Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Hej Ulka.
Jestem,przetrwałam jeszcze tylko jedna impreza i już do świąt przygotowania. ;:306
Akcja też mi nie poszła jak trzeba bo to emocji tyle i błąd popełniłam ale może będzie ok,zobaczymy. ;:223

U Was już trochę świątecznie ,przy kominku i gwiazda już jest -pięknie.
Miłej niedzieli życzę.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witam Was miłe dziewczyny, dziękuję za pochwały kominka
Dorotko, to już wszystko jasne, tak myślałam. Pooglądałam Twój zwierzyniec, ale muszę jeszcze wrócić aby popatrzeć na rośliny i nie tylko.

Danusiu, mosiądz zaczęłam zbierać już dawno temu, już teraz nie zbieram, bo nie miałabym gdzie stawiać, ale jak coś ciekawego widzę na targach staroci lub gdzieś na rynku to stoję i patrzę, ale trwam w postanowieniu, że już nic więcej. To samo dotyczy starych gobelinowych serwet z takim metalizowanym wykończeniem, które bardzo pasują do mosiądzu.

Alicjo , kuchnia to dobry pomysł, a i ogrzać się można i coś do jedzenia przygotować. Dzisiaj mało kto takie stawia, i fachowców wielu nie ma. Nasz kominek stawiał mój ojciec, dobry fachowiec w tym zakresie. Jest zrobiony bobrze, nie kopci się, jest to taki kominek, który ma otwarte palenisko i nie ma żadnych rur do rozprowadzania ciepła. Do tego służy piec do centralnego ogrzewania.

Tereniu, gwiazdę dostałam w prezencie od miłego gościa - naszego kolegi, który przyjechał do nas na wystawę gołębi pocztowych. Dzisiejszy dzień w większości spędziliśmy na wystawie, a wracając podjechaliśmy do OBI, bo koleżanka z pracy też nabrała ochoty na storczyki po przecenie. Ale był tylko jeden falenopsis, to i dla Niej kupiłam.
Ciekawa jestem jak zakończyła się pomidorowa akcja, chyba jutro zadzwonię do Ciebie.
Tereniu widzę, że już wstawianie uśmieszków opanowane ;:63
Pozdrawiam Cię
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ula, dzieńdoberek :wit Masz pięknie zagospodarowany i dojrzały ogród. Wszystko jest w moim stylu..swojski klimat z odlotową babą jagą i starociami. Sporo fajnych inspiracji znalazłam u Ciebie.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Uleczko ja miałam kuchnie 20 lat temu stawiał ją ,,fachowiec ''kosztowała nas bardzo dużo pieniędzy jak ją umyliśmy to sie okazało ,że z jednej strony jest wysoka na sześć kafli a z drugiej na siedem no i jeszcze cały przód zrobiony z krzywo przyciętych kafelków.
Po dwóch latach kiedy eM był w pracy rozebrałam ją.Teraz chyba sama postawie ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Uleńko wspomnienia ogrodowe wywołały uśmiech na mojej twarzy, dziękuję Ci za te pozytywne wspomnienia.
Kominek ;:333 mimo że nie gustuję w takim wystroju, naprawdę przykuł mój wzrok :D
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, cieszę się że mnie odwiedziłaś i dodatkowo to że mamy podobne zamiłowanie. Odwiedziłam Twój bieżący wątek i też sporo znalazłam inspiracji dla siebie.U Ciebie podobają mi się wszelkie dodatki w ogrodzie, masz dużo ciekawych przedmiotów, a jeszcze wszystkiego u Ciebie nie widziałam.

Alicjo,widziałam fajną kuchnię w wydaniu "Sielskie życie" sierpien/wrzesień 2013, pewnie już masz pomysł, skoro sama chcesz się za jej budowę zabierać, jesteś zdolna kobitka ;:306 i odważna.

Agnieszko, zaglądając do Twojego wątku dostrzegłam że masz inny gust, tym bardziej cieszę się, że kominek przyciągnął Twój wzrok. Ja cenię u innych to, że mają inne upodobania, każdy ma do tego prawo. Jak oglądam Twoje zdjęcia to też mi się u Ciebie podoba, podoba mi się u innych, ale dla siebie wybrałam taki styl; rustykalne komody, stare dodatki, dębowy parkiet, stary bujany fotel, nawet firanki i zasłonki uszyłam sama aby mi pasowały do całości. Męczyłam się 2 tygodnie, ale dałam radę.
Agnieszko, odwiedziłam Twój nowy wątek, jest ;:333
Pozdrawiam Was
Ula
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Uleczko sama nie sama ,ale może lepiej bym postawiła ;:306 niż ten ''fachowiec''
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie tak jest że wiele nam się podoba u innych, ale nie koniecznie chcemy to mieć u siebie.
Najważniejsze abyśmy odnaleźli swój styl i tego się trzymali ;:333
U mnie królują kolory ziemi, biel i czerń w dodatkach, to lubię najbardziej ;:167
Ula zapraszam w moje progi, będzie mi miło Cię gościć ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ula, nie mogę się doczekać kolejnej wiosny. Jak dużą masz działkę? Planuję sporo zmian u siebie i tak pytam proforma ;:224
Muszę w wolnej chwili poczytać od deski do deski, bo na razie niestety tylko pobieżnie. Ten czas ;:124
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Witaj Uluś :wit
Ta co króluje w Twoim ogrodzie potrafi wszystko trzymać w ryzach i dbać o wszystko z wielką pieczołowitością więc co za różnica czy to dobra Obrazek czy ta gorsza Obrazek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam
Pewnie każda z nas mało ma teraz czasu takich przyjemności jaką jest pobyt na forum, więc dziś takie tylko króciutkie wpisy.
Agnieszko zaglądam do Ciebie często, lecz ślad zostawiam czasami a za zaproszenie dziękuję, jest mi miło.
Madziu nasza działka ma 2.000 m. ale na ogród pozostaje mniej, bo jest dom, staw, duży gołębnik, altanka i domek dla kaczek. Jeszcze nie tak dawno marzyło mi się dokupienie trochę metrów od sąsiada, ale chyba dobrze że nie był zainteresowany sprzedażą, bo coraz trudniej wszystko ogarnąć.
Marysiu masz rację, to nie ma znaczenia, ale myślę, że we mnie drzemie trochę z jednej i drugiej ;:306
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie na forum w tym okresie mniej czasu ale mimo tego staram się znaleźć chociażby chwilę aby zobaczyć co u Was.
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko
Przysiadłam na chwilę przy komputerze aby odpocząć. Mimo że dzisiaj niedziela to i tak cały dzień krzątania się po domu. Jutro i w wigilię idę do pracy, więc i dzisiaj trzeba było coś porobić.
Myślę, że już dzisiaj złożę życzenia dla w Wszystkich odwiedzających mój wątek, również dla Moderatorów Forum

Treść życzeń świątecznych przeplotę moimi dekoracjami i moją choinką
Obrazek

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Wam spokój i radość.

Obrazek

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem,

Obrazek

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Wszystkich, Ula
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wystrój masz cudownie wpasowany w wystrój i kolorystykę wnętrza ;:138
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko
dziękuję za miłe słowa. U mnie kolorowo, dużo złota i czerwieni i różne drobiazgi do dekoracji. Wszystko zbierane przez wiele lat, chyba nie miałabym odwagi zmieniać kolorystyki bo musiałabym się tego wszystkie pozbyć, a ja oszczędna jestem ;:108 i żal by było. A teraz wybieram się do Ciebie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”