W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już go sobie wyobrażam. A moje dwie zołzy za nic nie wejdą do wody. Pływać oboje potrafią, ale nie lubią. Zuza woli przeskakiwać ławki w parku, albo bawić się z koelżanką na trawniku. A Skandal cóż...jak nie ma w okolicy nikogo na kim warto robić wrażenie, to opala się
8)

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pewnie za to był baaaardzo szczęśliwy
masz jakąś fotkę takiego brudaska

masz jakąś fotkę takiego brudaska

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
A moje dwie zołzy za nic nie wejdą do wody. Pływać oboje potrafią, ale nie lubią
zostają nam nieużywane place dla dzieci - takie małpie gaje.
Od kilku lat zmieniły się przepisy i w wielu miastach są egzekwowane.
...a swoja drogą, z moich obserwcji wynika, że cała wina za nieczystości w piaskownicy spada na psy, a głównymi użytkownikami piasku są KOTY. Ale o tym szaaaa. Łatwiej dorwać właściciela psa i skasować mandat, niż po prostu przykrywać pisakownicę.
z drugiej strony nie dziwię się takim obostrzeniom - biorąc pod uwagę agresywne zachowanie niektórych psów i ich właścicieli.
[quote]Oglądałam wiele zawodów - i tak z zewnątrz nie wydawało się to skomplikowane[/quote]

Dłatego mówi się, że to SPORT.
Jeśli Twój pies atakuje inne psy -to nie ma mowy o bieganiu z innymi psami.
Od psa wymaga się posłuszeństwa, które głównie polega na KONCENTRACJI na właścicielu.
Właśnie temu służą kursy na Psa Towarzyszącego(w Polsce) i ich międzynarodowy odpowiednik, czyli Obedience(od niedawna i u nas)
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Anoli, dużo ciekawych rzeczy możesz znaleźć tutaj:
- http://www.dogomania.pl/forum/
a szczególnie tu:
- Obedience
- Agility
- PT, PTT & MPPT
Oczywiście, jak to na forum, czasem małolaty wypisują kosmiczne bzdury, ale i tak warto tam zajrzeć, bo jednak większość wiadomości jest sensowna, a jakby co, można zapytać, poprosić o poradę, o źródła informacji czy dane adresowe jakiegoś miejsca.
a szczególnie tu:
- Obedience
- Agility
- PT, PTT & MPPT
Oczywiście, jak to na forum, czasem małolaty wypisują kosmiczne bzdury, ale i tak warto tam zajrzeć, bo jednak większość wiadomości jest sensowna, a jakby co, można zapytać, poprosić o poradę, o źródła informacji czy dane adresowe jakiegoś miejsca.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- anoli
Dziękuję Ci serdecznie Nalewko - narzeczony sobie poczyta, w końcu to jego nieszczęście
EwaK - jak pisałam korzystamy z placów nieużywanych
Nikt na nie nie chodzi
Robimy to już od dawna, nikomu to nie przeszkadza. A psów nie zmuszam do niczego. Była mowa o wodzie, więc powiedziałam o upodobaniach moich.
Moja zuzia nikogo nie atakuje, po prostu nie lubi przebywania z psami, których nie zna. Ma swoje koleżanki i Skandala - oni jej wystarczają.
Sport - sportem ale nam chodzi o zabawę. Nie mamy czasu, by traktować to całkiem serio
Dla mnie istotą zabawy jest to, by psinka się nie nudziła. Nie miała jeszcze pierwszej cieczki, więc to ciągle nabuzowane szczenie
Milko Figo wygląda rewelacyjnie
Kiedy jest mokry przypomina moją chudzinę
Tylko, że Skandi sam z siebie by się nie zamoczył
Dziś byliśmy z Zuzą kupić nową smycz, tym razem odpuszczamy sobie automat
Po sprawdzeniu paru, skupiłam się na rozmowie z ekspedientką. W tym czasie zuza poszła do regaliku z kostkami i przyniosła kobietce wielkiego gnata - wrzuciła na ladę
Jeśli miałam w tamtej chwili minę taką jak sprzedawczyni, to......

EwaK - jak pisałam korzystamy z placów nieużywanych

Sport - sportem ale nam chodzi o zabawę. Nie mamy czasu, by traktować to całkiem serio

Milko Figo wygląda rewelacyjnie

Dziś byliśmy z Zuzą kupić nową smycz, tym razem odpuszczamy sobie automat

- anoli
Ja tam mało nie padłam. Ale wykorzystała prostą rzecz - zawsze gdy piszę cos na kompie, to piłkę do rzucania kładzie mi na krzesło lub biurko -
A gnata musiałam kupić bo miała taką minę. 

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hahaha, ale super

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
- to kopalnia rozmaitości o psich sportach, warto tam zaglądać. Wiadomo - trzeba wziąć poprawkę, że to ,,tylko internet" i nie wszystko jest takim jak nam się wydaje...Anoli, dużo ciekawych rzeczy możesz znaleźć tutaj:
a szczególnie tu:
- Obedience
- Agility
- PT, PTT & MPPT

w ogóle istnieje wiele forów, stron poświęconych tym tematom, wystarczy pobuszować w sieci 8)
najważniejsze, że masz wesołego pieska, który z czasem może przekona się do innych psiaków. Jak dorośnie

a mokre pieski wyglądają świetnie - moje wyglądają jak charciki włoskie

- anoli
Moje też są wtedy o połowe chudsze. Chociaż Zuzia jest dość potężna jak na suczkę. Za to Skandala sąsiedzi nazywają psem kieszonkowym :P
Czy w psiej szkole można psa "oduczyć" niechęci do dzieci? Zuza nie zna dzieci, bo nie ma ich w naszych rodzinach - więc nie zna. Dlatego na podwórku zawsze reaguje na nie wściekłym ujadaniem.
Ona ogólnie jest szczekliwa - zawsze wtedy, gdy się boi.
Czy w psiej szkole można psa "oduczyć" niechęci do dzieci? Zuza nie zna dzieci, bo nie ma ich w naszych rodzinach - więc nie zna. Dlatego na podwórku zawsze reaguje na nie wściekłym ujadaniem.