Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

Ja też ostatnimi czasy nie przepadam za słodkościami ale w rodzinie same łasuchy a że wychodzę z założenia że nie kupuję żadnych słodkich gotowców to muszę trochę podziałać w tej materii.
Przepis ma kule, proszę bardzo http://www.mojewypieki.com/przepis/cynamonowe-kule
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Grażynko, co ja czytam ;:202 To niefortunne zdarzenie ;:168 Dobrze, że nic poważnego ci się niestało, bo z tego co piszesz, to wyglądało to groźnie .Ciesze się , że już jestes z nami ;:196
Cudny prezent zrobiłaś naszej Agnieszce ;:108
Trzymaj sie ciepło i życzę miłego dnia.

Aguś, zaciekawiła mnie tarta którą chcesz robić, proszę, podziel się przepisem ;:180
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Cześć Grażynko ;:196 nawet trudno winic psiaka za zachowanie, bo młody i na pewno nie chcaił źle, wiem jak to jest, bo moja Wera tez kilka razy już mnie poturbowała :wink: Najważniejsze, że jest ok. ale obserwuj ten swój kręgosłup
Owocnych przygotowań :wit
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś może się skuszę na te kuleczki... ;:224 Wczoraj robiłam z córką rafaelllo bo ma dzisiaj wigilię w szkole... pycha ;:167
Reniu witaj ;:196 Już wszystko jest ok :uszy Cieszę się bardzo, ze podoba Ci się prezent :wink: A jak u Ciebie przygotowania do świąt?
Iwonko absolutnie nie winię psa.. bo to przecież tylko pies. Zresztą nie raz mnie powalił ale świadoma jestem, że tym razem było groźnie :roll: widząc minę mojego eM. Czuję jeszcze dyskomfort ale jest dobrze :wink:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kuleczki polecam jeśli uwielbiasz smak migdałów w połączeniu z cynamonem.
Rafaello mówisz, zdradź przepis, kokos uwielbiam pod każdą postacią.
Ostatnio na urodzinowe przyjęcie zrobiłam rajskie batoniki a'la bounty, pycha ;:170
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Aguś przepis na rafaello jest następujący:
400g mleka w proszku
400g cukru pudru (ja dałam 300 :D )
250 g masła lub margaryny ( z masłem lepsze :D )
całe migdały ( do włożenia do środka)
kokos na wierzch (poszła mi jedna paczka)

Mieszasz mleko, cukier i tłuszcz, robisz kuleczki, wkładasz do środka migdał i.. do kokosu... i gotowe! Pycha!
A jescze... i do lodówki na jakiś czas ok 1h :wink:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, może się skuszę jeszcze na to ;:224
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Grażuś dobrze że już lepiej się czujesz ;:196 ach te nasze zwierzaki ;:173 moja psinka kiedyś nie trafiła zębami w zabawkę tylko w mój nadgarstek - jak pisnęłam z bólu to miała taką przerażoną minę że psa pocieszaliśmy a nie mnie ;:306
Ale u ciebie słodko - kule Agusi robiłam już kilka razy - pyszne ;:215
A u mnie dzisiaj króluje 3-bit - jutro mój M. ma urodziny ;:167 a to jego ulubione ciasto ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Kochana jak dobrze że jesteś cała po tym wypadku z pieskiem ;:108 a Twój przepis na rafaello wykorzystam bo mój M uwielbia kokos ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Biedaku ;:168 Mam nadzieję ,że już lepiej ...mnie ostatnio kręgosłup dał popalić ,ale mnie przewiało i nie mogłam sie tydzień ruszyć ;:185 Znam ten ból ;:196
Pozdrawiam i dbaj o siebie !!
ps. skopiowałam przepis na rafaello... uwielbiam ;:173
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dziewczyny, ale pyszne ciasteczka będziecie robić ;:oj
Ja zamierzam zrobić sernik z przepisu Agnieszki i tort pawłowej, córki strasznie się o niego upominają :D
Grażynko, pytasz sie o moje przygotowania do swiąt......ja od 10 lat ich nie obchodzę, jestem wyznania protestanckiego. W moim kościele to są normalne dni , ale też nie mogę się ich doczekać, będę miała wiecej czasu dla rodziny .......błogie lenistwo :D
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Piękny wigilijny poranek...
Kochane na obecną chwile jestem wyrobiona ze wszystkim... posprzątane, dom nabrał świątecznego wyglądu, wczoraj lepiłam uszka, ugotowałam kapustę z grochem i jagłami, barszczyk stygnie, mięsko upieczone, śledziki się przegryzają,tylko karp w przyprawach leży i czeka na usmażenie... reszta jest gotowa. Dzisiaj odpoczywam i myślami jestem z Wami ;:167 Pomimo braku moich wpisów u Was byłam i jestem na bieżąco :D
Kochani serdecznie Wam dziękuję za ten wspólny rok... jesteście dla mnie bardzo ważni i święta spędzę zarówno ze swoimi najbliższymi ale też z Wami w myślach... już dzisiaj myślę o Waszych pięknie ustrojonych domach, pachnącej kuchni,i wspaniałym klimacie i nastroju, który panuje u Was w domach ;:167 Ogromnie się cieszę, że znalazłam się tutaj... wśród Was!

