Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko - to mnie trochę przeraziłaś tymi kosztami... Nie sądziłam,że to aż takie sumy wchodzą w rachubę... Nie dobrze, oj nie dobrze... :cry:
Aga - dzięki za odwiedziny i komentarz. Chyba jednak będzie to oczko... W sumie lubię wodę, ale nie chciałam dodatkowej roboty sobie szykować. Raczej nie należę do pracoholików. Działkę chciałam mieć dla przyjemności, a nie dodatkowych obowiązków... :oops:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - ale jesteś szybka dziewczyno! Ja tu walczyłam by napisać kilka słów, a Ty w tym czasie długaśny post dałaś.
Nie rezygnuj z kupna cebulek wiosennych.Posadź je "byle gdzie", ale będziesz miała wiosnę na działce, która będzie Cię mobilizowała do pracy. A w przyszłym roku możesz przecież je przesadzić.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo! Miałam na myśli, że posadzę te co się sadzi jesienią a kwitną na wiosnę.Ale nie zdążę już pozamawiać, przemyśleć co i jak by zdążyły dojść z allegro, te do sadzenia jesienią. Bo nie wiem ile zdołam przekopać ziemi do jesieni.

Będe robić tak: co przekopię- to dokupię w np Obi i wsadzę, i znów przekopię i znów zakupy w sklepie i wsadzanie - aby nic nie zostało z cebul.

Boję się, że jak rzucę się w net, to kupię za dużo i z ziemią nie zdążę. Bo u mnie już praca się zaczyna, a działka zero ogarnięcia. Nie mogę zaprzepaścić wyleczonych pleców, bo mam siedzącą pracę, dlatego nie mogę rzucić się w wir kopania, skoro latem się nie udało zdobyć dostępu i zrobić tego wszystkiego bardziej na spokojnie kopiąc.

Oranio! A jak tam Twój Koliberek?
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

O widze że przygotowania do przejęcia działki już w pełni :D Pracy jesienia jest full ale można ładnie przygotowac działeczkę do nowego sezonu. Na przyszłe lato to już będzie leżenie do" góry brzuchem" i oglądanie wyników tegorocznej pracy.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tu.ja faktycznie koszty nie są małe,pewnie mżna taniej ale jak dla mnie to buda postoi ze 20 lat chyba że wcześniej działki zabiorą :roll: .
agape ja miałam dziś fotki strzelić ale zapomniałam aparatu na działkę :evil: a taka piękna różyczka mi rozkwitła :!: .Jak wyjeźdzałam to miała ledwie pączki.
A w ogóle to się załamałam.Tam gdzie walczyłam z podagrycznikiem -na szczęście tylko pojedyńcze wychodzą mam pole chwastów do kolan :cry: .Na szczęście ich system korzeniowy jest słaby.
tu.ja no poczytałam o basenie.Faktycznie burzę rozpętałaś :lol: .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Mam już swoich zaufanych i rzetelnych sprzedawców na Allegro - jak kogoś to interesuje to podam na pw, bo nie wiem czy można tak jawnie. U nich czas oczekiwania na przesyłkę to 2-3 dni po przelaniu pieniędzy na konto.
A co do tej "burzy" to mam jeszcze jeden "orzech do rozgryzienia" dla forumowiczów. Za kilka dni rzucę Im na pożarcie mój bunkier :D :D :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

tu.ja to poprosze na pw 8)
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tak, ja też poproszę na pw!

Agnieszko! Widzisz- tak jest zawsze, zawsze coś sie pięknego znajdzie! Będę czekac na info o rozwoju altany, bo też bardzo jestem ciekawa i kibicuję Wam w duchu!
Izo! Wiosnę u Ciebie tylko obejrzałam! Jest piękna! Może jednak kupię coś na allegro. Najwyżej wsadzę w trawnik ;)

Chciałam uroczyście zawiadomić, że od dziś mam kluczyk do bramy ROD! Mogę dzięki temu wychodzić nawet późno, bo nie boję się, że zostanę zamknięta na całą noc w ogrodach.

