W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Figo dzisiaj zużył całą swoją energię nad jeziorem.. pierwszy raz pływał a potem tarzał się w piasku.. z białego puszystego maltańczyka zrobił się chudy, ulizany, brązowy szczurek :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już go sobie wyobrażam. A moje dwie zołzy za nic nie wejdą do wody. Pływać oboje potrafią, ale nie lubią. Zuza woli przeskakiwać ławki w parku, albo bawić się z koelżanką na trawniku. A Skandal cóż...jak nie ma w okolicy nikogo na kim warto robić wrażenie, to opala się :lol: 8)
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pewnie za to był baaaardzo szczęśliwy :lol:
masz jakąś fotkę takiego brudaska :?: :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
milka0105
1000p
1000p

Post »

hehe.. mam mam :D ale jest taki umorusany że wstyd mi było wstawić... ale dobra :D
milka0105
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

na ostatnim zdjęciu to sama słodycz... szczęśliwa umorusana mordka... całkiem jak dzieciak... im brudniejszy tym bardziej zadowolony hi hi hi
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kod: Zaznacz cały

A moje dwie zołzy za nic nie wejdą do wody. Pływać oboje potrafią, ale nie lubią
i nie zmuszaj ich na siłę, bo efekt będzie odwrotny. nie każdy pies musi być pływakiem.

zostają nam nieużywane place dla dzieci - takie małpie gaje. 
i owszem, psy uwielbiają takie place ... tyle, że możesz narazić się w najlepszym przypadku na awanturę z matką dziecka, a w gorszym - straż miejska wlepi Ci mandat.
Od kilku lat zmieniły się przepisy i w wielu miastach są egzekwowane.

...a swoja drogą, z moich obserwcji wynika, że cała wina za nieczystości w piaskownicy spada na psy, a głównymi użytkownikami piasku są KOTY. Ale o tym szaaaa. Łatwiej dorwać właściciela psa i skasować mandat, niż po prostu przykrywać pisakownicę.

z drugiej strony nie dziwię się takim obostrzeniom - biorąc pod uwagę agresywne zachowanie niektórych psów i ich właścicieli.

[quote]Oglądałam wiele zawodów - i tak z zewnątrz nie wydawało się to skomplikowane[/quote]
...bo to tak ma wyglądać :wink: tor jest zabawą dla psa, ale to duży wysiłek i duuużo pracy, alby wszystko grało. Właściciel jest RÓWNORZĘDNYM zawodnikiem - partnerem i również biega obok przeszkód. Trzeba mieć dobrą kodycję.
Dłatego mówi się, że to SPORT.

Jeśli Twój pies atakuje inne psy -to nie ma mowy o bieganiu z innymi psami.
Od psa wymaga się posłuszeństwa, które głównie polega na KONCENTRACJI na właścicielu.
Właśnie temu służą kursy na Psa Towarzyszącego(w Polsce) i ich międzynarodowy odpowiednik, czyli Obedience(od niedawna i u nas)
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Anoli, dużo ciekawych rzeczy możesz znaleźć tutaj:
- http://www.dogomania.pl/forum/
a szczególnie tu:
- Obedience
- Agility
- PT, PTT & MPPT
Oczywiście, jak to na forum, czasem małolaty wypisują kosmiczne bzdury, ale i tak warto tam zajrzeć, bo jednak większość wiadomości jest sensowna, a jakby co, można zapytać, poprosić o poradę, o źródła informacji czy dane adresowe jakiegoś miejsca.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ci serdecznie Nalewko - narzeczony sobie poczyta, w końcu to jego nieszczęście :D
EwaK - jak pisałam korzystamy z placów nieużywanych :D Nikt na nie nie chodzi :D Robimy to już od dawna, nikomu to nie przeszkadza. A psów nie zmuszam do niczego. Była mowa o wodzie, więc powiedziałam o upodobaniach moich. :roll: Moja zuzia nikogo nie atakuje, po prostu nie lubi przebywania z psami, których nie zna. Ma swoje koleżanki i Skandala - oni jej wystarczają.
Sport - sportem ale nam chodzi o zabawę. Nie mamy czasu, by traktować to całkiem serio :wink: Dla mnie istotą zabawy jest to, by psinka się nie nudziła. Nie miała jeszcze pierwszej cieczki, więc to ciągle nabuzowane szczenie :D
Milko Figo wygląda rewelacyjnie :lol: Kiedy jest mokry przypomina moją chudzinę :lol: Tylko, że Skandi sam z siebie by się nie zamoczył :lol:
Dziś byliśmy z Zuzą kupić nową smycz, tym razem odpuszczamy sobie automat :roll: Po sprawdzeniu paru, skupiłam się na rozmowie z ekspedientką. W tym czasie zuza poszła do regaliku z kostkami i przyniosła kobietce wielkiego gnata - wrzuciła na ladę :lol: Jeśli miałam w tamtej chwili minę taką jak sprzedawczyni, to...... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

anoli pisze: zuza poszła do regaliku z kostkami i przyniosła kobietce wielkiego gnata - wrzuciła na ladę :lol:
normalnie myślałam że spadne ze stołka jak to przeczytałąm...
Zuza jest mistrzynią... :lol:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tam mało nie padłam. Ale wykorzystała prostą rzecz - zawsze gdy piszę cos na kompie, to piłkę do rzucania kładzie mi na krzesło lub biurko - :D A gnata musiałam kupić bo miała taką minę. :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

milka0105 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
hahaha, ale super :lol: wygląda na szczęśliwego i zupełnie inny pies jak taki mokry :wink: każdy chyba jak szczurek wygląda, moj Kenzo też, i do tego szczuplej :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
milka0105
1000p
1000p

Post »

On jest szczuropodobny podczas kąpieli :D naprawdę można sie popłakać ze śmiechu z niego :D a może cyknij fotkę twojemu Kenzo jak się zmoczy ?:>
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Kontakt:

Post »

Anoli, dużo ciekawych rzeczy możesz znaleźć tutaj:
- http://www.dogomania.pl/forum/
a szczególnie tu:
- Obedience
- Agility
- PT, PTT & MPPT
- to kopalnia rozmaitości o psich sportach, warto tam zaglądać. Wiadomo - trzeba wziąć poprawkę, że to ,,tylko internet" i nie wszystko jest takim jak nam się wydaje... :wink:

w ogóle istnieje wiele forów, stron poświęconych tym tematom, wystarczy pobuszować w sieci 8)

najważniejsze, że masz wesołego pieska, który z czasem może przekona się do innych psiaków. Jak dorośnie :lol:

a mokre pieski wyglądają świetnie - moje wyglądają jak charciki włoskie :;230
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje też są wtedy o połowe chudsze. Chociaż Zuzia jest dość potężna jak na suczkę. Za to Skandala sąsiedzi nazywają psem kieszonkowym :P
Czy w psiej szkole można psa "oduczyć" niechęci do dzieci? Zuza nie zna dzieci, bo nie ma ich w naszych rodzinach - więc nie zna. Dlatego na podwórku zawsze reaguje na nie wściekłym ujadaniem. :( Ona ogólnie jest szczekliwa - zawsze wtedy, gdy się boi.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”