Jeżeli chodzi o % kiełkowania to jest bardzo dobry ponieważ wykiełkowało ponad 90 % nasion a nawet więcej
- to jest bardzo dobry wynik

, jak na tą porę roku, oby teraz udało Ci się utrzymać je w dobrej kondycji za co trzymam kciuki.
Trafiły się też 2 albinosy

Ciekawe jak długo pożyją
Przemek - szkoda, gdybyś miał na czym zaszczepić, może udało by Ci się utrzymać je przy życiu. Ja również miałem jedną siewkę albinosa, ale wg oceny doświadczonych hodowców w temacie szczepień, zbyt późno dokonałem tej czynności. Ale jak masz na czym to próbuj. Zacytuję oryginalny wpis - podpowiedź, odnośnie mojego szczepienia: "
Przy szczepieniu raczej stosowalbym starsza siewke, a raczej kilkumiesieczna rosline z nasion niz rosline, ktorej jedno z odgalezien stosuje sie na podkladke. Jezeli szczepisz adenium czy plumerie to usuwa sie wszystkie odgalezienia - tak aby cala "moc" rosliny szla w zaszepiona roslinke."
"Przy szczepieniu raczej stosowalbym starsza siewke,"
- tutaj chodzi mojemu rozmówy o podkładkę.
Ciekawe jak długo pożyją
- cytuję: "
z bezchlorofilowacami jezeli chodzi o adenium to Twoje przypuszczenia nie sa sluszne. Siewki adenium jak i plumerii szczepi sie jak najwczesniej. Zywot malej siewki bez chlorofilu to kilkanascie godzin i obumiera. Przynajmniej tak wynika z mojego doswiadczenia."
Brak polskich literek, ponieważ wypowiedź jest od Hodowcy - Polaka mieszkającego w USA.