Strasznie dużo jest roboty. A wiecie, że nagle zaczęłam dostrzegać takie różnice między kobietą a mężczyzną (bo w moim zawodzie, na co dzień nie bardzo są czysto fizyczne, a inne nie dyskredytują), a tu doprawdy zauważam, że naprawdę kobieta jest słabsza, i wielu rzeczy nie da rady zrobić, a może inaczej- dużo więcej mnie coś kosztuje zrobić i bardziej wyczerpuje/nadszarpuje, niż gdyby dokonywał tego samego mężczyzna. Przynajmniej w jeden dzień. Dochodzę do takich granic, że sama nie umiem/nie mam siły/nie wiem jak...choć lubię sama robić wiele. To dziwne uczucie, bo w naszych czasach często się te różnice zacierają i jest wiele obszarów, że można żyć tak, że nigdy okoliczności nie ułożą się tak, by to dostrzec, przynajmniej tak wyraźnie.A tu- tak nagle dostrzegam jaskrawo własne ograniczenie wynikające z biologii po prostu.

Kupiłam dziś sekator do gałęzi wysokich i farbę, by jutro pomalować altankę wewnątrz. Założyłam zasuwkę ale zamknęłam tylko "na patyk", nie na kłódkę. W zywopłot wplotłam drucik, aby nie było tak łatwo przejść rozchylając go tylko.

W żywopłocie rosną: pnąca róża, chmiel!!!, jezyna z kolcami, i ...powojnik.

Generalnie najwięcej chwastów jest w postaci mniszka. Czy ktoś może wie jaka to gleba w pH, jak rośnie mniszek?

Przycięłam tez żywopłot, aby nie wystawał na ścieżkę. Pan Gospodarz załączy mi wodę.

Czyli jest chyba dobrze. Tyle, że zanim złapię kondycję, to trochę potrwa...

padam z nóg!

miłego wieczoru!
aha, ps. cyfrówka wróci do mnie na dniach kurierem. :oops:

Obiecuję więcej zdjęć i o lepszej jakości niż z komórki!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga :!: Przyjmij moje gratulacje :!: Klucze masz czyli działka Twoja i możesz chodzić kiedy chcesz lub możesz.
Ładnie to ujęłaś o tych naszych ograniczeniach... Niestety głową muru się nie przebije...
Cebulowe to nawet pięknie wyglądają na trawniku... Namiary Ci zaraz podam na pw.
Na koniec dobra rada ( z własnego doświadczenia) pracuj tylko do momentu kiedy sprawia Ci to przyjemność, nic na siłę. Myślę,że nie warto traktować działki jako kolejnego obowiązku i robić tam coś, bo trzeba, bo terminy...Najważniejsze by mieć z tego przyjemność i podchodzić z sercem.
W nawale pracy nie zapominaj zaglądać do mnie...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dlaczego to zaniedbujecie "działkę z dębami"?
Nikt się nie melduje i nie zdaje relacji z postępów...
Aga - poproś moderatora czy admina by przenieśli ten wątek do "ogrodów"...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Opowieści z ogrodu

Post »

Witajcie!

Będą tu opowieści z mojego ogrodu, ale także ogród z opowieści...

Niecałe dwa miesiące temu rozpoczęłam swoją przygodę z poszukiwaniem działki. Wczoraj otrzymałam kluczyk do bramy w ROD, zatem jest to dobry pretekst aby podziękować za pomoc i serdeczność Koleżankom i Kolegom z wątku "Działka z dębami, czy coś urośnie..." - gdzie znajduje się początek m.in. mojej przygody z działką i na forum. Oraz dziękuję też wszystkim Forumowiczom za ogromną skarbnicę wiedzy, jaką odnalazłam tu!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOOO! Aga - czyżby nowy wątek?
Fajnie,że jestem pierwsza z wizytą. By tradycji stało się zadość - witam Cię serdecznie na forum i cieszę się,że będziemy mogli gościć u Ciebie. Trzymam kciuki byś mogła zrealizować swoje plany i marzenia :!:
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Witaj Agnieszko! :D :D :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

I ja Ciebie witam Agnieszko Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Masz racje Iza właśnie o tym samym pomyślałam czytając ten wątek.
Przecież to już gotowy początek wątku ogrodowo-działkowego.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”