Mój kawałek marzeń cz.2
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek marzeń cz.2
Ja też ostatnimi czasy nie przepadam za słodkościami ale w rodzinie same łasuchy a że wychodzę z założenia że nie kupuję żadnych słodkich gotowców to muszę trochę podziałać w tej materii.
Przepis ma kule, proszę bardzo http://www.mojewypieki.com/przepis/cynamonowe-kule
Przepis ma kule, proszę bardzo http://www.mojewypieki.com/przepis/cynamonowe-kule
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Grażynko, co ja czytam
To niefortunne zdarzenie
Dobrze, że nic poważnego ci się niestało, bo z tego co piszesz, to wyglądało to groźnie .Ciesze się , że już jestes z nami
Cudny prezent zrobiłaś naszej Agnieszce
Trzymaj sie ciepło i życzę miłego dnia.
Aguś, zaciekawiła mnie tarta którą chcesz robić, proszę, podziel się przepisem

Cudny prezent zrobiłaś naszej Agnieszce

Trzymaj sie ciepło i życzę miłego dnia.
Aguś, zaciekawiła mnie tarta którą chcesz robić, proszę, podziel się przepisem

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Cześć Grażynko
nawet trudno winic psiaka za zachowanie, bo młody i na pewno nie chcaił źle, wiem jak to jest, bo moja Wera tez kilka razy już mnie poturbowała
Najważniejsze, że jest ok. ale obserwuj ten swój kręgosłup
Owocnych przygotowań

Owocnych przygotowań

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś może się skuszę na te kuleczki...
Wczoraj robiłam z córką rafaelllo bo ma dzisiaj wigilię w szkole... pycha
Reniu witaj
Już wszystko jest ok
Cieszę się bardzo, ze podoba Ci się prezent
A jak u Ciebie przygotowania do świąt?
Iwonko absolutnie nie winię psa.. bo to przecież tylko pies. Zresztą nie raz mnie powalił ale świadoma jestem, że tym razem było groźnie
widząc minę mojego eM. Czuję jeszcze dyskomfort ale jest dobrze 

Reniu witaj

Iwonko absolutnie nie winię psa.. bo to przecież tylko pies. Zresztą nie raz mnie powalił ale świadoma jestem, że tym razem było groźnie

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- aage
Kuleczki polecam jeśli uwielbiasz smak migdałów w połączeniu z cynamonem.
Rafaello mówisz, zdradź przepis, kokos uwielbiam pod każdą postacią.
Ostatnio na urodzinowe przyjęcie zrobiłam rajskie batoniki a'la bounty, pycha
Rafaello mówisz, zdradź przepis, kokos uwielbiam pod każdą postacią.
Ostatnio na urodzinowe przyjęcie zrobiłam rajskie batoniki a'la bounty, pycha

- Grazka226
- 1000p
Aguś przepis na rafaello jest następujący:
400g mleka w proszku
400g cukru pudru (ja dałam 300
)
250 g masła lub margaryny ( z masłem lepsze
)
całe migdały ( do włożenia do środka)
kokos na wierzch (poszła mi jedna paczka)
Mieszasz mleko, cukier i tłuszcz, robisz kuleczki, wkładasz do środka migdał i.. do kokosu... i gotowe! Pycha!
A jescze... i do lodówki na jakiś czas ok 1h
400g mleka w proszku
400g cukru pudru (ja dałam 300

250 g masła lub margaryny ( z masłem lepsze

całe migdały ( do włożenia do środka)
kokos na wierzch (poszła mi jedna paczka)
Mieszasz mleko, cukier i tłuszcz, robisz kuleczki, wkładasz do środka migdał i.. do kokosu... i gotowe! Pycha!
A jescze... i do lodówki na jakiś czas ok 1h

