Toskowe co nie co :-)))

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p
Od: 4 lip 2008, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

treissi pisze:Widzę, że jakieś meblowe tematy się tu wkradły :) Ja też jestem na etapie kupna mebli, ale w większej ilości, bo do 4 pokoi i małe poprawki w kuchni :lol: A co do łózka piętrowego, to moja 4-letnia córka też takie chce. Zastanawiamy się, żeby jej takie kupic do naszego pokoiu u teściów. Bo to mały pokoik i miejsca nie ma, więc jakbysmy kupili tylko górę to byłoby luźniej.

P.S. Jak byliśmy z córą w meblowym i zobaczyła łóżko piętrowe to odrazu chciała, żeby jej kupic. Ja chcąc jej wybic to z głowy powiedziałam, że takie łóżeczko jest dla dwojga dzieci, a ona jest przecież jedna. Moja mała bez chwili namysłu pobiegła do M. i powiedziała: " Tato ja chcę to łóżeczko. Musisz zamówic mi siostrzyczkę na allegro." Pani, która koło nas stała mało nie pękła ze śmiechu.

No to Ci współczuje , tyle mebli kupować , pamiętaj zanim kupisz poproś o rozłożenie i sprawdź jak sie na nich leży , bo w domu może byc juz za późno .
Nasza sofa zamawiana od producenta dzięki czemu tańsza o 300zł okazała sie baaardzo niewygodna :( Choć wygląda ślicznie i powalająco i choć jest jasna to nie widać na niej nic brudnego , a gwarantuje że przy dwóch psach i dwójce dzieci na 100% nie jest czysta :oops:

Przemo no to za to usunięcie linków mja sunia pokazuje Ci jęzorek :D :D :D

Obrazek

Nie będe więcej łamać regulaminu ( na 100% nie zrobie tego celowo :D )

Serdecznie i wesoło pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Tosiu coś na ten temat wiem :) Ja mam jedno dziecko, ale w okolicy jest ich trochę i jakoś tak przeważnie do mnie przychodzą się bawic. Psy mam na dworzu, ale mam zato 2 koty.

Kanapy muszę kupic dwie - niestety tak jak mówicie, obecne meble nie są zbyt dobrej jakości. Szczęście w nieszczęściu, że tylko jedna ma słuzyc do spania i to nie mnie :) (dla szwagierki)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zacznę od linearis :P też kupiłam sporą roślinkę i zaczyna od spodu podsychać,zostało może 1/3 z tego co było.Szczepek nie robiłam bo też czytałam gdzieś na forum,że po wsadzeniu do ziemi niezbyt dobrze rośnie.Moja wisi tak z metr od pd.zach okna ale bardziej z boku,tak że słońce na nią bezpośrednio nie pada.Nie zraszam jej bo ma takie jakby omszone te igiełki więc wolę nie pryskać,choć teraz to pewnie już gorzej być nie może. :wink: Z wodą raczej jestem ostrożna choć ktoś pisał,że lubi więcej pić od innych hoi.Rośnie w ziemi uniwersalnej ze sporą warstwą keramzytu.
A krakowiankom polecam sklep meble niemieckie na Zabłociu lub w Bochni.
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

Toska pisze: Masz takie kwietniczek rozporowy od ziemi do sufitu ? , bo taki jest najlepszy , bo na nim mieści się 11 kwiatków :D :D :D

Basia
taki już mamy, mój M. sobie taki wymarzył i jest;) chociaż jakoś żal mi kwiatów dać najniżej i najwyżej

