Witam wieczorowo.

Jutro piątek i weekend ......Strasznie się nalatałam dziś popołudniu, właściwie dopiero niedawno przycupnęłam z miętową herbatką w dłoni i łapię oddech na forum
Madziu - dziękuję
Paulinko - zawstydzasz mnie tyloma komplementami, ja nieprzyzwyczajona jestem.
Marysiu - zmieniaj styl sadzenia petunii koniecznie, one strasznie fajnie się rozkrzewiają w polu i nie są wymagające.
Krystian - dziękuję za odwiedziny, zapraszam w skromne progi częściej

Miło, że Ci się u mnie spodobało. Mam młody ogród, zdjęć też niewiele, ale idzie ku lepszemu...Będzie się działo

.
Aniu - ja jeszcze nie mam nasion

, no, może nie wszystkich, ale generalnie tych, co chcę to nie mam. Nigdy nie kupowałam przez net nasion

, jakoś nie kusiły mnie takie zakupy. Te zakupy robię w realu, jak ja lubię te nasionkowe zakupy. To jak ...inicjacja

A w tym roku skuszę się na heliotrop. Miałaś?
Aguś - jak mieszkałam w bloku, to miałam co roku w donicach surfinie. Są dość wymagające, i jak dla mnie krótkowieczne. Ich kuzynki, petunie odkryłam jak zamieszkałam w domu. Kiedyś kupowałam gotowe flance, od 3 sezonów sama sieję i bawię się z nimi na parapetach.To bardzo fajne, mało wymagające kwiaty, i jest coraz większy wybór na rynku. Chciałam na jesieni zebrać siew, ciekawa byłam, co też wyrośnie, ale...nie zdążyłam.
Wczoraj moja koleżanka podarowała mi cebulę ( jest ogromna) hiperastrum. Nie wiadomo jaki ma kolor, będzie niespodzianką.
Jak ja lubię takie prezenty

.Mogłabym codziennie