za oknem wiosna..w styczniu więc dla odmiany...pochodzimy po czerwcowym ogrodzie;))Pocieszam się tym że już zostało tylko dwa miesiące potencjalnej zimy..i oby tak było... Zapraszam..
Witam..w kolejny dzień styczniowej wiosny
Tak to dzisiaj wygląda..
Ciemierniki zakwitły ku mojemu ogromnemu zdziwieniu..jednak jak poczytałam to jest ich normalna pora kwitnienia..tylko u mnie zawsze śnieg leżał więc dlatego widziałam je dopiero w marcu..a tego roku mam niespodziankę..
Obawiam się jednak o inne krzewiny..które zmylone tym ciepłem które jest za oknem zaczynają wegetację.. Nie będzie ciekawie bo zima ponoć stoi już za progiem
Pozdrawiam jeszcze wiosennie:)Dzisiaj piękny słoneczny i ciepły dzień ..
Dzisiaj jeszcze wiosennie ale ponoć już niedługo:)I teraz zastanawiam się co robić..czy owijać krzewy ktróe zaczęły puszczać liście czy zostawić?niech sobie radzą..człowiek im starszy tym więcej ma wątpliwości..
Ale wspomnienia nadal z czerwca..
Nie miałam zbyt wiele czasu na ogród w sezonie..i to widać..ale jakoś zawsze się starałam coś tam z doskoku zrobić..zaległości szybko narastają..i to nawet się człowiek nie obejży kiedy
Moje zawinięte w październiku, kiedy u mnie zrobiło się na prawdę zimno, nadal są zawinięte i wolę tam nawet nie zaglądać... Gdyby nie były opatulone tez bym nie wiedziała, co zrobić Dziwna ta pogoda, ale z tego, co widzę - zapowiedzi zimy łagodnieją