Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

JAGÓDKO :wit Ja kocham operetkę i jak jest Festiwal Kiepurowski w Krynicy Zdroju/ tej w górach /to jestem zawsze na wiekszości koncertów. . Kiedyś mówiono,że zachorować za granicą to wielki problem , niestety u nas też. Ja przeszłam bardzo poważną operację kostną to coś na ten temat wiem z własnego doświadczenia . Trzy lata wyrwane z życiorysu . To jest wiele, wiele okołoleczniczych problemów różnych ;:oj ;:202 . Przetrzymałam i jestem i dobrze będzie z Twoim synem - czas robi swoje . Zresztą medycyna poszła do przodu . .Człowiek jest w stanie bardzo dużo wytrzymać nawet z tego nie zdaje sobie sprawy.Ma podobno w przyszłym tygodniu padać śnieg aż się boję co to faktycznie będzie . Może pomrozi oby nie za dużo . Spokojnej nocki ;:19
Pozdrawiam Ewula
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, witam u schyłku tygodnia roboczego - bardzo dziś wietrznie i nieprzyjemnie. Idzie zmiana pogody, jak nic.
Przykro mi czytać, że z powrotem J. do zdrowia wciąż pod górkę... to tylko pokazuje w jak poważnym stanie był po wypadku. Potrzeba czasu na dojście do całkowitej sprawności, ale z tygodnia na tydzień będzie lepiej - wierzę w to. Miejmy nadzieję, że po krótkim ataku zimy, przyjdzie przedwiośnie, a wraz z nim każdemu z nas się polepszy. Cierpliwości Ci życzę i uśmiechu mimo wszystko.
Pozdrawiam serdecznie,
A
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Jagódko pozostała tylko wiara że będzie lepiej no i rehabilitacja oczywiście/w pózniejszym terminie/.
Myślę że dotarło do tej młodej głowy jak poważne były obrażenia i jeżeli będzie w stanie chodzić i wspinać się dalej to już z większą ostrożnością.
Pozdrawiamy serdecznie. ;:168 Teresa
Awatar użytkownika
Esterka
100p
100p
Od: 12 maja 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, nadrabiam powoli zaległości :)
ale mam kolorowy zawrót głowy od pięknych zestawień kolorystycznych w Twoim ogrodzie :)
i to oczko wodne, takie właśnie mi się marzy :)
Dużo zdrówka dla Syna i całej rodziny.
Pozdrawiam serdecznie :) Gośka
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Jagódko.
Czytam ,czytam i aż uśmiechnęłam się gdy napisalaś o leciwej magnolii,że im starsza tym dorodniejsza-szkoda,że nie możemy o sobie tak powiedzieć :D
"I nam zaświeci słońce ...cierpliwie czekamy ...
Swoje ogrody ...na fotkach oglądamy ..." no własnie ,tak czynimy.Milusio się oglada u Ciebie wszelkie kwiecie.
Muszę znależć tą wiekową różę a może mi ją wkleisz?
Kartki,szale,poezja-zostalaś bardzo bogato obdarowana przez los.Pozdrawiam !!!!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko ... ;:oj czy aby na pewno nie możemy ...wszak " kobieta jest jak wino ...im starsza - tym lepsza " ;:306 ...nawet mi przez myśl nie przeszło , że może być leciwa ;:oj .
Dziękuję za miłe słowa - w istocie rzeczy - każdy ma w sobie jakieś ukryte zdolności , o które - sami siebie nie podejrzewamy ;:oj ...
Zaraz Ci znajdę tę różę... mówisz i masz ...czujesz , jak pachnie ?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Serdeczności ;:168

Esterko...koniecznie zaprojektuj oczko w ogrodzie - woda jest czymś naturalnym - tylko swe " Robaczki " musisz mieć na oku .
Pozdrawiam i dziękuję za życzenia ;:196

Tereniu...być nie może inaczej ...tylko dobrze - innych opcji - choćbym świat miała postawić na głowie - nie biorę pod uwagę . Nie tylko wiara pozostała ...jest jeszcze nadzieja - a ona umiera ostatnia ...mówią , że nadzieja - to matka głupców - ale - jak każda matka kocha swe dzieci - więc będzie dobrze ;:167 .
Nie wiem , czy w pełni dotarło ...łzę czasem uroni ...stał się w związku z tym zdarzeniem bardziej otwartym i pomału analizuje - dalej wierząc , że Bóg posłał Anioła , który dodał Mu skrzydeł ...wszyscy , którzy to zobaczyli - byli w szoku , że On przeżył lecąc z takiej wysokości . Rehabilitacja już jest wprowadzona zaraz po artroskopii - w szpitalu ma sprzęt nowoczesny , elektryczny , który wymusza zginanie i wyprostowanie nogi w kolanie , pod ustawionym kątem ...miał wczoraj 70 ^ ...a teraz ma 90 ^ .
Ech ...szumi młodość ...my też tacy byliśmy zwariowani - tylko bardziej ostrożni - prawda ?
Buziaki ;:196

