Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Pati o Loli też pamiętaj!

Zuziu znalazłam na Al oczar (żółty) za 9,90 ale do tego kleją się inne cuda kloniki, bambus, mydleniec ;:145
z patyka się nie da, trzeba przygiąć patyk do ziemi i przysypać ale piszą o cierpliwości, to może za 9,90 tez urośnie :oops:
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat, u mnie takie widoki trwały tylko jeden dzień, chociaż mieszkam mniej niż 40 km na południe od Zuzi.
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hihi, Pat będzie firma L&K (Lola i Kredka) produkująca ekskluzywne wyroby z wełny :D Marysiu no, jasne, że się przykleja ;:306 To są najbardziej klejące zakupy, jakie znam.
U mnie dziś dla odmiany -5C i zadymka śnieżna, ale do lasu trza było leźć, bo Kredka wyła pod klamką, na której wisi smycz i szelki... Styl biegania można zaliczyć do rozpaczliwych, bo wczorajsze błocko zamarzło w nierównych grudach i zostało przysypane warstewką śniegu... Udało się dotrzeć do domu bez poważniejszej kontuzji, pies wykazał brak całkowitej satysfakcji z uprawionego sportu i wyciągnął spod krzaka zlodowaciałą piłkę, którą zwykle tarmosi w lecie. Zatem jeszcze parę minut piłki śniegowej i do domu. Zrobiłam przy okazji kilka zdjęć kalinie bodnanteńskiej "Dawn"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu kalina sztywnolistna

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój Okamuś nie tylko wyrażał chęć wyjścia, ale nie sam ;:224 Nawet jeśli w ogrodzie, to ze mną. Pobawił, wyszalał, a teraz śpi.
Moja kalina również śpi...
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Zuzia...moja kalina już przekwitła...a miała obfite-tej zimy-kwitnienie.....teraz muszę ją zapatulić bo podobno od północy zima idzie....
Cudny masz dom....czytałam na drugim wątku....tylko nie mogłam doczytać co z pożarem,gdzie ,kiedy....nie moge znaleźć....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Jak zobaczyłam oczar to już wiedziałam, ze muszę go mieć ;:306 Szukam już dłuższy czas, ale natrafiam tylko na żółte, a podoba mi się taki jak Twój. ;:215
Ja kiedyś marnowałam sierść piasków, ale teraz zbieram i upycham we wszelkiego rodzaju norach, bp chcę się pozbyć szkodników. ;:124
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu Kredka często wywołuje nas z domu, drapiąc do drzwi ale na zaproszenie do domu, robi dwa susy w tył i w oczach ma: No, wyłazić! bawimy się!
Grażynko Nie wiem, czy to nie zaszkodzi mojej kalinie, bo temperatura spada. Choć w TV pan Szmit mówił, że raczej długotrwałe okresy ciepła mogą być zgubne, bo roślina się rozhartowuje. Pożar był w domu w Wawie, ale jakoś tak wyszło, że rozmowa na ten temat jest w wątku wiejskim na początku grudnia.
Renatko zauważyłam właśnie, że ceny oczarów okropnie wysokie! A sierść zwykle wywalam na ogródek, niech sobie ptaszyska wykorzystają na kołderki :) Z kota też niezłe kłęby pozyskuję.

Żeby nie było za fajnie, to powiem tylko, że przyjechała zabudowa do kuchni i.... w szafce pod zlew obrócili wymiar czyli szerokość dali jako długość i odwrotnie, dzięki czemu nie mieści się pomiędzy zmywarką a lodówką ;:223 Poza tym dali w niej szufladę u góry, więc nie wiem, jak wyobrażali sobie jej użytkowanie, skoro zlew posiada syfon... Kolejne dwa tygodnie mycia garów w wannie... :evil:
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Co się źle zaczyna, to się dobrze kończy jakoś mi się zawsze sprawdza.
Wierzę, że Tobie też się sprawdzi :D
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

atka pisze:Co się źle zaczyna, to się dobrze kończy jakoś mi się zawsze sprawdza.
Wierzę, że Tobie też się sprawdzi :D
No proszę, wrózko Joanno! Przerobią, łaskawcy, prawie że na poczekaniu :D

Wlazłam nieopatrznie na stronę Sadzawki i gryzę paluchy, żeby czegoś nie klikać. Z zachwytem obejrzałam obuwika a potem sklęsłam na widok ceny...Dobra, na razie stopuję na nasionach jednorocznych.

Wstawię jakiegoś zaklinacza pór roku :)

Obrazek

Obrazek
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Ja zrobiłam duże zakupy u p. Marka P. a dzisiaj przez przypadek trafiłam na
azalię pontyjską i głóg dwuszyjkowy biały. Na tym zakończę chyba zakupy w necie.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuza no to nie zazdroszczę ;:196 partacze Ci fachowcy od mebli :roll:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu azalia pontyjska, jak sobie wyguglowałam jest piękna, z żółtym kwieciem. Ja mam taką (chyba, że nie przetrwała upadłej klapsy) nieco podobną ale nie wiem, jaka to.

Obrazek

Dario wkurzyliśmy się, bo nie dość, że trzeba czekać, to jeszcze żadnej gwarancji, że będzie tak, jak było umówione. Poza tym życie w tej kilkutygodniowej prowizorce już nas dobija.No, ale nic. Wciąż dziękuję Opatrzności, że mam gdzie te meble ustawiać :)
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Z okazji porządków po kataklizmie zaprezentuję coś, co przetrwało od czasów mojego pradziadka i wraz z jakimiś jego dokumentami odnalazłam w szpargałach. Oto rewers biletu komunikacji miejskiej w Warszawie (sprzed odzyskania niepodległości), gdzie znajdujemy zasady korzystania z tramwaju... p. 5 - interesujący i do rozważenia współczesnym :D

Obrazek

A tak wygląda awers

Obrazek

A oto mój pradziadek Jan Antoni, ur. w Roku Pańskim 1881 wraz z prababcią i dziećmi (dziadka nie umiem wskazać :) ). W dowodzie osobistym (też odnalazłam) ma wpisane, że: posiada umiejętność czytania i pisania oraz w rubryce :stosunek do wojskowości widnieje: pospolite ruszenie ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuza ten p.4 też mi się podoba, robi się tłok to fora z dwora :D
świetna pamiątka po pradziadku..taki bilecik a jak dlugo przetrwał a teraz paragony po roku są nie odczytania :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Wspaniałe pamiątki.
Co do azalii też mam takie dwie żółte. Niestety nie znam odmiany - jedną posadził
mój tata a druga miała być czerwona. Azalie pontyjskie podobno pięknie pachną .
Pozdrawiam , Joanna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”