Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

Dziewczyny w maju 2014,rusza pokazowy ogród rustykalny w Drzewcach koło Nałęczowa jak coś będę wiedzieć więcej dam znać.
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pacynko - zrobiłam sobie dzisiaj przyjemność poranną i przeczytałam Twój wątek od maja do teraz.
Fajnie się czyta - że tak powiem za jednym zamachem... tegoroczna historia ogrodu układa się w spójną całość zakończoną kocim akcentem :lol:
Dawno nie zaglądałaś. Kicia zapewne wyrosła już na dorosłą kotkę. Ja się uśmiecham o kotowe fotki ( :lol: )
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z wielką przyjemnością przeczytałam cały wątek.
Również mam zamiar choć w części odtworzyć "babciny ogródek".
Dziękuję za mile spędzony czas ;:3
marcin18211
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 gru 2013, o 12:47

Post »

Ach te stare ogrody:) Teraz to już sporadycznie można je znaleść a szkoda:( Dobrze, że ktoś do nich powraca:)
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Przeglądają fotki w googl. trafiłem a Twoje z maja. Chciałbym już ujrzeć takie widoki. ;:173 Chciałbym kiedyś móc pospacerować po Twoim wiejskim ogrodzie. ;:108
Mimo, że jestem tu już długo powiem jeszcze raz - pięknie masz. ;:108 Jak tam wiosna, dotarła? :wink:
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Drodzy Moi,
witam Was wiosennie :) licząc na Waszą wyrozumiałość w związku z moją niesubordynacją na pokładzie :)
Wszystkich Was mocno ściskam, w szczególności Mufkę, ambę, Ewelinę, heliofitkę, daffo i Mandragorę i... (jej, chyba wszystkich tych, którzy by chcieli :) ;:168 Witam nowych Gości :)
Wypada nadrobić nieco zaległości, choć wiele się nie działo...

słoneczniki i dalie chyliły się przez płot
Obrazek Obrazek

owoce dzikiej róży i nasiona malw dojrzewały w Słońcu
Obrazek Obrazek

w warzywniku pysznił się starodawny szarłat i okazałe dynie
Obrazek Obrazek

w sadzie dojrzewały jabłka (tu Star King) i suszyły się orzechy ... nadchodziła jesień
Obrazek Obrazek

szron o poranku pięknie malował rośliny
Obrazek Obrazek

nadeszła pora na jesienne porządki - wykopywanie dalii czy przycinanie irysów.
Obrazek Obrazek

Zimowa pora była pracowita, ale w mieście. Udało się nam m.in. zrealizować 'Wielką Przeprowadzkę'.

Wiosnę na wsi zapoczątkowało bieleni pni drzew w ogrodzie i pobieranie zrazów do szczepienia (może w tym roku się uda). Na niektórych drzewach widać stare ślady po spękaniach mrozowych
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Pacynko, cieszę się, że jesteś ponownie ;:196 Fajny przegląd pór roku. Czekam na wiosenkę w wiejskim ogródku ;:196
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

I Ciebie 'Boziuniu' ściskam :) Też się cieszę z powrotu :)

A teraz ... kocie opowieści na życzenie amby :wink:

Watka, jak to Nasza Watka, pełna nostalgicznej zadumy patrzyła przez okna dumając nad swym spokojnym życiem, któremu czasem śmiała się prosto w twarz
Obrazek Obrazek

Ale do czasu ... pojawiła się bowiem niewinna Szarotka, która nie od razu przypadła jej do gustu. Szarunia musiała zatem skrywać się w gęstwinach zieleni
Obrazek Obrazek

