A był to zaiste niezwykły wytwór myśli ludzkiej

Aż żałuję, że nie zachowałam metki, bo producenta naprawdę warto byłoby poznać

Sweety, słyszałam, ile trudu włożyli organizatorzy Pucharu Świata, żeby zgromadzić śnieg na Polanie Jakuszyckiej. Zwozili go w pocie czoła ciężarówkami z okolicy, nawet z Harrachova. A u nas leży tyle tego bialutkiego świeżego puchu i pożytku żadnego z niego nie ma

Nie mam pod ręką zdjęcia rudego kota, to może rudy Graham Thomas?

Januszu, lubisz zimę? A może tak jak ja, tylko na kilka dni i w takim malowniczym wydaniu?
Ale już więcej zdjęć zimy nie mam, nie lubię jej fotografować, tak spłaszcza krajobraz...
Zatem trochę lata.

Cześć, Edulkotku, lubisz koty, to widać.
Potwierdzasz, że kocimiętkę Walker's Low koty oszczędzają, może Wandeczka się jednak skusi. Moje koty mają dwie ulubione kępy zwykłej do wysiadywania i skubania, pozostałe (a mam ich dużo, bo bardzo lubię) zostawiają w spokoju.
Dla Ciebie Ghislaine de Feligonde, skoro u Was wiosna... Masz taką różyczkę u siebie?

Fajny sposób znalazłaś, Robaczku, żeby sobie zimę przedłużyć...
A ja, wstyd się przyznać, nie pamiętam kiedy widziałam śnieg na plaży w Sopocie

Cieszę się, że Ci się podobało.
Na przekór zimie - Jasmina, nie pamiętam jej u Ciebie

Dosiu

Megi, moja krew, jak babcię kocham, naleweczka prima sort

Grzeczne masz te rośliny, że respektują rozmiary ogródka, ale Louise Odier chyba jednak za duża do donicy. Lepsza już Rose de Resht, jednak mniejsza...
Zobacz, jak wygląda Louise w pierwszym sezonie, a przecież dopiero zaczyna rosnąć...

No widzisz, Majowa, jak producenci dbają o moje nałogi

Misiu, nie poznałaś Abrahama, bo to róża o wielu obliczach. Wiadomość nadejdzie niebawem...

Nie masz zimy

Marysiu, widocznie z tymi wróblami nie do końca zrozumiałam. Ja mam całe chmary ptaków. W ostre zimy stołuje się u mnie 25 gatunków

A dzikie ptaki przy kurnikach mają rajskie życie...
Wiem, że lubisz bodziszki, to maleńki bodziszek dalmacki dla Ciebie.

Dosia, a ja tak lubię sójki! Kłopot ma z nimi kłopot, bo pewnie atakują całą grupą, ale mój Szuwarek srokę złapał!
Dla Ciebie dalie w balii.

Bardzo mi było miło Was gościć, bardzo

Dla Was moja ulubiona rabata.

Jutro narada w sprawie wyboru róż