Aguniu...i u mnie - mimo pięknego blasku ;:3 - jest wietrznie ...ba ! , by nie powiedzieć , że halny , ciepły wieje od gór ...coś te chmury przechodziły przez siebie nawzajem - z ciemno niebieskich , po granatowe , rozmyte błękity , wpadające miejscami w biel ...aż się rozpadało - dobrze , że na chwilę .
Uważam ,że w naszym życiu zawsze jest coś , po co ... oznaki dają dowód tego , że nic nie jest bez przyczyny . On to wie ... ma siłę w sobie i samozaparcie - już jest lepiej , niż wczoraj ...czasu potrzeba , cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości ...
Dziękuję za ciepłe słowa ...jestem twarda - ...kocham życie , więc uśmiecham się - czasem przez łzy ...z każdej walki wychodzimy wzmocnieni - bo czyż ten , który ma w sobie siłę , by dalej walczyć - wszak nie jest przegranym - dopóki walczysz - jesteś zwycięzcą .
Pozdrowienia - wieczorową porą ;:167

Ewuś...pamiętam kilka operetek i oper , na których bywałam ...lata świetlne temu ..Zielony Gil , Księżniczka Czardasza i Cyrulik Sewilski . Wrażenia niezapomniane - chociaż opera jest trudniejsza w odbiorze od operetki .
Tak , masz rację - ciężkie czasy nastały ...w wielu szpitalach dzieje się źle - brak funduszy , pacjent - jest traktowany jak balast ...a w porównaniu z przestępcami - wychodzi na to - jak dobrze mają Ci w więzieniu - dla nich pieniądze muszą być . Wcale nie małe - z kieszeni podatników ....a z ubezpieczenia , które ściągają , to pacjenta pozbywają się jak najszybciej ...Swoista ruletka ...selekcja , kto zostanie przyjęty , a kto odesłany z kwitkiem ...byłam trzy razy - w tym dwa razy ze skierowaniem od kardiologa ...stwierdzili , ze jeszcze nie umieram , to po co niepotrzebnie robić jakieś badanie , a leczenie ? ...po co - wszak to kosztuje ....
Nawet nie mów , ze śnieg spadnie - jakoś mam wiosnę w sercu i ..nie wiem , czy nie popadnę w melancholijny , tudzież przygnębiający nastrój ...ale lepszy śnieg i lekki mróz , niż mrozy syberyjskie - bez śniegu .
Ściskam mocno ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

Jagódko jakie my leciwe jesteśmy pytam ?/okrągłe urodziny stuknęły, od Ulki piękny obraz dostałam/ ale to przecież dzieci się nam starzeją a nie my. ;:185
W głowie zawsze maj a w kręgosłupie to miesiąca z 12 braknie. :tan
Byle do wiosny dziewczyny. ;:3
Teresa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ...zrozumiałaś / przeczytałaś na opak ...magnolia jest leciwa ; im starsza , tym dorodniejsza - Ania dodała - szkoda , że my nie możemy o sobie tak powiedzieć . Dorodniejsze na pewno jesteśmy ...to tu , to tam ...przybyło , oj przybyło ... ;:224
Ja absolutnie nie podpisuję się pod tymi słowami Ani ..przecież napisałam przysłowie , że ..." kobieta - jak wino ...im starsza , tym lepsza .." mam na uwadze ; doświadczenie , obycie , ripostę , urok i wiele , wiele innych - o smaku nie wspomnę ;:306 ...
Kiedyś napisałam ... " To nic ,że łupie w kręgosłupie , a oczy mgłą zachodzą ...
liczą się tylko te chwile , w których wspaniałe pomysły się rodzą .."

Serdeczności ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

Dobrze Jaguś zrozumiałam,podroczyć się trochę chciałam z Tobą. ;:136
Lubię poczytać Twoje przemyślenia ,ot życie przecież.
A co u Ewuni,nigdzie nie pokazuje ani nie pisze o swoich skarbach? ;:303
;:196 Teresa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No , to sobie wyjaśniłyśmy to i owo ..... ;:306
Ewcia nie wiem , czy zapadła w sen zimowy - czy co ? Nic nie daje znaku życia od ...24 grudnia - czyli wtedy z Nią rozmawiałam przez telefon ;:145 ....
Tęskno mi za naszymi rozmowami - w ogóle za Jej osobą ...a tu nic - cisza ;:174
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

I ja Jagódko rozmawiałam z Ewunią w imieniny a teraz cisza.
Poczekamy.
Teresa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przecież z pszczołami , ani w ogrodzie nie robi ..no , chyba ,że siedzi na parapetach ;:oj ...znaczy z hojami ...
Kurcze - jutro mam jechać do Janusza , a tu ksiądz się zapowiedział z kolędą ...albo mu kartkę zostawię w drzwiach ...niech przyjdzie kiedy będę w domu ;:oj ;:306 .
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

My też dziś mieliśmy duchowne odwiedziny ale musieliśmy jechać do chorej.
Po naszym póznym powrocie w bramie spotkaliśmy księdza dobrodzieja ale załatwiliśmy wizytę u córki,takie małe 2 w 1 ;:306
Pozdrawiamy Jagódko.
Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Widzę Jagódko, że i u Ciebie ciekawa dyskusja się toczy.
U nas wizyta duszpasterska zaplanowana na 28 stycznia, a pomysł z kartką dla księdza fajny, pewnie zdziwiłby się.
Pozdrawiam i Ciebie i Terenię
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Różyczka pachnie nawet przez monitor a może to portlandka Jacques Cartier chociaż większość starych róż jest do siebie podobna jak obecne hybrydy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”