Witam serdecznie wszystkich gości

Poniedziałek przywitał mnie zimno. Wyjeżdżając o 7 rano, było u mnie -7 stopni. W ciągu dnia dołączył się lodowy deszcz

, i można powiedzieć, że było mało przyjemnie. Ponuro, brak słońca i ślisko na drogach. Taka jest moja zima.

Ale jak patrzę na ogród przez okno, .....to wiem, że zima i uroki też ma. Pocieszam się tylko, że niedługo styczeń się kończy, potem króciutki luty i ...marzec, który już brzmi o wiele bardziej wiosennie.
Jadziu- bardzo mi miło z Twoich odwiedzin, dziękuję
Aniu - dwa psy to nie jeden

O jednego sierściucha więcej do kochania i głaskania. A któż na świecie najbardziej nas obdarza nieskończoną miłością, jak nie one, te nasze psiaki i kociaki. Ilości hurtowe odpadają, bo większość dnia nie ma nas w domu, poza tym często wyjeżdżamy, ale...dwa pieski mają raźniej ze sobą. Bardzo się lubią, chociaż bywają zazdrosne i zębiska też idą w ruch. Na szczęście nie są to groźne bitwy, szybko się godzą i razem wesoło sobie biegają.
Kelpie - miło mi gościć u siebie; wpadaj tylko jak masz ochotę w moje skromne progi ogrodowe.
Madziu - witaj, zapraszam jak tylko masz ochotę i dziękuję
Marysiu - jak to już po zimie??Mieszkamy w takim małym kraju, w sumie nie aż tak daleko od siebie, a tu takie drastyczne różnice i w temperaturach i w opadach. U mnie nadal śniegu sporo i mrozu też, z tendencją wzrostową.
Iwonko - ja też się cieszę, że się czegoś nowego nauczyłam.Uwielbiam te moje ptaszki, są śliczne. Mogłabym tak siedzieć z nosem w szybie non stop. Dzisiaj dokupiłam moim maleństwom karmy, bo wczoraj były na diecie

Zauważyłam że bardzo lubią owoce ognika, cisa, ale irgi nie ruszają. Zima też jak widać ma swoje dobre strony, ornitologicznie mnie nastraja.
Marysiu - Sasanko - witaj w moich skromnych progach, miło mi Ciebie gościć. Zapraszam
Aga- ładny berecik dostał Czesio prawda?? Słońca też mi brakuje...Niedługo wiosna

Już z górki
Na rozgrzewkę jedna z moich ulubionych róż. Jesienią dostała nowy adres, bo się rozrosła i ...nastąpiła zmiana koncepcji ogrodniczej. Tu pozuje razem z fasolą
Pozdrawiam.