Od przybytku głowa nie boli......
Re: Od przybytku głowa nie boli......
Faktycznie dziwna ta zima w tym roku. Zauważyłam, że cebulowe mi wzeszły i nawet jeden żonkil ma pąk kwiatowy.
Krysiu, widzę że u Ciebie też ?różobranie? w pełni
Do tej pory w styczniu róż nie ścinałam do wazonu...
PS Ładnie wymurowane kominy

PS Ładnie wymurowane kominy

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu przyszłam i ja Cię odwiedzić. U Ciebie same kwitnące roślinki..no to przydała by się ławeczka do posiedzenia i zmiana daty w kalendarzu 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU........ja to nie bardzo z czego mam to różobranie brać, bo na razie cztery mizerne krzaczki.......ale wędrując po Twoim wątku już wpadłam w ciąg różany i jestem na etapie wrzucania do koszyka.....co jedna to ładniejsza i zaczynają się schody które wybrać, na początek nie mogę popełnić szaleństwa różanego....co innego też mi się podoba....lilie orientalne też muszę mieć.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu a na działce nie masz róż, żeby je przenieść do ogrodu ?
Ja dwa lata temu doszłam do wniosku że mój ogród jest ubogi w rośliny i zaczęłam zamawiać wszystko, a jednak trzeba mieć jakiś plan i zachować rozsądek. Podziwiam Twój
Ja dwa lata temu doszłam do wniosku że mój ogród jest ubogi w rośliny i zaczęłam zamawiać wszystko, a jednak trzeba mieć jakiś plan i zachować rozsądek. Podziwiam Twój

-
MARYSIU....na działce mam kilka róż ale nie chcę ich przesadzać, tym bardziej że to już leciwe róże....jak ich właścicielka
....a poza tym działka na razie pozostaje....ja już sporo roślin przeniosłam do ogrodu przydomowego i nadal będę to robić.....najchętniej przenoszę rośliny które są rozrośnięte, duże i można je podzielić........poza tym przy domu nie chcę wszystkich roślin powtarzać z działki.....
....zamówiłam lilie u L..........każdy domownik sponsorował po 4 cebulki.......
ojjj Marysiu ja na żywioł z zamówieniami to nie pójdę.......kasiurka odpłynęła...zamontowano nam dzisiaj okna na górze....blokada na kasę.........
ale jeszcze na różyczki uskubię

....zamówiłam lilie u L..........każdy domownik sponsorował po 4 cebulki.......

ojjj Marysiu ja na żywioł z zamówieniami to nie pójdę.......kasiurka odpłynęła...zamontowano nam dzisiaj okna na górze....blokada na kasę.........
ale jeszcze na różyczki uskubię

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ciekawa jestem Krysiu, jakie te lilie zamówiłaś, no i jakie różyczki wpadną do Twojego koszyka, dobrze wiem jak trudno się powstrzymać, doświadczam, tego co najmniej dwa razy w roku jak nie więcej, szczególnie o tej porze, kiedy człowiek już marzy o wiośnie i zaczyna planować, a mówiłam, że już nic nie będę zmieniać, teraz już taka pewna tego nie jestem 

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Krysiu i ciebie ogarnia zakupowy szał. Ja już 2x podchodziłam do zamówień i dwa razy rezygnowałam, tłumacząc sobie, że brak miejsca. Z różami na jesieni już miałam kłopot, bo przeliczyłam się za zamówieniami. Jaki lilie zamówiłaś i dokładnie ile 

Pozdrawiam - Justyna
-
ILONKA........ lilie zamówione, jeszcze nie zapłacone bo bardzo mocno myślę nad daliami a są one u jednego sprzedawcy więc za jedną przesyłką.....
dalie.....sobie myślę posadzić tuż przy tarasie.....a po temu, że taras nie będzie robiony z wiosną, tylko bliżej jesieni więc praktycznie będzie posadzić coś co potem mogę wykopsać i nie opłakiwać.....dalie się rozrastają, kwitną...zakryją brzydką ścianę tarasu i wiele korzyści nie zbyt dużym nakładem....
...moje lilie...
Corbonero
Triumfator
Myth
Saltarell
Conca D'or
Regale
Mister Job
Big Brother
Foreuer
Presco
Lavon
Kushi Maya
jeszcze begonie duże i zwisające....
a z różami to wcale tak łatwo mi nie idzie....chociaż dla mnie początkującej z nimi, nie powinno być problemu.....jak pomyślę to powinnam jednym pociągnięciem podjąć decyzję......przy następnych kiedy już ma się ich w ogrodzie sporo to trzeba myśleć...
...a może jutro pociągnę za sznurek i spokój będę miała do ukazania się kuriera
DUJU....u Ciebie teraz to pewno ogród z doskoku będzie.....MADZIA jest teraz oczkiem w glowie całej rodzinki.....nocki przesypiasz
dalie.....sobie myślę posadzić tuż przy tarasie.....a po temu, że taras nie będzie robiony z wiosną, tylko bliżej jesieni więc praktycznie będzie posadzić coś co potem mogę wykopsać i nie opłakiwać.....dalie się rozrastają, kwitną...zakryją brzydką ścianę tarasu i wiele korzyści nie zbyt dużym nakładem....
...moje lilie...
Corbonero
Triumfator
Myth
Saltarell
Conca D'or
Regale
Mister Job
Big Brother
Foreuer
Presco
Lavon
Kushi Maya
jeszcze begonie duże i zwisające....
a z różami to wcale tak łatwo mi nie idzie....chociaż dla mnie początkującej z nimi, nie powinno być problemu.....jak pomyślę to powinnam jednym pociągnięciem podjąć decyzję......przy następnych kiedy już ma się ich w ogrodzie sporo to trzeba myśleć...
...a może jutro pociągnę za sznurek i spokój będę miała do ukazania się kuriera

