Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Post »

:wit
Majeczko przyszłam popatrzeć na Twoje różyczki i pomarzyć sobie.
Zajrzałam też zobaczyć czy planujesz zakup jakiś nowości.
Czytając Twój wątek,sporo się o nich dowiedziałam.
Jak wiesz jestem nowicjuszką (laikiem) w kwestii róż,.
Ale się w nich zakochałam ;:167
Tak więc mam ochotę w tym roku co nieco jeszcze dokupić.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Odkąd "wkręciłam" się mocno w FO, szczególnie w sekcję "Róże" ;:108 , obiecywałam sobie, że mój pierwszy post napiszę w Twoim wątku. Później poczytałam, że najpierw wypada przedstawić się w wątku powitalnym i takim to sposobem ten post nie jest moim pierwszym, ale drugim na forum. Dlaczego postanowiłam, że pierwszy wpis będzie u Ciebie? Ponieważ chylę czoła przed Twoimi królewskimi rabatami ;:180 Malownicze, tęczowe, po prostu boskie... słyszałaś to już wiele razy więc nie będę się powtarzać. Kiedyś... Ktoś... w którymś z wątków napisał, że mieszkasz w pałacu a o Twoje róże dba ekipa ogrodników. Musze się przyznać, że jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia Twoich rabat różanych to dokładnie tak myślałam :;230 Nic to - mówię sobie, nawet jak ja nie mam możliwości wykorzystania drogiej siły roboczej (taniej zresztą też nie) to może podpatrzę chociaż jakieś pomysły? Zaczęłam czytać pierwszy, drugi i kolejny Twój wątek, przy czym wizja obsługującej Cię ekipy ogrodniczej poszła się paść... Trochę mnie to zaniepokoiło. Skoro Pani Maja z pomocą jednego M (tylko w porywach) wyhaftowała tak cudną rabatkę, to pewnie ja też bym mogła i nie mam już usprawiedliwienia :oops:
Pozdrawiam ciepło, Ejka
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majeczko z zapytaniem do Ciebie wpadłam?
A mianowicie: Jakie róże pasowały by do Chippendale a jakie do Mariatheresia?
U siebie w ogrodzie chciałabym mieć jeszcze:
Genevieve Orsi
Stephanie Baronin zu Guttenberg
Gentle Hermione
Queen of Sweden
A Shropshire tylko z opisów wynika, że jest wysoka
Może któreś z nich, a jeśli inne to podpowiedz jakie?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć :wit
cieszę się, że tu zaglądacie, aż mi dech zaparło po wpisie Ejka?. nie przypuszczałam, że ktoś
czyta tak dokładnie co ja piszę?.. ;:oj
Mam moją wymarzoną zimę?? :heja jest fajna oby tak dalej aż do wiosny.

Miłeczko ? takasobie ja również staję przed wyborem co, a raczej którą wybrać i posadzić.
To jest wyjątkowo przyjemne?.. :D tak uważam? Nawet jak muszę z wielu rezygnować.
Heidi Klum zadomowi się i będziesz miała z niej pociechę.

Aniu-Ann, Miłeczko, Asiu-daffodil, Natalko-Fraszka , Ewciu-majowa, Gosiu-Margo, Asiu2 ?? :lol: test i ja przerobiłam i wyszło,
że mój mózg ma cechy kobiece?. Dziękuję za miłe słowa?. ;:196

Majeczko-edulkotku?.. uwielbiam Twój kolorystyczny misz-masz. ;:168
Najciekawsze zmiany kolorystyczne u Ciebie, to dodanie kolorku budyniowego. :;230 Mi się bardzo, to podoba.
Po waszych wpisach co do kolory Lady chyba zmienię zadnie, że jest, to wściekły róż.

:wit m______m dziękuję. ;:196
Wpis krótki i konkretny??? zapraszam ponownie. Daj nam możliwość zajrzeć do Twojego ogrodu.

Krysiu - Ignis dziękuję ;:196
Fotki podnoszą ciśnienie?? tak działa słonko i kolory. Narzekasz sobie?.., a cudnie masz w ogrodzie.
Jak za mało kolorów, to dosadzaj?. dosadzaj nowe kwiatuszki?.

