Ogród - hal1959 /r.2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Halinko przyszłam się przywitać a tu widzę nowe fotki i to jakie piękne :lol: :lol:
jak u Ciebie jest jeszcze kolorowo i dużo kwiatów kwitnie .Róże bardzo ładne :lol: :lol: podoba mi się ta pierwsza ma ładny kolor :lol:
Życzę miłego dnia :lol:
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Halinko te różyczki są przepiękne, kiedy ja będę mogła się pochwalić taką kolekcją? Halinko ten goździk jest wieloletni?
Ślicznie jest u Ciebie :lol: :lol: :lol:
Miłego dnia Ci życzę :wit
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

witaj SłONECZKO :D jak tu u ciebie pieknie :D ale to juz chyba pisałam ...no więc sie powtarzam,bo co?bo to prawda :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie,znowu od rana mam pełne ręce roboty i nie mam czasu popisać i pozaglądać do Was.
Gosiu,nie znam nazwy tej róży,ale kilka osób widziałam,że ją ma,więc kiedyś się może dowiemy :roll: :lol:
Tesko,Ty to dopiero masz wybór w różach,moje to pikuś.Już na kilka zachorowałam,będę szukać,no i miejsca dla nich przede wszystkim :lol: ,pa,pa
Jadzieńko witaj,także życzę miłego dnia i zapraszam ponownie.
_oleander_ szybko różyczki Ci urosną,co do gożdzika to jest wieloletni,już raz kwitł tak obficie i teraz po raz drugi.Jest taki miniaturkowy,rósł wśród wysokich roślin,które go zasłaniały i marnie wyglądał,przesadziłam go na skalniak na słońce i fajnie rośnie.Pozdrawiam
Juluś,fajnie,że wpadasz do mnie i oglądasz moje roślinki.Ostatnio pracuję nad linią trawnika,żeby trawka rosła tam gdzie trzeba,czyli szpadelkiem po łebkach żeby za daleko się nie wychylała :lol: :lol: :lol: .Trochę się napracowałam,bo obwód trawników spory.Po jednej stronie muszę zerwać darninę na pasie ok 10m na 1m(wokół drzewek) i posypać korą,żeby łatwiej było mi kosić trawę.To chyba najmniej przyjemne zajęcie w ogrodzie,ale efekt będzie fajny i na dłużej.Pa,pa.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne róże - może trochę podpowiem bo tą fioletową mam też w swoim ogrodzie - nazywa się Mainzer Fastnacht i jej synonimy to - Sissi, Blue Moon, Navo Rose, Blue Girl, Blue Monday.
Ta druga to chyba Handel. Ładny masz ogród Halinko - na dwóch różnych wysokościach.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ale piękne widoczki !
Taki dwupoziomowy ogród wygląda ciekawie.
Róże niezawodne...
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dzięki za podpowiedzi,ale ja jakoś nie mam głowy do nazw.Miło mi,że mnie odwiedziłaś,serdecznie pozdrawiam.
Gabrysiu miło mi Ciebie gościć,cieszę się,że Ci się u mnie podoba,a róże na razie kwitną z czego się cieszę,bo o tej porze to tak nie wiele roślin już tak zdobi ogród kwiatami.pozdrawiam.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Twoje róże nie czuja zbliżającej się jesieni i nadal pięknie kwitną.Zdjęcia z perspektywy świetne.Musze pomyślec o takiej niebieskiej różyczce bo bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinko
Jak oglądam twój ogród to wcale nie widać jesieni.Różyczki piękne,zieleń soczysta a twój piętrowy ogród zawsze robi na mnie wrażenie
Życzę dobrej nocki
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu i Hanuś ja nawet myśleć nie chcę,że jesień się zbliża,tak szybko lato pędzi....
Zuziu kup sobie taką różyczkę,naprawdę kolor jej jest taki inny od innych :lol:
Haniu faktycznie jest zielono,jutro muszę kosić,dzisiaj trochę padało i nie wiele czasu miałam,jutro plan muszę wykonać,jeśli nie będzie padać :roll: :lol:.
Miłej nocki Wam życzę
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Następna porcja zapasów na zimę Obrazek

Trochę bączków. Obrazek Obrazek Obrazek

Stokrotki Obrazek Obrazek

Biała róża w pąku różowa
Obrazek
Na dziś to wszystko . :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ze mnie to już się w domu śmieją że włączył mi się "tryb babciny" i robię zapasy jak dla pułku wojska :)
A jeszcze coś planuję powsadzać do słoików ;:1
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko

jestem pełna podziwu :lol: ja robię tylko grzybki....................... :?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu,jak miałam mniejsze dzieci i były przy mnie to ja robiłam setki słoików,co tylko się nawinęło pod moją rękę wylądowało w słoiku :lol: ,teraz już mniej,ale i tak sporo ,zwłaszcza ogórki,papryka i buraki,no i śliwki,jabłka do ciasta muszą być.Jeśli jest urodzaj śliwek to obowiązkowo powidła,ale w tym roku nie będzie. :cry: Zawsze obiecuję sobie,że nie będę wkładać nic do słoików,bo nam dwojgu dużo nie trzeba,ale zawsze wpadnę w trans i półki w piwnicy pełne :lol: :lol: :lol: .Pozdrawiam i zapraszam do mnie ponownie :D .
Hanus co do Sisi to najzupełniej się zgadza,a do Hannach Gordon to widzę różnicę w listkach,ich kolor i kształt :?: Moja róża ma ciemne liście przebarwiające się w brąz :?: ,bordo :?: ,a na tych zdjęciach chyba czysto zielone :?: .Musiałabym pokazać Ci liście tej róży.Chyba,że to nie ma znaczenia,Nie mam pojęcia.
Tess ja znowu grzybki robię rzadko.Jakoś nie mam ku temu sprzyjających okoliczności :cry: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”