Ogródek Tajgi /1cz.-2008r./
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Tessko - Dzięki że do mnie zajrzałaś i za mił e słowa. Mój ogródek też jest mały. Oczko zrobiłam z konieczności. Mam bardzo kiepską ziemię i w tym miejscu nic nie chciało rosnąć nawet trawa. Więc którego pięknego dnia postanowiłam zrobić oczko. Prawie sama wykopałam dół (przy niewielkiej pomocy moich synów). Pozostałe prace wykonałam własnymi rękoma. Mój M zawsze był przeciwny, więc wykorzystałam czas kiedy go nie było i postawiłam przed faktem.
Trósklepka zaklepana.
NA TARGI oczywiście wybieramy się z koleżanką ogrodomaniaczką.
Pozdrawiam
Trósklepka zaklepana.
NA TARGI oczywiście wybieramy się z koleżanką ogrodomaniaczką.
Pozdrawiam
- TAJGA 2008
- 1000p
- TAJGA 2008
- 1000p
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeszcze raz dokładnie obejrzałam zdjęcia Twojego oczka, bo namawiają mnie by takie sobie zafundować w moim "basenie". Powiem szczerze,że mi się podoba. Czy dużo masz z nim pracy? A te liliowce to może zostawmy do przyszłego roku aż sie trochę rozrosną i u mnie i u Ciebie.Mam też takiego niskiego ponoć to miniatura.
- TAJGA 2008
- 1000p
tu.ja - Izuś, w sprawie oczka najlepiej zapytaj JACKA - jackona on sie świetnie zna i dobrze Ci doradzi. Jego pomysŁ na oczko w Twoim ogrodzie jest najprostszy i powinnaś dać sobie radę sama. Ja moje oczko robiŁam sama nie mając pojęcia, tak trochę na wyczucie.
Brzegi basenu można swietnie zamaskować roślinami i taki ksztaŁt nie będzie przeszkadzaŁ.
W sprawie liliowców Izuniu, to jeszcze porozmawiamy, bo chyba ten na którego masz ochotę to jeszcze kwitnie:

czy to ten ?
a jeśli chodzi o pozostaŁe to jeszcze wrócimy do tematu
Brzegi basenu można swietnie zamaskować roślinami i taki ksztaŁt nie będzie przeszkadzaŁ.
W sprawie liliowców Izuniu, to jeszcze porozmawiamy, bo chyba ten na którego masz ochotę to jeszcze kwitnie:

czy to ten ?
a jeśli chodzi o pozostaŁe to jeszcze wrócimy do tematu
- TAJGA 2008
- 1000p
nic nie poradze ale taki piekny duzy zywopłot strasznie mi sie podoba, nadaje ogorodowi intymnosci i tajemniczosci
może go wykopiesz i przeslesz mi go w paczkach to sobie pod blokiem zasadze
może go wykopiesz i przeslesz mi go w paczkach to sobie pod blokiem zasadze

milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
- TAJGA 2008
- 1000p
- TAJGA 2008
- 1000p
IZA - tu.ja
Jeżeli oczko jest waściwie zrobione i jest zachowana równowago biologiczna (odpowiednia ilość roślin w stosunku do wielkości oczka, odpowiednia ilość rybek)
- to wtedy nie ma prawie żadnej pracy.
Ja tak miaŁam przez kilka lat dopóki mój M nie wymieniŁ folii na nową. Chyba ta folia jest jakaś taka, bo od tamtej pory walczę z glonami. Ale i z tym można sobie poradzić.
W dalszym ciągu zachęcam Cię do zrobienia oczka.
Pozdrawiam
Jeżeli oczko jest waściwie zrobione i jest zachowana równowago biologiczna (odpowiednia ilość roślin w stosunku do wielkości oczka, odpowiednia ilość rybek)
- to wtedy nie ma prawie żadnej pracy.
Ja tak miaŁam przez kilka lat dopóki mój M nie wymieniŁ folii na nową. Chyba ta folia jest jakaś taka, bo od tamtej pory walczę z glonami. Ale i z tym można sobie poradzić.
W dalszym ciągu zachęcam Cię do zrobienia oczka.
Pozdrawiam