Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Faktycznie dziwna ta zima w tym roku. Zauważyłam, że cebulowe mi wzeszły i nawet jeden żonkil ma pąk kwiatowy.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, widzę że u Ciebie też ?różobranie? w pełni :D Do tej pory w styczniu róż nie ścinałam do wazonu...
PS Ładnie wymurowane kominy :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Krysiu przyszłam i ja Cię odwiedzić. U Ciebie same kwitnące roślinki..no to przydała by się ławeczka do posiedzenia i zmiana daty w kalendarzu :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ANIU........ja to nie bardzo z czego mam to różobranie brać, bo na razie cztery mizerne krzaczki.......ale wędrując po Twoim wątku już wpadłam w ciąg różany i jestem na etapie wrzucania do koszyka.....co jedna to ładniejsza i zaczynają się schody które wybrać, na początek nie mogę popełnić szaleństwa różanego....co innego też mi się podoba....lilie orientalne też muszę mieć.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu a na działce nie masz róż, żeby je przenieść do ogrodu ?
Ja dwa lata temu doszłam do wniosku że mój ogród jest ubogi w rośliny i zaczęłam zamawiać wszystko, a jednak trzeba mieć jakiś plan i zachować rozsądek. Podziwiam Twój ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU....na działce mam kilka róż ale nie chcę ich przesadzać, tym bardziej że to już leciwe róże....jak ich właścicielka ;:306 ....a poza tym działka na razie pozostaje....ja już sporo roślin przeniosłam do ogrodu przydomowego i nadal będę to robić.....najchętniej przenoszę rośliny które są rozrośnięte, duże i można je podzielić........poza tym przy domu nie chcę wszystkich roślin powtarzać z działki.....
....zamówiłam lilie u L..........każdy domownik sponsorował po 4 cebulki....... :tan :tan
ojjj Marysiu ja na żywioł z zamówieniami to nie pójdę.......kasiurka odpłynęła...zamontowano nam dzisiaj okna na górze....blokada na kasę.........
ale jeszcze na różyczki uskubię :;230 :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ciekawa jestem Krysiu, jakie te lilie zamówiłaś, no i jakie różyczki wpadną do Twojego koszyka, dobrze wiem jak trudno się powstrzymać, doświadczam, tego co najmniej dwa razy w roku jak nie więcej, szczególnie o tej porze, kiedy człowiek już marzy o wiośnie i zaczyna planować, a mówiłam, że już nic nie będę zmieniać, teraz już taka pewna tego nie jestem ;:185
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu i ciebie ogarnia zakupowy szał. Ja już 2x podchodziłam do zamówień i dwa razy rezygnowałam, tłumacząc sobie, że brak miejsca. Z różami na jesieni już miałam kłopot, bo przeliczyłam się za zamówieniami. Jaki lilie zamówiłaś i dokładnie ile :wink:
Pozdrawiam - Justyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA........ lilie zamówione, jeszcze nie zapłacone bo bardzo mocno myślę nad daliami a są one u jednego sprzedawcy więc za jedną przesyłką.....
dalie.....sobie myślę posadzić tuż przy tarasie.....a po temu, że taras nie będzie robiony z wiosną, tylko bliżej jesieni więc praktycznie będzie posadzić coś co potem mogę wykopsać i nie opłakiwać.....dalie się rozrastają, kwitną...zakryją brzydką ścianę tarasu i wiele korzyści nie zbyt dużym nakładem....

...moje lilie...
Corbonero
Triumfator
Myth
Saltarell
Conca D'or
Regale
Mister Job
Big Brother
Foreuer
Presco
Lavon
Kushi Maya

jeszcze begonie duże i zwisające....

a z różami to wcale tak łatwo mi nie idzie....chociaż dla mnie początkującej z nimi, nie powinno być problemu.....jak pomyślę to powinnam jednym pociągnięciem podjąć decyzję......przy następnych kiedy już ma się ich w ogrodzie sporo to trzeba myśleć...
...a może jutro pociągnę za sznurek i spokój będę miała do ukazania się kuriera :;230

DUJU....u Ciebie teraz to pewno ogród z doskoku będzie.....MADZIA jest teraz oczkiem w glowie całej rodzinki.....nocki przesypiasz :?:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ja miałam piękne begonie, ale chyba to nie moja bajka! Wiecznie zapominałam je podlewać i wegetowały gdzieś na balkonie. Lilii też mam nieco, bo dostałam takie malutkie z Maślic. Co przeżyło - kwitnie. Nawet ładnie, ale co to jest? Tego nie wie nikt! A Ty taką listę konkretną dajesz. ;:173 Ja znam tylko 2 moje nazwy i to nie na pamięć, a mam gdzieś zapisane ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, lilie uwielbiam i ten zapach ;:oj Tak jak mówisz dalie dobra rzecz, zakryją co nieco i nie będzie kłopotu jesienią, wykopiesz i można robić. Z różami zawsze problem (za dużo ich hi,hi...), nie wiadomo co brać.
Nocki przesypiam, Magdalenka ładnie śpi np. dzisiaj nakarmiona o 23.30 zasnęła i obudziła się o 4.30, więc ok.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krysiu, ty chyba nie zaglądasz do tamtego drugiego wątku, bo wpisałam się do ciebie już bardzo dawno, ale tam trwa cisza aż do dzisiaj.
Też jestem ciekawa, jakie w końcu zamówisz róże i inne rośliny. A siać coś będziesz?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Zaszalałaś ostro z liliami a to nie jest katalog z Lil................u bo jeżeli to ten to tam są dalie ;:138
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Krysiu! Nowy dom, dach, okna i nowe lilie...Ale się dzieje u Ciebie na przełomie roku. Wiosną nie nadążymy ze zmianami w Twoim nowym ogrodzie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...przyznam się Wam, że rzeczywiście dzieje się u mnie dużo......ale nie mogę sobie dać na wstrzymanie bo ja to leciwa dziewczyna....czas mi umyka z prędkością światła ;:223 ;:223 więc muszę zdążyć nacieszyć się tym swoim przed zejściem :;230 :;230 .....

IZA...... na pewno tej wiosny na pierwszym miejscu będzie ogród.......

ROMCIU......tak, dobrze spostrzegłaś to zamówienie w Lil......... i stąd pomysł też na dalie przy tarasie....już są upatrzone teraz tylko dorzucę do zamówienia....

WANDZIU....już nie raz myślałam o zamknięciu tego martwego wątku, mimo że działka zostanie to nie będzie już letnią przystanią.....pójdzie troszeczkę w niełaskę.....
...czy będę siać pytasz :?: ...chyba będę bo przecież teraz mam ku temu warunki...choćby po to aby coś wysiać....bardzo mi się u Ciebie i Robaczka podoba lobelia i spróbuję siły z nią....a czy coś więcej, zobaczę jak trafię do ogrodniczego po nasionka....na pewno coś mnie skusi.....

....o różach poinformuję....ale na prawdę nie jest to takie proste......

DUJU....cudownie, że MADZIA nocki przesypia i zdrowo rośnie..... ;:196 ;:196 dla Was

MIŁKA......muszę czymś ten ogród na wiosnę udekorować....lilie zrobią to najlepiej....zakwitną szybko już w pierwszym roku :;230 ...begonie to do donicy...jedne pójdą na cmentarz a drugie zwisające na ganku przy wejściu do domu, one nie lubią słońca a tam nie wiele jego jest więc spróbuje....

ale będę też miała georginie przy tarasie.......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”