Toska czuje się winna, że to przeze mnie to bura od Przema ;:123
naprawdę nieświadomie to było....
Anka
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

basga pisze:Zacznę od linearis :P też kupiłam sporą roślinkę i zaczyna od spodu podsychać,zostało może 1/3 z tego co było.Szczepek nie robiłam bo też czytałam gdzieś na forum,że po wsadzeniu do ziemi niezbyt dobrze rośnie.Moja wisi tak z metr od pd.zach okna ale bardziej z boku,tak że słońce na nią bezpośrednio nie pada.Nie zraszam jej bo ma takie jakby omszone te igiełki więc wolę nie pryskać,choć teraz to pewnie już gorzej być nie może. :wink: Z wodą raczej jestem ostrożna choć ktoś pisał,że lubi więcej pić od innych hoi.Rośnie w ziemi uniwersalnej ze sporą warstwą keramzytu.
A krakowiankom polecam sklep meble niemieckie na Zabłociu lub w Bochni.
Ja moją przyciełam jak tylko przyszła dla pewności że jak by co to choc szczepki mi zostaną :D
Dziś wsadziłam szczepki z korzonkami już do ziemi , ziemia to uniwersalna mieszana z piachem , pół na pół .
Mamusie Linearis dałam na parapet i sobie leży zamiast wisieć :D bo podobno to jej nie przeszkadza pada na nią słoneczko przez 2 godziny od 7 do 9 rano .
Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Też czytałam że one lubią wilgoć i nie lubią tak jak inne hoje przesuszenia bryły korzeniowej , więc dziecko będę zraszać i częściej podlewać a mamusie jak inne hoye :D

Basia

Ps. aconitum To ja złamałam regulamin więc to nie Twoja wina :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To będziesz mieć porównanie.U mnie nie ma szansy,by sobie mogła leżeć na parapecie bo tam to sukulenciki stoją.No chyba,że na połce ją położę ale...tak ładnie się prezentuje wisząc. :P W każdym razie informuj nas o swoich spostrzeżeniach. :wink:
Komuś niedawno wysyłałam...chyba Oli...ciekawe jak jej się ukorzeniła i czy rośnie.
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Linearis to tak leży wężykiem między doniczkami , bo nie mam jej gdzie dać :( a mloda jeszcze sie nie pokłada :D

Będę też próbować z Kerrii ale aż sie boje że mi nie wyjdzie :(

Basia
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja kerri nie mam ale na 100% ma ją Ania Czarnota. :lol:
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Już z Ania udzieliła mi rady na temat tego jaka ziemia i tym podobne :D
Co nie zmienia faktu że się boje , nie chciała bym stracić kwiatka za taką kasę :(
Zastanawiam się czy nie porywam się z motyką na słońce :(
Ja z hojami walcze dopiero od miesiąca i jak na razie jest 1 ; 1

Basia
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

No i nastał ten dzień :D dotarła do mnie hoja KERRII :D
Ile sie nawydziwiałam z ta ziemia to szok , ale chyba dobralam jej ziemie jak trzeba :D

No i oto moje nowe maleństwo :D

Obrazek

Ta maleńka hoja obok to gratis , tylko zapomniałam nazwy :(

Jestem zakochana w tej Kerrii , byle ona kochała mnie tak jak ja ją :D

Serdecznie pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale okaz z tej kerri,wspaniała jest!
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

basga pisze:Ale okaz z tej kerri,wspaniała jest!
Tylko ma troszke liście chore :(

Zobaczę co powie sprzedawca , bo nie była tania :evil:

Basia
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu kerri to jedna z wolniej rosnących hojek... :D
Gdzie ja kupiłaś,poproszę o jakiś namiar na pw. :D
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Basia czy doszły koleusy??
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

AnnaK pisze:Basia czy doszły koleusy??

Jeszcze nie doszły , ale może dzisiaj dojdą :D

Dziś rano mąż mi się zbuntował i powiedział że uważa iż tyle kwiatów co mamy wystarczy , teraz się zastanawiam czy on jest normalny ? czy ja ?
Jak może tyle kwiatków wystarczyć , przecież to dopiero początek !
No ale nic powiedział że ten co mam w kwiaciarni zamówiony lepiej żeby był ostatni , bo nie ma ich gdzie stawiać , jak to nie ma przecież jest jeszcze mnóstwo wolnego miejsca i ściany prawie łyse przecież tylko w jednym pokoju mam doniczki co 30cm wiszące a w drugim co 60cm , różnice trzeba wyrównać :D
Jak to nie ma ? zrobi półki nowe kwietniki i się miejsce znajdzie
Mężowie są okropni !!!

Pozdrawiam Basia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”