Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Żebym ja sobie tak mogła pozwolić na wielkie łany kwiatów ech ...... ten mój mały grajdołek. ;:174
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu piękne kwiatowe obrazki.... co to jest to drobniutkie, bielutkie na pierwszej fotce ???
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu dziękuję za informacje. Czekam teraz tylko wiosny i Twoich nadwyżek :)
Piękna kępa łubinu, zdjecia lata w Twoim ogrodzie zachwycają. Kolorowy świat cudnie. Bodziszek zachwyca.
Pozdrawiam cieplutko i miłego wieczoru życzę. ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś i co ja mam napisać jak już brakuje mi słów zachwytu. Kwiaty w Twoim ogrodzie są takie piękne, dorodne, zdrowe, widać gołym okiem że kochasz swój zielony raj.
Tylko pozazdrościć ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,bardzo dużo podlewam nawozem od gołębi przefermentowanym od 2-3 tygodni,i stosuję nawóz sztuczny o małej ilości azotu a więcej potasu i fosforu,bo te dwa składniki wpływają na ilość i dorodność kwiatów kupuj nawozy do roślin kwitnących i sprawdzaj proporcje NPK,N-azot -ma go być mało,P-fosfor ma go być więcej niż azotu i K-potas tez ma go być więcej niż azotu,na każdym worku nawozu te proporcje są napisane,jeżeli kupisz nawóz z dużą dawką azotu to roślina nabiera zielonej masy ,wylega i rośliny bardzo mało kwitną,np.piwonie nie będą długo kwitły jeżeli posadzi się je za głęboko,jak również przedawkujesz azotem,bo wtedy wytworzy dużo liści a kwiatów nic.Baptysja jest bezproblemowa,nie trzeba jej okrywać i wysiewa się sama chociaż dopiero teraz zaczęła się wysiewać,a mam ją 4 lata :uszy ;:168

Iwonko,dziękuję ,cieszę się,że podoba Ci się w ogrodzie ;:196

Aguś,bo ta tawułka rozświetla pół ogrodu,ma 50-60 cm wysokości ;:168

Kasiu,mam jeszcze różową wiązówkę właśnie wysoką,ale czerwonej nie mam ,oto ona dla Ciebie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Nie wiem :wit czy tu byłem czy nie cheche :;230 . Ogród bardzo ciekawy widać pasję do roślin i ciekawy ogród masz super :uszy
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Marteczko cuda, prawdziwe cuda ;:oj Wszystko, co rośnie to rośnie u Ciebie w wielkich kępach, a kwitnie jak szalone.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ale widoki :D Białą tawułkę mam, ale chyba innej odmiany, bo nie tylko dużo niższa, ale ma blade liście. Kupowałam w B., więc się cieszę, że wyrosło to, co na obrazku. Nie zawsze się to udaje :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Witaj, jutro muszę pół dnia przeznaczyć na wędrówkę po Twoich hektarach :wink: uwielbiam takie wielkie dzikie ogrody, mnóstwo kwiatów i pięknych okazów, rzeczy niezwykłe wśród najzwyklejszych, cudnie to urządzasz, pozwól, że będę Twoim gościem, pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam, Iwona.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,będą nadwyżki wypisane ,ale nie mogę nadążyć,bo całe dnie jestem w ogrodzie i robię nowe rabaty bo zamówiłam sporo piwonii i nie tylko ,więc wykorzystuję moment że nie ma zimy i zasuwam w ogrodzie ,bo na wiosnę jak przyjadą rośliny to nie zdążę,na godzinę 18 gotuję obiad,zjem i padam dopiero wieczór siadam do laptopa oczywiście z zaległościami,gorąco pozdrawiam ;:168 :wit

Maryniu,ja zawsze sadzę po kilka roślin koło siebie,zapraszam znowu ;:168

Dorotko,to jest Dyptan jesionolistny,mam jeszcze biały,żółte margaretki chyba są i u Ciebie ;:196

