W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Dawno nas tu nie było, więc troszkę fotek Zuzi ...

Obrazek

Tutaj chyba w myślach miała jedno pytanie: "Czego chcesz ode mnie kobieto??"

Obrazek

Zastanawia mnie fakt, czy oby było jej wygodnie??

Obrazek

Ucieczka i zabunkrowanie po ujrzeniu potwora - czyli odkurzacza .. normalnie jak tylko odkurzacz zostaje wyjęty ze schowka - Zuzia ma od razu śmierć w oczach :) i ucieka chowając się pod poduszkami bądź pod pościelą .. zależy w którym pokoju rządzi nieprzyjaciel ;)

Obrazek
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Siedmiokropka
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 13:16

Post »

Mogłabym ją podziwiać godzinami. Jest śliczna.
Boże spraw by nam się chciało, tak jak nam się nie chce!
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Piekna Zuzia. Wiesz może ile ona waży?
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wygląda na wielką, prawda? Ale to tylko złudzenie, które wywołuje ten nadmiar futra. Zuzka jest normalnej wielkości koteczką, co zresztą widać gdy się ja wrzuci do wanny. Waga - 3,5 - 4 kg
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Aha, bo mojej mamie bardzo podobają się norweskie - myślałam, że to większy kocio. A to tylko pozory :lol:
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie wiem jak to jest z norweskimi leśnymi. Zuzia to syberyjka. Do tego kotka, a one zawsze są mniejsze niż koty. Z tego co się orientuję to dosyć sporym kotem jest Maine Coon, który jako dorosły samiec może osiągnąć wagę 15 kg. Istny tygrys w domu;) A nam się tak bardzo marzy koteczka Maine Coon o rudym umaszczeniu .. ;) - ciekawe czy Zuzia by ja zaakceptowała ..
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Aha, to się pomyliłam :oops: ]
Podobno z ta akceptacją to jest problem - moja siostra, która mieszka z mamą i Fioną oczywiście, chciała brytyjczyka (jeden się w niej zakochał na wystawie z wzajemnością) - pytałyśmy weta naszego i powiedział, że skoro Fionka jest bardzo terytorialna i broni całęgo mieszkania przed moim psem, który bywa tam dość często, to problem może być i z kociakiem - może go w ogóle nie zaakceptować, a moga po prsotu podzielić mieszkanie na rewiry i ich strzec.
A Fiona bardzo broni wszystkiego przed psem - czasem nie chce go wpuścić do kuchni, albo wpuści i położy się w przejściu i już Layli nie chce wypuścić, a to nie chce jej na balkonie, o torbę toczą zawsze boje, podobnie o kanape. Oczywiście Layla jest zaczepna i nie odpuszcza i wtedy Fiona zmienia się w tygrysa :lol:
No i znając jej charakter siostra zrezygnowała z brytyjczyka...
Ale może Zuzia ma inny charakter.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zuzia jest bardzo spokojnym kotem .. poza tym w pierwszym domu, w ktorym mieszkała miała towarzyszy w postaci drugiej kotki i psa, wiec uwazam, ze w tym przypadku to nie problem. Problem jednak w tym, ze w mieszkaniu dwa koty to troszke sporo, ale w przyszłosci, kto wie???
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój pseudo-norweg ;) ma ok. 5 kg, jak na norwega jest więc mały (te miewają od 7-10 kg podobno). Ma wielki łeb i potężną "klatę" :lol:

Aha, i kompletnie nie boi sie odkurzacza - niespecjalnie żywiołowo reaguje nawet na wciągnięcie ogona do rury, nie mówiąc o przejechaniu po grzbiecie szczotką :lol:
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to faktycznie niezły jest. Moja jak tylko zaglądam do schowka już podkula ogon i szykuje się do ucieczki .. ale gdy drzwi do tego pomieszczenia sa otwarte i pali się tam światło, bo akurat czegoś szukam to nic sobie z odkurzacza nie robiąc wchodzi tam i buszuje .. ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

zuzulec pisze:Zuzia jest bardzo spokojnym kotem .. poza tym w pierwszym domu, w ktorym mieszkała miała towarzyszy w postaci drugiej kotki i psa, wiec uwazam, ze w tym przypadku to nie problem. Problem jednak w tym, ze w mieszkaniu dwa koty to troszke sporo, ale w przyszłosci, kto wie???
Dwa koty i pies to sporo na jedno mieszkanie ? Chyba przesadzasz :lol: U mnie na stałe 3 koty i pies i prawie zawsze jakies tymczaski (teraz 3 maluszki i jeden doroślak) i jest całkiem fajnie :D Małe paskudki psocą a reszta im się przyglada. :twisted: i zastanawia skąd tyle energii w tych małych istotkach.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Co do ilości zwierząt w domu jest to każdego osobiste spostrzeżenie. Ja uważam, że na chwilę obecną byłoby dla mnie za dużo mieć 2 koty, świnkę morską i akwarium .. takie jest moje odczucie i jeżeli ktoś uważa, że przesadzam .. jego sprawa .. ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój durnowaty kotek ostatnio takie oto miejsce wybrał sobie do wypoczynku. Chyba kanapy i fotele już mu się znudziły :lol:

Obrazek
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Ładne M1, co prawda twarde, ale za to do wody blisko :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam pytanie do właścicieli persów i egzotyków. Jak dbacie o oczy waszych kotków? Czym przemywacie? Mój egzotyk ma skończone sześć lat i coraz bardziej "płaczące" oczka. Strasznie nie lubi zabiegów higienicznych w tym względzie. Gdy widzi jak zaczynam wyciągać waciki - to usiłuje schować się w jakichś zakamarkach i muszę go wyciągać "gwałtem i przemocą"
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”