Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Post »

Ewciu - na Nowy Rok przesyłam najserdeczniejsze życzenia - zdrowia Synkowi, pięknego kwitnienia ogrodowi, bogatych i rozrzutnych klientów Twojemu sklepowi a reszta sama się poukłada. Buziaki :)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Linetko, Ilonko, Kasiu, Aneczko, Marto, Iwonko, Grażynko, Reniu, Majeczko, Małgosiu,
kochane dziewczyny, ściskam Was mocno i ogromnie dziękuję za życzenia i za to, że jesteście! ;:4 ;:167
Dla wszystkich razem i każdej z osobna również życzę najlepszego na ten Nowy Rok ! ;:167
Sabino/nifredil- witam Cię gorąco wśród moich zieloności ;:168 Dziękuję za tyle serdeczności, rzeczywiście wielu roślin pokazanych w pierwszym i drugim wątku już nie ma, zmieniło się prawie wszystko... czasem sama wracam do tamtych zdjęć aby przypomnieć sobie niektóre zakątki :) Zawsze dążyłam do uzyskania "buszu" gdzie przenikałyby się różne typy, gatunki i pokroje roślin. Teraz znów cierpliwie czekam na mój nowy "busz", trochę bardziej różany niż poprzednio ... ;:224 ale kilka drzewek owocowych oczywiście musiałam posadzić. Bez wiśni i czereśni nie wyobrażam sobie ogrodu!
Dynia w trzecim wymiarze wyszła przypadkiem, po prostu wykiełkowało nasiono na kompoście, któremu pozwoliłam się rozrastać. Z braku miejsca wokół puściłam ją po drewnianej belce w górę gdzie splotła się z różą i powojnikiem.
Inne ziarenko wyrosło gdzieś przy trawniku właśnie ale obrywając liście udało się utrzymac względny trawnik a raczej jego ostatnie skrawki ;:173
Obrazek
Teraz mam ambitne plany wysiania znów kilku sztuk, które z braku miejsca z pewnością pójdą po płocie w górę... Dynia to kolor jesieni i też musi mieć swoje miejsce w ogrodzie.
SAbino, a mogłabyś naprowadzić nad na twoje ogrodowe królestwo? :)

Pytacie o zachowanie róż... chyba wszędzie podobnie, pąki nabrzmiałe do granic możliwości. :shock: Niektóre kwiaty wciąż się utrzymują... np. Jacqueline du Pre, Bouquet Parfait, Red Fairy... mamy iście angielską zimę, oby nie za bardzo. Jeśli luty za mocno nie przymrozi to będziemy mieć najkrótszą zimę stulecia ! Okryłam tylko młode krzaczki kopczykami i jedliną (osłona przed wiatrem), reszta róż powinna wytrzymać . Delikatne Buff Beauty i Multabilis dostaną najwyżej dodatkową iglastą kołderkę w razie większych mrozów. Tu okryte jedliną:
Obrazek

pienną Rosarium przygięłam do poziomu na wszelki wypadek:
Obrazek

a Rose de Rescht terminatorka zimy się nie boi.
Obrazek

podobnie Therese Bugnet
Obrazek

kwitną Ciemierniki:

Obrazek

i Red Fairy
Obrazek

Obrazek

i zostawiam trochę kolorów jesieni, zdjęcia z listopada i grudnia, dopiero je posegregowałam:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Fajnie, że jesteś z nami! Faktycznie, niektóre róże rozwinęły jeszcze kwiaty.
U mnie przed domem kwitnie Sympathia!!
Dwie nowe kupione w grudniu u Ciebie mają czerwone kły.
To znaczy zaczęły rosnąć, to znaczy przyjęły się ;:138 ;:138
Sadzone w samą Wigilię!!!! :;230
Buziaki!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu fajnie że wpadłaś i podtrzymałaś na duchu bo to co się wyrabia może budzić niepokój.
Jesienne kolory zawsze są takie ciepłe i przytulne a jesienne widoki masz fajne. ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewcia, śliczne te owocki na krzewach ;:173
Jutro ma być ponad 10 stopni..i tak przez 3 dni ;:202 Oby prognozy o angielskiej zimie sprawdziły się do końca ;:333
Już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu w Twoim ogrodzie i naszych posiedzeń tarasowych :lol:
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewo, przedarłam się przez wszystkie Twoje i wątki i właśnie tym przedwczesnym komentarzem trafiłam jak dzik w sosnę..nie dość, że ogród już całkiem inna to jeszcze niemal druga strona Polski ;:oj Niemniej nowa różanka również przypadła mi do gustu. Nie wiem jak udaje ci się te wszystkie gatunki pomieścić, całość wydaje się bardziej jasna i słoneczna, ale skoro mówisz, że owocówki zasadzone to pewnie tylko kwestia czasu zanim busz powróci ;:138 Co do mojego królestwa, to raczej nie ma się czym chwalić. Przygodę z "wsadzaniem czegokolwiek w ziemie" zaczęłam jakieś 2-3 lata temu i to na działce zapuszczonej, że głowa boli. ;:223 ;:223 Powolutku staram się zrobić z tego coś przyjemnego dla oka. ;:306
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ewa, czy mogłabyś wpaść do wątku identyfikacji w sprawie mojej róży? Bardzo proszę. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja martwię się nie tylko o zimę. Bo jeśli nie będzie zimy teraz to może być chłodne lato.
Wolałabym już normalna polską zimę i gorące, nie upalne lato.
Jak to kiedyś bywało ;:173
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ewa, piękne jesienne fotki pokazałaś. Szczególnie spodobała mi się ta z białą różą (co to za pięknota?) i trawami.
Jubilee Celebration, o którą kiedyś pytałaś, pierwotnie przeznaczyłam do donicy, ale później odkryłam dla niej fajne miejsce na rabacie. Muszę się tylko pozbyć kolejnego iglaka :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ewo, czy masz u siebie różę Star Profucion, lub do niej podobne?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Ewo, ;:167 fajnie, że pokazałaś nowe zdjęcia. Moja Red Fairy też jeszcze ma kwiaty, tylko trochę sponiewierane. Martha ma pączek
z kolorkiem. Niektóre mają zielone listki. Trzymajmy kciuki za w dalszym ciągu łagodną zimę.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

A to ci dopiero! :D To ja różyczki kupuję u Ciebie przez internet, Akitkę chwalę i w ogóle nie wiem, że tu na FO też jesteś! Twój wątek muszę dawkować, bo te wszystkie róże prowadzą u mnie do braku opamiętania :D. Pozdrawiam serdecznie i zostawiam Pastellę od Ciebie.

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewka dawno nie wrzuciłaś zdjęć twoich różyczek a sezon się zaczyna. :uszy
Miło byłoby ujrzeć znowu twój piękny różany ogródek w kwiatach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziewczyny, Ewa bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i ciepłe myśli. Wsparcie się na pewno przyda.
Całe dnie spędza w szpitalu. Dawid już po przeszczepie, ale jest w ciężkim stanie.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Oj, to nie są dobre wieści. Trzymajcie się wszyscy, będzie dobrze a Dawid da radę. ;:196 ;:168
Myślami jestem z Wami ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”