Wandeczko świetnie, to ujęłaś ?Aż prawie czuję je na skórze ?
Zdjęcia robię wtedy, kiedy czuję, że muszę utrwalić to, co widzę. Zdaję sobie sprawę z jakości, ale co? tam pozostają kolory i ten słoneczny blask, który właśnie poczułaś. :D

Asiu-jonatanka jak lista się powiększa?.. to bardzo dobrze. Będziesz miała co wykreślać , albo kupisz wszystkie. Oczywiście żartuję rób tak ja, wpisz je do poczekalni?. niech tam sobie spokojnie poczekają na swoją kolejkę. Ciekawa jestem co wybrałaś ?

Ilonko, namiar na test podała powyżej Ewa-majowa.
U Ewy masz zadołowane kilkanaście róż ?. ? hihihi..hi , to może daj sobie spokój póki co i poczekaj do jesieni. Ja wyhamowałam mam teraz zamówione tylko dwie, został mi jeden wolny dołeczek, ale on czeka na niespodziankę??. Doszłam do wniosku, że muszę zobaczyć jak kolorystycznie wyszły mi
obecne nasadzenia i tego się trzymam. Zmiany na jesieni?.. ale to będą tylko drobne korekty. :heja

Ewunia7 jej?.. wiem, że jesteś zakochana w różyczkach.
Wybierasz bardzo ładne odmiany, ale nie jak nowicjuszka, a raczej jak wytrawny znawca.
Dużo kupiłam na jesieni, bo zdecydowanie wolę ten okres na sadzanie róż.
Teraz zamówiłam tylko Lady of Shalott i Munstead Wood.
Te róże, to tylko dołożenie wyraźnych akcentów kolorystycznych na rabatkę.
Czy dobrze zrozumiałam chcesz dopasować z tych, które jeszcze chciałabyś mieć?
Do Chippendale posadziłabym : Genevieve Orsi, Stephanie Baronin zu Guttenberg.
Tu dodałabym Cream Abundance i to ze dwa krzaczki ;:333

Do Mariatheresia ( ona na przedzie ) i wymienione Astinki, Gentle Hermione,
Queen of Sweden, A Shropshire ( ta róża ma długie gałęzie, pokładające się, musi mieć sporo miejsca )
dosadziłabym Crocus Rose i Jubilee Celebration.
Jeżeli chcesz pięknie rozjaśnić rabatę, to Charles Darwin jest idealna.
Ewuniu, ale to przede wszystkim zależy od tego ile masz miejsca. Pomyśl spokojnie.

:wit Witam ciepło Elwi swoim wpisem sprawiłaś, że dotarło do mnie,
że ktoś może czytać co się pisało trzy lata temu ?? :D
Jest mi niezmiernie miło, że pierwsze kroki skierowałaś do mojego wątku.
Elwi wiesz, jaka to jest frajda jak sama wszystko robisz. Realizujesz swoje marzenia ? jak chcesz, a nie pod dyktando innych.
Wiesz, jaka to jest frajda cieszyć się, że innym też się to podoba.
Sprawiłaś mi ogromna radość swoim wpisem. ;:168
Wyczuwam, że mamy kolejną różaną pasjonatkę??.. cieszę się?.. czekamy na Twój wątek. ;:65 ;:65
Możesz, go założyć i w sekcji ?mój piękny ogród? :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj czyta, czyta. Wielki Brat czuwa, a Ty nie dajesz sobie z tego sprawy... I jak zwykle wstrzeliłam się między tekst a zdjęcia :;230
Drogi mój różany guru ;:180 Co powiesz na You're beautiful do donic??? ;:224 Bo mam taki chytry plan :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Aniu żaba zwariowała, wymusza na mnie instalację nowej przeglądarki ;:oj Muszę to sprawdzić i póki, co zdjęć nie będzie :wink:
Aniu jaki masz chytry planik..... jakie kolorki do tych donic preferujesz :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