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- aage
Dziękuję, może się skuszę jeszcze na to 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Grażuś dobrze że już lepiej się czujesz
ach te nasze zwierzaki
moja psinka kiedyś nie trafiła zębami w zabawkę tylko w mój nadgarstek - jak pisnęłam z bólu to miała taką przerażoną minę że psa pocieszaliśmy a nie mnie
Ale u ciebie słodko - kule Agusi robiłam już kilka razy - pyszne
A u mnie dzisiaj króluje 3-bit - jutro mój M. ma urodziny
a to jego ulubione ciasto 

Ale u ciebie słodko - kule Agusi robiłam już kilka razy - pyszne

A u mnie dzisiaj króluje 3-bit - jutro mój M. ma urodziny

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Biedaku
Mam nadzieję ,że już lepiej ...mnie ostatnio kręgosłup dał popalić ,ale mnie przewiało i nie mogłam sie tydzień ruszyć
Znam ten ból
Pozdrawiam i dbaj o siebie !!
ps. skopiowałam przepis na rafaello... uwielbiam

Pozdrawiam i dbaj o siebie !!
ps. skopiowałam przepis na rafaello... uwielbiam

marzenia się spełniają! Dana
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Dziewczyny, ale pyszne ciasteczka będziecie robić
Ja zamierzam zrobić sernik z przepisu Agnieszki i tort pawłowej, córki strasznie się o niego upominają
Grażynko, pytasz sie o moje przygotowania do swiąt......ja od 10 lat ich nie obchodzę, jestem wyznania protestanckiego. W moim kościele to są normalne dni , ale też nie mogę się ich doczekać, będę miała wiecej czasu dla rodziny .......błogie lenistwo
Pozdrawiam.

Ja zamierzam zrobić sernik z przepisu Agnieszki i tort pawłowej, córki strasznie się o niego upominają

Grażynko, pytasz sie o moje przygotowania do swiąt......ja od 10 lat ich nie obchodzę, jestem wyznania protestanckiego. W moim kościele to są normalne dni , ale też nie mogę się ich doczekać, będę miała wiecej czasu dla rodziny .......błogie lenistwo

Pozdrawiam.
- Grazka226
- 1000p
Piękny wigilijny poranek...
Kochane na obecną chwile jestem wyrobiona ze wszystkim... posprzątane, dom nabrał świątecznego wyglądu, wczoraj lepiłam uszka, ugotowałam kapustę z grochem i jagłami, barszczyk stygnie, mięsko upieczone, śledziki się przegryzają,tylko karp w przyprawach leży i czeka na usmażenie... reszta jest gotowa. Dzisiaj odpoczywam i myślami jestem z Wami
Pomimo braku moich wpisów u Was byłam i jestem na bieżąco
Kochani serdecznie Wam dziękuję za ten wspólny rok... jesteście dla mnie bardzo ważni i święta spędzę zarówno ze swoimi najbliższymi ale też z Wami w myślach... już dzisiaj myślę o Waszych pięknie ustrojonych domach, pachnącej kuchni,i wspaniałym klimacie i nastroju, który panuje u Was w domach
Ogromnie się cieszę, że znalazłam się tutaj... wśród Was!
Aguniu czytam, że jesteś już wyrobiona i delektujesz się świątecznym czasem... ja dokładnie dzisiaj robię to samo... myślami spędzam święta z Tobą
Jeszcze raz dziękuję Ci za przepiękne prezenty, które już ślicznie ozdabiają stół wigilijny... Jeszcze raz - wielkie uściski i buziaczki

Moniczko tak to już jest z tymi naszymi zwierzaczkami;) Uśmiałam się z Twojej historii
Rafaello jest naprawdę pyszne i właśnie konsumuję je z kawusią... zapraszam;) Wyrobiona jesteś?Czy możesz już świętować?:)
Madziulka dziękuję serdecznie za troskę;) I co robiłaś rafaello? Na jakim etapie jesteś?
Danusiu z moim kręgosłupem już wszystko ok;) Dziękuję za troskę... ale mam nadzieję, że u Ciebie też już w porządku? To bardzo nieprzyjemny ból, który uniemożliwia człowiekowi normalne funkcjonowanie, czyż nie? Robiłaś rafaello?
Reniu... rozumiem;) Ale tak jak piszesz będziesz miała dużo czasu dla rodzinki i dla siebie... w takim razie odpoczywaj i zbieraj siłę na sezon
Buźka!
Życzę Wam wszystkim bardzo radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo zdrowia, wspólnej serdeczności, pokoju i spełnienia marzeń oraz spełnienia wszystkich życiowych celów... po prostu życzę Wam tego wszystkiego co się szczęściem zwie!

