Ogród Linety 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety 2

Post »

No widzisz, właśnie dzięki Tobie dokonałam korekty na mojej liście chciejstw. :D Kupię tę Nostalgię, gdy ją gdzieś znajdę. Double Delight już niekoniecznie.

A tu mój mały grzeszek na zdjęciu. Pojechałam do Tesco na zakupy, bo jutro będą kolejki przy kasach. No i nie wyszłam bez kwiatka! :roll:

Obrazek
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:306 - tak samo jak ja -też hiacyncik,biały
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dorciu, teraz coraz częściej będziemy narażone na takie pokusy, im bliżej wiosny, tym bogatsza oferta. :) Ale nie powiem, żeby mnie to martwiło. :)

Dzień dobry wszystkim!
Jak zwykle, sprawdzam, o ile dłuższy będzie dzisiejszy dzień od najkrótszego w roku - o 23 minuty! To już sporo! Jeśli tylko nie będzie pochmurno, to może już da się zauważyć, że o nieco późniejszej godzinie zapalamy światło wieczorem? :roll:
Dzisiaj dzień sprzątania domu, trzeba brać się do roboty. Ale już cieszę się na myśl, że potem z czystym sumieniem pobiegam sobie po Waszych wątkach i popodziwiam Wasze rośliny.

Na dobry dzień - szachownice:

Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Z tygodnia na tydzień coraz dłuższy. ;:138 Też gdzie je posadziłem na jesień. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pól godziny to już jest widoczne.
Coraz bliżej do radości ogrodowej.
Kiedy będzie tylko 50 dni, zaczynam wysiewanie . :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ja dziś takiego hiacynta w ogrodzie zobaczyłam ;:145 Wylazł i ma pączek. Chyba z płytko wsadziłam...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu piękny prezencik sobie zrobiłaś, za chwilę cały dom napełni się cudownym zapachem :D
U mnie na razie królują jeszcze świąteczne klimaty.... do 2 lutego, dopiero po tym czasie zacznę przywoływać do domku wiosnę..... a hiacynty baaaardzo lubię ;:167
Z wielką przyjemnością podziwiam też szachowniczki, uwielbiam te kwiatuszki, wszelkie odmiany ;:167
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Lineta pisze:Dorciu,

Na dobry dzień - szachownice:
WoW!! Śliczne!! To jest jakiś rodzaj tulipanów!? Czekaj, chyba nie, coś mi świta, że chyba cebulki o tej nazwie były do kupienia w biedronce.... dobrze pamiętam, Linetko?

Szkoda, że ich nie kupiłem, na Twoim zdjęciu wyglądają przecudnie!!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Jej, tutaj tylu gości, a ja ciągle byłam zajęta!
Zresztą nadal jestem, ale teraz już są to zajęcia przyjemnościowe: piekę karpatkę, po raz pierwszy w życiu. Na spodzie biszkoptowym, z wierzchem z ciasta parzonego, w środku będzie masa budyniowa.
Jeśli wyjdzie dobrze, to za tydzień zrobię ją na imprezę rodzinną z okazji urodzin męża i córki.

Kriss, prawda, jak to fajnie, że dnia przybywa? Kiedy w lipcu zaczyna go ubywać, to prawie nie zwraca to uwagi, bo jest cieplutko, sezon w pełni i do jesieni daleko. Ale teraz każda minuta światła więcej jest na wagę złota. :)
A szachownice same się pokażą, nie martw się. Przypomną się we właściwym czasie. Moje kwitną w tym samym miejscu niezawodnie już od co najmniej dziesięciu lat.

Grażynko, tak jest, :heja Też się nie mogę tej radości doczekać. :)
A kiedy będzie tych 50 dni? A zresztą policzę sobie. Powiedz tylko, co siejesz w tym roku.
Ja mam nieco własnych nasionek i trochę kupnych z poprzednich lat, ale zastanawiam się, gdzie ja to potem upchnę w tym nie za dużym ogródku. :roll: :D

Miłeczko, no coś Ty, naprawdę? Jakiś wyrywny ten hiacynt. Z drugiej strony, co się dziwić biedakowi, jak tu temperatury wiosenne, co będzie siedział w ziemi nadaremno? :D Nas też już wszystko gna na dwór. :D