2 różowe You're beautiful (FRYracy) :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, a widzisz tak się zajęłam żabą, że nie pomyślałam, że to nazwa różyczki. Ładna też na nią zerkałam u Kamili, ale taki kolor już mam.
Ona jest podobna kolorem do Poesie.
Nie mogę wstawiać zdjęć, bo żaba mnie nie przepuszcza do logowania. ;:145
Zanim opanuję sytuację................... ;:65 ;:65 lecę do waszych wątków.... mam zaległości co nie miara :;230
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Majka, no nie wierze.........,nie wierze.........,pogadamy o tym na jesieni ;:306
majka411 pisze: ... Zmiany na jesieni?.. ale to będą tylko drobne korekty. :heja
Wydrukuj to zdanie i powies na lodowce, ;:108 , zebys nie zapomniala :roll: .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Na kolanach przysięgałam, że po żadnych różanych wątkach nie chodzę ;:223 , no ale nie mogę, podejrzeć tylko chciałam i znowu odmiany spisuję ;:14 . A to Chandos Beauty co to za cudo jest? Urocza. Pozdrawiam Cię i idę dalej na Twoje alejki różane :wit .
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alexia pisze: Wydrukuj to zdanie i powies na lodowce, ;:108 , zebys nie zapomniala :roll: .

:wit Alexia ale to tylko drobne korekty :;230 ..... może jednak powieszę to zdanie na lodówce ;:306

:wit Iwonka no i dobrze, że przysięgałaś do różanych wątków nie wchodzisz, bo
bo ja nie w różanym tylko w ogrodowym hihihi..hi :;230 Miło, że wpadłaś..... zaglądaj zapraszam ;:168
Chandos Beauty .... oj tak i to pachnące cudo możesz kupić w F.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majeczko, mój różany guru ;:196 , zaglądniesz do mnie?
Znowu mam różany problem ;:224 ...... bo będę robić rabatkę mamie i wytypowałam trochę różyczek, ale nie wszystkie mam i stąd dylematy ....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Niezmiernie żałuję, że zdjęć na razie nie zobaczę, bo uwielbiam na nie patrzeć. Pewnie pokonasz trudności i będzie można znów się zachłysnąć urodą Twoich zestawień różanych :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Co prawda linku u Ewy nie znalazłam, ale wyszukałam w necie, no i tak jak przypuszczałam jestem typową kobietą ;:306, Majka Ty i drobna korekta na jesień :;230 poczekamy zobaczymy, Chandos Beauty och tak, ona jest urocza, wcale się Iwonce nie dziwię, pamiętam jak zobaczyłam ją w Twoim wątku i tak samo zareagowałam, no i musiałam ja mieć, zresztą nie tylko ją. Z nowymi różanymi zakupami jeszcze się wstrzymuję, chyba poczekam, aż niektórych zabraknie ;:306, bo za dużo mi się jeszcze podoba.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Oj, oj, jak mi się przyjemnie zrobiło, oczka trochę wilgotne też... Czytam praktycznie wszystkie wątki w sekcji "Róże" i całą "ekstraklasę" różomaniaczek znam z FO. Jestem szczęśliwa, że jest wiele różanie-zakręconych osób. Mój ogród ma już 15 lat, ale wciąż nie jestem z niego zadowolona i uważam, że nie ma czego pokazywać - jeszcze. W najbliższym czasie (2014 i 2015) planuję duże zmiany, które zamierzam obfotografować i kto wie, może odważę się pokazać w swoim wątku? Na ten moment jeszcze jestem "nowonarodzona" i każdy wpis powoduje szybsze bicie serca i ogólnie stres - czy napisałam tak jak należy, jak to będzie zobaczyć swoje "wypociny" w sieci? Ech, no takie tam ... Ale chciałabym Cie zapytać o ostróżkę hiacyntową. Bardzo spodobała mi się u Ciebie i zaraz wyguglowałam sobie nasionka. Trochę się zdziwiłam czytając opis: wysiewać wprost do gruntu, nie znosi przesadzania ;:oj Wiem, że Ty robiłaś wprost przeciwnie. Wysiewałaś końcem lutego w domu, prawda? Dzięki temu zakwitły szybciej, a jak długo kwitły? Boję się wysiewu wprost do gruntu bo jak znam siebie to pewnie wszystkie małe siewki wyplewię :( Pozdrawiam bardzo ciepło, Ejka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”