Kochane na obecną chwile jestem wyrobiona ze wszystkim... posprzątane, dom nabrał świątecznego wyglądu, wczoraj lepiłam uszka, ugotowałam kapustę z grochem i jagłami, barszczyk stygnie, mięsko upieczone, śledziki się przegryzają,tylko karp w przyprawach leży i czeka na usmażenie... reszta jest gotowa. Dzisiaj odpoczywam i myślami jestem z Wami

Kochani serdecznie Wam dziękuję za ten wspólny rok... jesteście dla mnie bardzo ważni i święta spędzę zarówno ze swoimi najbliższymi ale też z Wami w myślach... już dzisiaj myślę o Waszych pięknie ustrojonych domach, pachnącej kuchni,i wspaniałym klimacie i nastroju, który panuje u Was w domach

Aguniu czytam, że jesteś już wyrobiona i delektujesz się świątecznym czasem... ja dokładnie dzisiaj robię to samo... myślami spędzam święta z Tobą

Moniczko tak to już jest z tymi naszymi zwierzaczkami;) Uśmiałam się z Twojej historii

Madziulka dziękuję serdecznie za troskę;) I co robiłaś rafaello? Na jakim etapie jesteś?
Danusiu z moim kręgosłupem już wszystko ok;) Dziękuję za troskę... ale mam nadzieję, że u Ciebie też już w porządku? To bardzo nieprzyjemny ból, który uniemożliwia człowiekowi normalne funkcjonowanie, czyż nie? Robiłaś rafaello?
Reniu... rozumiem;) Ale tak jak piszesz będziesz miała dużo czasu dla rodzinki i dla siebie... w takim razie odpoczywaj i zbieraj siłę na sezon

Życzę Wam wszystkim bardzo radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo zdrowia, wspólnej serdeczności, pokoju i spełnienia marzeń oraz spełnienia wszystkich życiowych celów... po prostu życzę Wam tego wszystkiego co się szczęściem zwie!

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dzień dobry
Ja dzielnie pilnuję mojego biurka - jestem w pracy, ale krótko dzisiaj bo tylko do 10.00
Jedzonko i ciasta właśnie tata zapakował do swojego samochodu bo pracuje tam gdzie ja i szybciej zawiezie do domu. Jakoś tak wyszło że idę na wigilię do rodziców i do teściów a zrobiłam tyle jedzenia jakby wigilia miała być u nas
ale lubię gotować i piec ciacha.
Przedpołudnie spędzę z kawusią na forum
a po południu w rodziną
Wesołych świąt Grażynko

Ja dzielnie pilnuję mojego biurka - jestem w pracy, ale krótko dzisiaj bo tylko do 10.00

Jedzonko i ciasta właśnie tata zapakował do swojego samochodu bo pracuje tam gdzie ja i szybciej zawiezie do domu. Jakoś tak wyszło że idę na wigilię do rodziców i do teściów a zrobiłam tyle jedzenia jakby wigilia miała być u nas

Przedpołudnie spędzę z kawusią na forum

Wesołych świąt Grażynko

- Grazka226
- 1000p
Moniś w takim razie szybkiego dzionka i wszystkiego najlepszego z okazji świąt!
Dziękuję!

Dziękuję!
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Graziu z moim kręgosłupem już lepiej ...zaczęłam znów biegać i chodzić dziennie z kijkami
Od razu mi lepiej
A jak Ty sie czujesz ?
Rafaello zrobię na Sylwestra

A jak Ty sie czujesz ?
Rafaello zrobię na Sylwestra

marzenia się spełniają! Dana