Agnieszko, ja też mam jeszcze ozdoby świąteczne, choinkę, wielką jemiołę, światełka w oknach... A na stole hiacynt. A co, muszą się jakoś pogodzić, bo też mamy przecież wiosnę tej zimy. :) Ja też uwielbiam wszystkie te wiosenne śliczności, od pierwszych przebiśniegów aż po najpóźniejsze tulipany, bo po nich chyba jest już lato? :)
Jak się cieszę, że znowu jesteś na FO, naprawdę się niepokoiliśmy. ;:196

Misiaczku, masz rację, to inny gatunek. Moje mają wiele lat, kupiłam je jeszcze zanim pojawiła się u nas Biedronka, już nie pamiętam gdzie. Ale mogę polecić z czystym sumieniem, bo niezależnie od zim i mrozów w kolejnych latach kwitły zawsze niezawodnie, nie chorowały. Mam im do zarzucenia tylko tyle, że nie ma między nimi ani jednej białej. :)

Moje karpaty się wypiętrzają w piekarniku, coś chyba wychodzi tak jak powinno. ;:138
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja z kolei mam szachownicę białą a może bardziej kremową ,kwitnie,ale kupiłam też szachownicę Michałowskiego i to dwukrotnie niestety nawet z ziemi nie wyszła,a szkoda bo jest bardzo ładna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu kusisz karpatką a my na wyspie odchudzamy się gromadnie!
Śliczne masz szachownice , ja posadziłam po raz pierwszy i ciekawa ich jestem!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Nie żebym chciała kogokolwiek demotywować do odchudzania, ale hm...

Obrazek

Proszę, weźcie pod uwagę, że to pierwsza próba, ale i tak wyszło chyba nie najgorzej.

Skosztowałam, niezłe.

Dorciu, będę się rozglądać za białą, wiem, że bywa w sprzedaży. A tę szachownicę Michałowskiego chyba sobie przypominam, to taka żółtawo-brązowa? O dzwoneczkach nieco wywiniętych na zewnątrz? Jest śliczna, ale pewnie kapryśna, skoro odmówiła współpracy z Tobą! :D Do trzech razy sztuka, może przy trzeciej próbie wreszcie się uda?

Marysiu, właśnie wiem, że się odchudzacie, a ja tu Wam wyjeżdżam a to z roladą czekoladową, to z sałatką z ananasem i orzechami, teraz jeszcze ta karpatka... Ktoś jeszcze pomyśli, że ja tak z bezinteresownej złośliwości. ;:306
A tu po prostu na grudzień i styczeń przypada najwięcej urodzin w naszej rodzinie, więc piecze się dużo więcej i częściej, niż przez resztę roku.
A szachownice - wspaniale, że posadziłaś! Oby były równie trwałe i niewymagające jak moje. ;:138

A teraz już wszystkim dobrej nocy, trzeba trochę pospać przed niedzielą. Oj, właściwie już w niedzielę. :roll:
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu dziękuję ;:196 mam nadzieję, ze już będzie dobrze, chociaż Gabi jakaś taka bardzo niespokojna i martwi mnie to....
Karpatka super.... to jedno z ulubionych ciast mojego eM i zawsze narzeka, ze robię je zbyt rzadko.... chyba trzeba to zaniedbanie naprawić i na dniach zrobić 8-) ......
Uwielbiam jemiołę na święta w domku.... ja niestety w tym roku jej nie miałam...... pokażesz swoją??? ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witaj Linetko!
Wątek pachnie hiacyntami i smakołykami z pieca, aż miło ;:138
Ostatnio oglądałam program o ogrodach w Keukenhoff i miejscowy ogrodnik zdradził sekret hiacyntów, które na rabatach stoją sztywno wyprostowane jak na komendę. U mnie zawsze się wyginają do słońca, zwłaszcza te doniczkowe. Okazuje się, że to zasługa zmyślnych podpórek w postaci patyczków wbijanych wzdłuż łodygi! Będę ten patent testować u siebie, wykorzystam patyczki do szaszłyków i ciekawa jestem jak się ta metoda sprawdzi w praktyce :lol:
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ojj.. wygląda to przepysznie :D :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”