Aguniu czytam, że jesteś już wyrobiona i delektujesz się świątecznym czasem... ja dokładnie dzisiaj robię to samo... myślami spędzam święta z Tobą ;:167 Jeszcze raz dziękuję Ci za przepiękne prezenty, które już ślicznie ozdabiają stół wigilijny... Jeszcze raz - wielkie uściski i buziaczki ;:196 ;:168
Moniczko tak to już jest z tymi naszymi zwierzaczkami;) Uśmiałam się z Twojej historii ;:306 Rafaello jest naprawdę pyszne i właśnie konsumuję je z kawusią... zapraszam;) Wyrobiona jesteś?Czy możesz już świętować?:)
Madziulka dziękuję serdecznie za troskę;) I co robiłaś rafaello? Na jakim etapie jesteś?
Danusiu z moim kręgosłupem już wszystko ok;) Dziękuję za troskę... ale mam nadzieję, że u Ciebie też już w porządku? To bardzo nieprzyjemny ból, który uniemożliwia człowiekowi normalne funkcjonowanie, czyż nie? Robiłaś rafaello?
Reniu... rozumiem;) Ale tak jak piszesz będziesz miała dużo czasu dla rodzinki i dla siebie... w takim razie odpoczywaj i zbieraj siłę na sezon :D Buźka!

Życzę Wam wszystkim bardzo radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo zdrowia, wspólnej serdeczności, pokoju i spełnienia marzeń oraz spełnienia wszystkich życiowych celów... po prostu życzę Wam tego wszystkiego co się szczęściem zwie!

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry :wit
Ja dzielnie pilnuję mojego biurka - jestem w pracy, ale krótko dzisiaj bo tylko do 10.00 ;:215
Jedzonko i ciasta właśnie tata zapakował do swojego samochodu bo pracuje tam gdzie ja i szybciej zawiezie do domu. Jakoś tak wyszło że idę na wigilię do rodziców i do teściów a zrobiłam tyle jedzenia jakby wigilia miała być u nas ;:306 ale lubię gotować i piec ciacha.
Przedpołudnie spędzę z kawusią na forum ;:304 a po południu w rodziną ;:4
Wesołych świąt Grażynko ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Moniś w takim razie szybkiego dzionka i wszystkiego najlepszego z okazji świąt! ;:196
Dziękuję!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Graziu z moim kręgosłupem już lepiej ...zaczęłam znów biegać i chodzić dziennie z kijkami ;:108 Od razu mi lepiej :lol:
A jak Ty sie czujesz ?
Rafaello zrobię na Sylwestra ;:215
marzenia się spełniają! Dana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”