Ogródek Tajgi /1cz.-2008r./

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu

masz piękny ogródek,oczko poezja- jak ja bym chciała mieć tylko mój ogródek jest za mały....
i piękne lilie, zamówiłam w tym roku 20 sztuk mam nadzieję,że u mnie wyrosną piękne....

i dziękuję jak coś za trójsklepkę....idziesz na targi?
aha i doczytałam mieszkasz na gumieńcach?
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Kobieto kochana ale masz piękne liliowce i lilie z wielką przyjemności pospacerowałam po Twoim ogrodzie .Bardzo podoba mi się trzykrotka :lol: pięknie kwitnie i języczkę masz piękną :roll: :lol:
Pozdrawiam :lol: :lol:
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Tessko - Dzięki że do mnie zajrzałaś i za mił e słowa. Mój ogródek też jest mały. Oczko zrobiłam z konieczności. Mam bardzo kiepską ziemię i w tym miejscu nic nie chciało rosnąć nawet trawa. Więc którego pięknego dnia postanowiłam zrobić oczko. Prawie sama wykopałam dół (przy niewielkiej pomocy moich synów). Pozostałe prace wykonałam własnymi rękoma. Mój M zawsze był przeciwny, więc wykorzystałam czas kiedy go nie było i postawiłam przed faktem.

Trósklepka zaklepana.

NA TARGI oczywiście wybieramy się z koleżanką ogrodomaniaczką.

Pozdrawiam
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Basiu

masz tam rybki??????
więc ja zabiorę mojego M na targi :lol: :lol: trójsklepkę będe wypatrywać....czy może pamiętasz jak się nazywa ten kolorek?
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

Jadziu dziękuję za odwiedziny w moim ogródku. Ja Twój również poznałam, byłam tam wiele razy ale anonimowo.
Bardzo mi się podobało i Twoje wypieki również.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

Tess -

Rybki oczywiście mam, nawet chyba za dużo bo się rozmnażają.

Nie znam nazwy tej trójsklepki - ja też ją dostałam w ubiegłym roku od mojej bratowej i ładnie się rozrosła i kwitła jeszcze w tamtym roku.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze raz dokładnie obejrzałam zdjęcia Twojego oczka, bo namawiają mnie by takie sobie zafundować w moim "basenie". Powiem szczerze,że mi się podoba. Czy dużo masz z nim pracy? A te liliowce to może zostawmy do przyszłego roku aż sie trochę rozrosną i u mnie i u Ciebie.Mam też takiego niskiego ponoć to miniatura.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Widzisz Tajgusiu jak się podoba Twoje oczko,mówiłam że jest piękne i zresztą nie tylko oczko ale i kwiatki.I u mnie też będzie tak pięknie bo będą rosły Twoje piekności.Pozdrawiam Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

tu.ja - Izuś, w sprawie oczka najlepiej zapytaj JACKA - jackona on sie świetnie zna i dobrze Ci doradzi. Jego pomysŁ na oczko w Twoim ogrodzie jest najprostszy i powinnaś dać sobie radę sama. Ja moje oczko robiŁam sama nie mając pojęcia, tak trochę na wyczucie.
Brzegi basenu można swietnie zamaskować roślinami i taki ksztaŁt nie będzie przeszkadzaŁ.

W sprawie liliowców Izuniu, to jeszcze porozmawiamy, bo chyba ten na którego masz ochotę to jeszcze kwitnie:
Obrazek
czy to ten ?

a jeśli chodzi o pozostaŁe to jeszcze wrócimy do tematu
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

JOLUŚ - Ty jak zwykle masz dobre sŁowo dla mnie.
Dziękuję Ci bardzo.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze kwitnie :?: Niesamowite :!: Taki też by mi się przydał...Pytając o pracę przy oczku miałam na myśli pielęgnację, czyszczenie itp, a nie samo tworzenie. Bo to wiadomo,że jest sporo roboty.
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p
Od: 27 lip 2008, o 09:08

Post »

nic nie poradze ale taki piekny duzy zywopłot strasznie mi sie podoba, nadaje ogorodowi intymnosci i tajemniczosci
może go wykopiesz i przeslesz mi go w paczkach to sobie pod blokiem zasadze :lol:
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

IZA - tu.ja - dla Ciebie specjalnie kilka zdjęć mojego oczka wiosną, żeby zachęcić Ciebie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

No pięknie, takie zdjęcia na noc się pokazuję a później spać nie można :shock: :lol: Wiem ,że to nie dla mnie , ale co ja mogę poradzić jak już weszłam to popatrzyłam :roll: :lol: Piękne jest Twoje oczko
Życzę spokojnej nockiObrazek
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

IZA - tu.ja

Jeżeli oczko jest waściwie zrobione i jest zachowana równowago biologiczna (odpowiednia ilość roślin w stosunku do wielkości oczka, odpowiednia ilość rybek)
- to wtedy nie ma prawie żadnej pracy.
Ja tak miaŁam przez kilka lat dopóki mój M nie wymieniŁ folii na nową. Chyba ta folia jest jakaś taka, bo od tamtej pory walczę z glonami. Ale i z tym można sobie poradzić.

W dalszym ciągu zachęcam Cię do zrobienia oczka.

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”