DUJU....u Ciebie teraz to pewno ogród z doskoku będzie.....MADZIA jest teraz oczkiem w glowie całej rodzinki.....nocki przesypiasz

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A ja miałam piękne begonie, ale chyba to nie moja bajka! Wiecznie zapominałam je podlewać i wegetowały gdzieś na balkonie. Lilii też mam nieco, bo dostałam takie malutkie z Maślic. Co przeżyło - kwitnie. Nawet ładnie, ale co to jest? Tego nie wie nikt! A Ty taką listę konkretną dajesz.
Ja znam tylko 2 moje nazwy i to nie na pamięć, a mam gdzieś zapisane 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Krysiu, lilie uwielbiam i ten zapach
Tak jak mówisz dalie dobra rzecz, zakryją co nieco i nie będzie kłopotu jesienią, wykopiesz i można robić. Z różami zawsze problem (za dużo ich hi,hi...), nie wiadomo co brać.
Nocki przesypiam, Magdalenka ładnie śpi np. dzisiaj nakarmiona o 23.30 zasnęła i obudziła się o 4.30, więc ok.

Nocki przesypiam, Magdalenka ładnie śpi np. dzisiaj nakarmiona o 23.30 zasnęła i obudziła się o 4.30, więc ok.
Pozdrawiam - Justyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krysiu, ty chyba nie zaglądasz do tamtego drugiego wątku, bo wpisałam się do ciebie już bardzo dawno, ale tam trwa cisza aż do dzisiaj.
Też jestem ciekawa, jakie w końcu zamówisz róże i inne rośliny. A siać coś będziesz?
Też jestem ciekawa, jakie w końcu zamówisz róże i inne rośliny. A siać coś będziesz?
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Zaszalałaś ostro z liliami a to nie jest katalog z Lil................u bo jeżeli to ten to tam są dalie 

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Krysiu! Nowy dom, dach, okna i nowe lilie...Ale się dzieje u Ciebie na przełomie roku. Wiosną nie nadążymy ze zmianami w Twoim nowym ogrodzie.
-
...przyznam się Wam, że rzeczywiście dzieje się u mnie dużo......ale nie mogę sobie dać na wstrzymanie bo ja to leciwa dziewczyna....czas mi umyka z prędkością światła
więc muszę zdążyć nacieszyć się tym swoim przed zejściem
.....
IZA...... na pewno tej wiosny na pierwszym miejscu będzie ogród.......
ROMCIU......tak, dobrze spostrzegłaś to zamówienie w Lil......... i stąd pomysł też na dalie przy tarasie....już są upatrzone teraz tylko dorzucę do zamówienia....
WANDZIU....już nie raz myślałam o zamknięciu tego martwego wątku, mimo że działka zostanie to nie będzie już letnią przystanią.....pójdzie troszeczkę w niełaskę.....
...czy będę siać pytasz
...chyba będę bo przecież teraz mam ku temu warunki...choćby po to aby coś wysiać....bardzo mi się u Ciebie i Robaczka podoba lobelia i spróbuję siły z nią....a czy coś więcej, zobaczę jak trafię do ogrodniczego po nasionka....na pewno coś mnie skusi.....
....o różach poinformuję....ale na prawdę nie jest to takie proste......
DUJU....cudownie, że MADZIA nocki przesypia i zdrowo rośnie.....
dla Was
MIŁKA......muszę czymś ten ogród na wiosnę udekorować....lilie zrobią to najlepiej....zakwitną szybko już w pierwszym roku
...begonie to do donicy...jedne pójdą na cmentarz a drugie zwisające na ganku przy wejściu do domu, one nie lubią słońca a tam nie wiele jego jest więc spróbuje....
ale będę też miała georginie przy tarasie.......

IZA...... na pewno tej wiosny na pierwszym miejscu będzie ogród.......
ROMCIU......tak, dobrze spostrzegłaś to zamówienie w Lil......... i stąd pomysł też na dalie przy tarasie....już są upatrzone teraz tylko dorzucę do zamówienia....
WANDZIU....już nie raz myślałam o zamknięciu tego martwego wątku, mimo że działka zostanie to nie będzie już letnią przystanią.....pójdzie troszeczkę w niełaskę.....
...czy będę siać pytasz

....o różach poinformuję....ale na prawdę nie jest to takie proste......
DUJU....cudownie, że MADZIA nocki przesypia i zdrowo rośnie.....

MIŁKA......muszę czymś ten ogród na wiosnę udekorować....lilie zrobią to najlepiej....zakwitną szybko już w pierwszym roku

ale będę też miała georginie przy tarasie.......