Dorotko 7,rośliny czasem robią przerwę i odpoczywają,zasil na wiosnę nawozem potasowym i fosforowym ;:168

Stasiu,mam świadomość że jak jest mały kawałek miejsca a chce się mieć różne rośliny to nie można tak sadzić,przykro mi,pozdrawiam Cię gorąco ;:168

Aguś,to jest wiązówka bulwkowa,niska bylina bezproblemowa,kwitnie bardzo długo :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio,mam sporo bodziszków,o różnych listkach i kolorach,łubin to taka prosta stara ogródkowa roślina a taka wdzięczna ,uwielbiam je we flakonie,bardzo serdecznie pozdrawiam ;:196 dla Ciebie liliowce

Obrazek

Aniu,kocham moje roślinki bardzo ,zawsze ich pogłaskam i porozmawiam z nimi,najczęściej mówię do nich moje śliczności,wielkie buziaczki dla Ciebie ;:196 i tawułki dla Ciebie tym razem czerwone

Obrazek

Piotrze byłeś,byłeś nawet pierwszy w trzecim wątku,ale zapraszam na dalsze spacery bo to nie wszystko,pozdrawiam :wit :D dla Ciebie kawałeczek ogrodu

Obrazek

Ani-sweety,kocham takie kwitnące ogrody,dla Ciebie

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,moja tawułka to tawułka Arendsa,ale tawuł jest dużo odmian,pozdrawiam :wit widoczek z kwiatami dla Ciebie

Obrazek

Iwonko,witam w moim ogrodzie,cieszę się że zaglądnęłaś i myślę że wrócisz na spacery po moim ogrodzie,bardzo się cieszę, że Ci się spodobało i zapraszam :D :wit dla Ciebie kwiatuszki

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, jestem u Ciebie regularnie, tylko ostatnio jakoś ogólnie mało się odzywam :roll: Uwielbiam te Twoje wielkie kępy rozrośniętych roślin... ;:167 Muszę Ci też przyznać, że zapasy soków wg Twojego przepisu coraz bardziej się kurczą :wink: Najsmaczniejsze - malinowe, choć jeżynowe też niczego sobie :uszy W przyszłym sezonie na pewno zrobię więcej :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko,dobrze ze się odezwałaś bo tak mi miło,jakoś w lecie nie widzę tak tego ogrodu,może człowiek nie ma czasu nawet się skupić nad zdjęciem ,teraz wygląda ogród jakiś bardziej rozrośnięty,u mnie zapasów jeszcze dużo ,ale zrobiłam 400 słoików 1 litrowych,Ty chyba nie robiłaś z agrestu , czarnej i czerwonej porzeczki,truskawkowo -rabarbarowych i truskawkowych bo za późno żeśmy się dogadały i owoców już nie było,one też są pyszne,pozdrawiam :wit :uszy
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, chyba przez tę porę roku każdy ogród na zdjęciach wydaje się jeszcze bardziej bujny, soczysty i kolorowy. Mój w porównaniu do Twojego to niezagospodarowana kruszynka, ale jak oglądam teraz swoje zdjęcia z wiosny i lata, mam wrażenie, że to zupełnie inny kawałek ziemi :) Soki robiłam tylko z jeżyn, malin i kilka z jabłek (o bananowych tworach nie wspominam, bo wyszły okropne i już dawno ich nie ma :D), co gorsza nie bardzo mogę je teraz pić, a jak będę mogła, to już pewnie nic nie zostanie :D Ale nie szkodzi, najważniejsze, że smakują Mamie - zwłaszcza malinowy ma w taką pogodę ogromną wartość, a Ona teraz powinna o siebie bardzo dbać. M. czasem też się skusi :) Jesienią posadziłam 3 krzaczki agrestu, więc może już w przyszłym roku jakieś owoce się pojawią, ale nie sądzę, by dotrwały przetworów, bo agrest to mogę jeść świeży bez ograniczeń :) Pozdrawiam ciepło! :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”