https://www.youtube.com/watch?v=d4KPWOUkbw8#t=397

W nagrodę za pokonanie przedostatniej sesji postanowiłem zrobić sobie mały prezent i zainwestować w najlepsze kaktusy na świecie.
 W nagrodę za pokonanie przedostatniej sesji postanowiłem zrobić sobie mały prezent i zainwestować w najlepsze kaktusy na świecie.   Bydymy siać! W najbliższym tygodniu postaram się wrzucić trochę zdjęć. Zeszłoroczny wysiew czas przesadzić w świeże podłoże. Zabawa zaczyna się na nowo!
 Bydymy siać! W najbliższym tygodniu postaram się wrzucić trochę zdjęć. Zeszłoroczny wysiew czas przesadzić w świeże podłoże. Zabawa zaczyna się na nowo!   

Oba wg pewnego Czecha, u którego już niczego nie kupię, to ooibo nudum...
 Oba wg pewnego Czecha, u którego już niczego nie kupię, to ooibo nudum... 

W każdym razie dwie setki mixów asterias i myrio powinny być już w drodze. Mam jeszcze niewysiane lofki z jesieni, aterias 'purple red', mojego samopylnego COAS i parę innych. Ze wszystkim czekam na polecony z wyżej wspomnianymi. Nie wiem czy w tym roku zamówię u Niemców i Berchta. Jeszcze się nad tym zastanawiam. Na razie ze dwa Fleisherki machnę z tym co mam.
 W każdym razie dwie setki mixów asterias i myrio powinny być już w drodze. Mam jeszcze niewysiane lofki z jesieni, aterias 'purple red', mojego samopylnego COAS i parę innych. Ze wszystkim czekam na polecony z wyżej wspomnianymi. Nie wiem czy w tym roku zamówię u Niemców i Berchta. Jeszcze się nad tym zastanawiam. Na razie ze dwa Fleisherki machnę z tym co mam.   

) i Zazdroszczę braku strat podczas zimowania! Ja z kaktusów straciłam może ze dwie sztuki, gorzej z sukulentami, ale też nie jest aż tak tragicznie - nie do "nienadrobienia".
 ) i Zazdroszczę braku strat podczas zimowania! Ja z kaktusów straciłam może ze dwie sztuki, gorzej z sukulentami, ale też nie jest aż tak tragicznie - nie do "nienadrobienia". 

Nie maczałem w tym palców, ale wiem kto maczał. Ostatnio szły wysoko z powodu wrzucenia innych fotek i ludzie myślą że wyrosną takie rośliny jak na fotkach a to tak naprawdę znikomy procent, a ja nie lubię kupować nasion za drogo. Warto nasiona od licznerskiej wyczyścić. Jak chcesz mieć rózne ciekawe formy astro to po prostu trzeba duzo siać i to najlepiej w tysiącacturpis pisze:Dzisiaj miały przyjść nasiona. Nie przyszły. Zastanawiam się czy to ktoś stąd bardzo starał się mnie przelicytować u Licznerskiej na alledrogo. Banditoo?

To jakaś wyższa szkoła manipulacji słownej
  To jakaś wyższa szkoła manipulacji słownej  

Na tysiące nasion mnie nie stać, ja jestem biedny student, często głodny. :P Rozpoczynając licytację na tych aukcjach kierowałem się głównie Twoją filozofią Banditoo, dosłownie przed oczami miałem to co pisałeś - dużo siać. Licznerska miewa fajne okazy, sam mam kilka roślin od niej, więc jak zobaczyłem, że po raz kolejny wystawia mix, stwierdziłem, że sobie zafunduję. Drogo, ale cóż. Najwyżej do piątku będę wcinał suchy chleb po kromeczce dziennie.
 Na tysiące nasion mnie nie stać, ja jestem biedny student, często głodny. :P Rozpoczynając licytację na tych aukcjach kierowałem się głównie Twoją filozofią Banditoo, dosłownie przed oczami miałem to co pisałeś - dużo siać. Licznerska miewa fajne okazy, sam mam kilka roślin od niej, więc jak zobaczyłem, że po raz kolejny wystawia mix, stwierdziłem, że sobie zafunduję. Drogo, ale cóż. Najwyżej do piątku będę wcinał suchy chleb po kromeczce dziennie.