Ale i ona nie spodziewała się, że niedługo pojawi się kusząca okazja do powiększenia ich Rodzinki... Do Tatowego ogrodu przybłąkała się kotka tricolor z brzuszkiem i już niebawem pojawiły się maleństwa, które rosły na większych i mniejszych rozrabiaków
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Cieszę się, że już jesteś. Widzę, że od zimy już ostro harujesz w ogrodzie, który na pewno się odwdzięczy już na dniach :D Koty wspaniałe, najpierw Watka uśmiechnięta (choć jakiś ten uśmiech ma przerażający ;:306 ) a potem coraz więcej i więcej kociąt. Ile ich masz wszystkich? Czy te młodziutkie wszystkie u Was zostały?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ojej, ale słodkie maleństwa ;:oj
Do mnie też przyplątała się schorowana, ciężarna kotka (zamieszkała w garażu) i nie miałam serca jej przegonić.
Kociaki wydałam, a Zuźka została z nami. Nie widziałam tak dobrego i przywiązanego do człowieka zwierzęcia.
pewnie chce się odwdzięczyć za to, że ją przygarnęliśmy.
Podoba mi się sposób w jaki pokazałaś ogród, choć mam nadzieję, że już nie będzie w nim królowała biel.
Teraz czas na soczystą zieleń i kolor...mnóstwo koloru ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witaj Pacynko ! Jak miło, że w końcu do nas wróciłaś ;:196

Martwiłam się, że ważne sprawy i wir codziennych zajęć nie pozwolą Ci na spotkania z FO - a jednak udało się i znów możemy wspólnie przeżywać coroczny cud narodzin zielonego życia, po długich dniach jesienno-zimowej szarugi :heja

A jakie piękne zdjęcia pokazałaś na przywitanie :D
Kocia rodzinka cudna, chwyta za serce i nie dziwię się, że została przygarnięta i otoczona troską i miłością...

Ogromnie się cieszę, że jesteś, bo bardzo tęskniłam za Twoją obecnością. ;:167 Serdecznie ściskam i czekam na Twoją wiosnę ;:224
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry Pacyneczko po przerwie. Dzieje ogrodu w pigułce szybko łyknęłam i chciałabym jeszcze. Odkurzacz za twoją radą już od pewnego czasu mam i działam nim, działam :D
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witajcie :)

Darmokocie, niestety wcale nie haruję ostro w ogrodzie na wsi, chyba, że sobie ze mnie żartujesz :] ;:204 Planowałam (i chyba nadal planuję?) zrobić opryski olejem parafinowym w najbliższym tyg, choć obawiam się, że jest już za późno. Co o tym myślisz?
Kotka prawie wszystkie zostały rozdane, ja wzięłam tylko największego rozrabiakę. Zarezerwowałam go kolorystycznie jeszcze zanim się urodził... :wink:

heliofitko, no właśnie, któż miałby sumienie wyganiać ciężarną kotkę, prawda? Tyle radości z tego później ;) Kotki potrafią być wdzięczne, podobnie jak przygarnięte psiaki.
Jasne, że czas na kolor w ogrodzie :D Ja przede wszystkim na żonkile, których dosadziłam trochę w ogródku. Dostałam je od znajomej starszej pani, która będzie chciała likwidować ogródek przy starym domu, bo sama już nie daje rady, a młodzi nie chcą się nim zająć. Ofiarowałam swoją pomoc co prawda, ale tak naprawdę to nie mam czasu zająć się swoim nawet ...

Mufko Moja Droga ;:167 , niezmiernie mi miło i dziękuję za te słowa :) Do Ciebie zaglądałam z ukrucia kiedy miałam chwilę, bo bez Twojego Ogrodu nie wyobrażam sobie FO. Tym bardziej zatem wprawiasz mnie w miłe zakłopotanie, bo czym ja mogę oczarować tak cudowną Twórczynię Ogrodu w swoim wątku ?

Wando, zabawne co napisałaś :) Bo owszem, są to dzieje ogrodu w pigułce, zwłaszcza dla tych, którzy swoim zielonym światem otaczają się na co dzień. Ja jednak takie pigułki łykam nieustannie, za każda krótką wizytą :) I tyle tylko z tego mam ;)
Cieszę się, że zakupiłaś odkurzacz i ciekawa jestem wrażeń ! Jak porównanie przy sprzątaniu ?

A teraz mój kiciuś. Ponieważ kotka jest tricolorką (biała z rudymi i czarnymi łatkami) zarezerwowałam rudego kotka, jeśliby taki był. I znalazł się taki, owszem, jak na zamówienie :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jakie słodkie te kociaki. Moja kocica gdzieś wybyła. Czekam, bo jak wezmę do domu kotka, to ona się pewnie zjawi. Ale bez kota nie wyobrażam sobie domu na wsi.
asiulek03
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 mar 2014, o 09:30

Post »

Jakie cudowne kociaki ;:138 Prześliczne maluszki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”