Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Witaj. :wit

Masz bardzo ładny i kolorowy ogród. Okolica również - wieży polne wzgórza. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie więcej takich fotek. :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgoś :wit piękne letnie wspomnienia, petunie bajeczne...te kolory
Ja już zamówiłam nasiona, teraz tylko wyglądać listonosza i zacznę powoli planowanie.
Pozdr ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Małgosiu :wit
Petunie to moje ulubione jednoroczne kwiaty, ale także hoduję je w donicach. Moja mama natomiast wsadza odmiany rabatowe właśnie na rabaty i ma je pięknie ukwiecone przez całe lato. Może i ja gdzieś na obwódce spróbuję? Twoje bardzo do tego zachęcają - przepięknie Ci kwitną ;:173
Pozdrawiam!
A
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam wieczorowo. :wit Jutro piątek i weekend ......Strasznie się nalatałam dziś popołudniu, właściwie dopiero niedawno przycupnęłam z miętową herbatką w dłoni i łapię oddech na forum :D

Madziu - dziękuję ;:196
Paulinko - zawstydzasz mnie tyloma komplementami, ja nieprzyzwyczajona jestem. ;:196

Marysiu - zmieniaj styl sadzenia petunii koniecznie, one strasznie fajnie się rozkrzewiają w polu i nie są wymagające. ;:333

Krystian - dziękuję za odwiedziny, zapraszam w skromne progi częściej :) Miło, że Ci się u mnie spodobało. Mam młody ogród, zdjęć też niewiele, ale idzie ku lepszemu...Będzie się działo :) . :wit

Aniu - ja jeszcze nie mam nasion ;:174 , no, może nie wszystkich, ale generalnie tych, co chcę to nie mam. Nigdy nie kupowałam przez net nasion ;:131 , jakoś nie kusiły mnie takie zakupy. Te zakupy robię w realu, jak ja lubię te nasionkowe zakupy. To jak ...inicjacja :D A w tym roku skuszę się na heliotrop. Miałaś? :wit

Aguś - jak mieszkałam w bloku, to miałam co roku w donicach surfinie. Są dość wymagające, i jak dla mnie krótkowieczne. Ich kuzynki, petunie odkryłam jak zamieszkałam w domu. Kiedyś kupowałam gotowe flance, od 3 sezonów sama sieję i bawię się z nimi na parapetach.To bardzo fajne, mało wymagające kwiaty, i jest coraz większy wybór na rynku. Chciałam na jesieni zebrać siew, ciekawa byłam, co też wyrośnie, ale...nie zdążyłam. ;:196

Wczoraj moja koleżanka podarowała mi cebulę ( jest ogromna) hiperastrum. Nie wiadomo jaki ma kolor, będzie niespodzianką.

Obrazek

Jak ja lubię takie prezenty ;:108 .Mogłabym codziennie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj faktycznie ta cebula wypasiona, no to czekamy co się pokaże :wink: kwiatów będzie miała na pewno kilka!
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Moje gdzieś zawiodły w tym roku. :(
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu ja też lubię zakupy w realu a z netu kupuje dopiero drugi rok i jak na razie się nie zawiodłam.
Heliotropu nie siałam...kurcze jest śliczny...może zrobimy wiosenna wymiankę sadzonkami? :roll:
Pozdrawiam ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Gosiu, takie kwiatkowe niespodzianki są fajne. W oczekiwaniu na kwiat snuje się domysły prawie jak kobieta w ciąży czekająca na info chłopiec, czy dziewczynka? :D Gorzej z rabatowymi jak zaplanujesz np.różową rabatę, a kwiaty zakwitną na czerwono. Ja tak miałam z różami ;:161
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas mokro, wietrznie i ....mokro. Paskudna pogoda. Do tego zapowiadają wszędzie nadchodzące mrozy. Dlatego na jutro postanowiłam wybielić drzewka, okryć wrażliwe roślinki.

Marysiu - piękna prawda?? niesamowity kwiat, tyle tajemnicy skrywa.. ;:196

Krystian - tak to już z naszymi roślinkami bywa, że czasami nas zawodzą....ale wiesz jak jest, otrząsamy się i dalej działamy. :wit

Aniu - oczywiście jestem jak najbardziej za wymianą sadzonkami;:108 Zamierzam siać petunie, heliotrop, kobeę, a w późniejszym terminie warzywa różne i astry, ketmię południową, lewkonię, niedźwiedzie ucho, i jak będę po odwiedzinach w ogrodniczym to dopowiem resztę zasiewów :wink:. Sama wiesz jak to działa. Zawsze życie weryfikuje nasze plany. A zwłaszcza te wiosenno -parapetowe.

Madziu - w ciąży bym sobie na usg sprawdziła :wink: z kwiatową ciążą jak widać gorzej, jeśli chodzi o skontrolowanie zawartości ;:196 No, rzeczywiście nie zazdroszczę tej czerwonej różanki. Kojarzą mi się z takimi miejskimi rabatami w mieście( u nas taka jest, sorki, ale mi się skojarzyło). Różowa ładniejsza, chociaż niektóre róże czerwone ( ostatnio widziałam taką ślicznotę u Marysi Maski) są również zjawiskowe. Chyba Barkarolle się nazywała ta róża. ;:196

Troszkę lata, bo zima się zbliża wielkimi krokami.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu cebula faktycznie bardzo dorodna.... świetne jest takie czekanie na kolor kwiatów...... świetna niespodzianka, gdy już rozkwitnie..... na jaki kolorek stawiasz??? 8-) :lol:
Letnie wspomnienia cudne..... mój wzrok szczególnie przyciąga lilia..... kocham te kwiaty ;:167 i mam nadzieję, ze szalona tegoroczna zima nie spowoduje wśród nich zniszczeń :?
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cebula amarylisa dorodna - stawiam, że kwiat będzie czerwony :lol:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Śliczości pokazujesz. ;:138 Te astry to sobie pomyliłem z daliami. :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness - Agnieszko - dziękuję za odwiedzinki ;:196 , lilie też uwielbiam, to niesamowite kwiatki prawda? Wyrastają z paskudnie wyglądającej cebuli niesamowite cudeńka.Co to będzie z nimi....mróz idzie, a one wystawiają ciekawskie główki na świat ....Dokupimy i w marcu je posadzimy. ;:196

Basiu - przyjmuję zakłady na kolor hiperka :D

Krystian- dalie, cynie i astry należą do moich sztandarowych kwiatów, astry jedynie igiełkowe. Miałam już różne, ale te najbardziej przypadły mi do serca :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Spojrzałam na te truskaweczki to aż mi ślinka pociekła ;:152
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu smakowite zdjęcia ;:138
Ale masz też piękne róże ;:138 ,może i ja kiedyś doczekam się takich okazów. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”