę, która na fotografii wygląda jak pełne stokrotki :D chociaż nie lubię tego specyficznego zapaszku i kto wie, czy to posieję. Mam też czarnuszkę wschodnią, płomyki, astry książęce, miłka i dwa gatunki maku - jednoroczny i wieloletni. A wczoraj kupiłam jeszcze krwawnik kichawiec, cynie chryzantemowe i daliowe, macoszki, gazanie, facelię, przypołudnik i drakiew strzałkową ;:oj Się będzie działo :;230 Ciekawe, czy starczy mi miejsca na pomidory i ogórki ;:224

Zdjęć nie ma i na razie nie będzie, bo spaliła się ładowarka od baterii i komóra też się zbiesiła :evil:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko to rzeczywiście poszalałaś nie tylko uległaś, ale poszłaś na całość. Jednak nazwy bardzo ładnie brzmią. No to siejemy już wkrótce ;:215
Maluszek już zdrowy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”