Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Graziu , widziałem Twoją przyspieszoną wiosnę. ;:oj ;:oj Nie wygląda to zbyt dobrze. Miała być zima , a tu nadal na plusie. To u ciebie, u mnie w dzień też lekki minus. ;:131
Dorotko , pewnie,że na pogodę nie mamy wpływu , ale zrobiłem co mogłem , by jak najmniej rośliny ucierpiały. I niech się dzieje wola nieba......
Bogusiu ,moja słabość do żurawek zrównała się z liliowcową ;:215 Coraz bardziej wciągają mnie te kolorowe rośliny. Choć w czasach kiedy jeszcze była tylko różowa też zwróciła moją uwagę. Ba , nawet rozmnożyłem ją , siekierą ;:306 ;:306 Nie wiedziałem , że można sadzonkować . ;:24 Mrozik od wczoraj trzyma , a śnieg od godziny prószy. Może poleży dłużej. ;:131
Aguś , bukietówki są o wiele wytrzymalsze , i być może zameldują się niedługo w ogrodzie . Mało miejsca , ale choć dwie z mniejszych odmian. ;:333
Misiu , miło Cię widzieć ;:168
U każdego można coś podpatrzeć , czegoś się dowiedzieć .Teraz , w zimowym czasie wędruję po forum i podglądam co ''w trawie piszczy'' , czyli w ogrodach forumków. :wink:
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Tadziu ty jesteś wszechstronnie wiedzący człowiek czy wiesz coś na temat Kroton ów jak je pielęgnować? mój mi puszcza liście co zrobić?
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu, nie wiedziałam, że na forum można się cieszyć ze śniegu? - dopiero tego roku zauważam takie wpisy ;:306 .
Nie ma sensu martwić się na zapas, bo będzie jak będzie i najmniejszego wpływu na to nie mamy. ;:185 .
W związku z tym, że ubiegłego roku dosadziłam kilka....naście odmian piwonii, jeszcze wcześniejszego...irysów syberyjskich,
niezmiernie się cieszę, że wcale nie "ruszają" mnie żurawki i liliowce - i niech tak zostanie :uszy .
O różach nawet nie wspominam, bo o czym tu wspominać, mam raptem ze dwie setki.
Bukietowe hortensje musisz - Tadziu - mieć, może Bobo, ta jest mała. ;:108
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jolu ,sporo wiem, ale o krotonach ogrodowych nie wiem nic ;:185 ;:oj ;:oj ''Parapetowe'' tak , choć w tej chwili nie mamy takiego. Właśnie teraz ma okres wzmożonej wegetacji , rosna liście i w dobrych warunkach moze zakwitnąć. A jakie to warunki :?: temperatura nie może spaść poniżej 18* , bryła korzeniowa nie może przeschnąć ,lubi spryskiwanie liści , w podstawce powinien mieć wodę by powietrze było wilgotniejsze. Lubi światło , nie powinien jednak stać w ostrym słońcu.
Elu , można się cieszyć ze śniegu , do tej pory tak nie myślałem , ale jak pół zimy mija a jest nadal czarno , niech choć trochę posypie dla tradycji :D Myślałem właśnie o Bobo , ma najmniejsze rozmiary. No i bardzo atrakcyjna odmiana. ;:333 U Joli widziałem ją.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To masz fajnie, bo u mnie w plusie prawie każdy dzień i w nocy i w dzień.
Czym dalej tym bardziej się martwię. :(
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Dziękuję Tadziu za odpowiedź postaram się zaspokoić wymagania krotona zobaczymy jak będzie się sprawował moim zdaniem wszystkie te warunki ma ale ja raczej dobrej ręki do domowych nie mam,jeszcze raz dziękuję. ;:138 ;:3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Grażka , jest się czym martwić ;:108 ;:108 Ale zamartwianie i tak nie polepszy sytuacji. ;:185 ;:185 Trudno co będzie to będzie. ;:131
Jolu , wiesz jak to z roślinami , czasami masłem smarujesz i nic z tego ;:oj Dużo czynników decyduje o tym czy roślina rośnie czy nie. Storczyki bratowej stoją na południowym oknie w pełnym słońcu. Rosną i kwitną jak szalone ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tadziu, Twój zdrowy rozsądek godny podziwu. Wiadomo, że nie mamy wpływu na bieg zdarzeń, więc po cóż się zamartwiać aurą, zwłaszcza tak łaskawą...? ;:131
Będzie dobrze, musi być ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nie wiem jak do ciebie, ale do mnie dotarła zima. I to całkiem zimowa - ze śniegiem i mrozem.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu ,w pogodowym temacie może i zachowuję zdrowy rozsądek ale w innych nie zawsze. Szczególnie w sklepie ogrodniczym ;:306 ;:306
Izuś , teraz i ja mogę powiedzieć MAM ZIMĘ ;:oj ;:oj
Rano po przebudzeniu zobaczyłem . Mroźna nie jest , za to śnieżna , że ;:224 ;:224
tak na oko 15 cm. śniegu. Grube płatki , bez wiatru równo rozłożył się . Jest pierzynka ;:333
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Zazdroszczę Wam tej zimy.U Mnie śniegu ani grama, a przecież mieszkam w górach. ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Niby w górach ;:108 Gdyby góry były na północy to też byś miał śnieg. ;:333 Ktoś źle''poustawiał'' , właśnie góry na północy a morze na południu być powinno. Wtedy było by mniej zmartwień o śnieg w górach i w lecie o zimną wodę w Bałtyku . :wink:
swistak
200p
200p
Od: 22 maja 2013, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tade k nie zdążyłem jeszcze przeglądnąć Twojego wątku jak na razie jest to kwiecisty Zakątek piotr
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

tade k pisze:Niby w górach ;:108 Gdyby góry były na północy to też byś miał śnieg. ;:333 Ktoś źle''poustawiał'' , właśnie góry na północy a morze na południu być powinno. Wtedy było by mniej zmartwień o śnieg w górach i w lecie o zimną wodę w Bałtyku . :wink:
Tadziu Do tej pory było normalnie.Od zeszłego roku coś się zaczęło psuć :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Piotrek :wit
Do wiosny jeszcze sporo czasu , zdążysz pooglądać moje kwiatuchy . :wink:
Jurku , tak co kilka lat taka zima przychodzi , wolałbym ''normalną'' , tylko jak to zrobić. ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”