Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Poszukaj wątku Ewy Tuli. Tam są cudowności.
Może znajdę to Ci zapodam link. Ewa ma złote rączki.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =4&t=50625
Masz tutaj inspiracje do dekoracji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=30596
Jeszcze zajrzyj tu.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Renia ja na święta piekę tylko keksa, bo wychodzi mi bardzo smaczny. I zawsze mi się udaje, o dziwo- bo ręki do wypieków nie mam.

A o imperatę 'Red Baron' trzeba było pisac. Mam sporo odnóg, na wiosnę bym się podzieliła.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przemek z forum też mieszka koło Płońska i on trzyma pamapasówkę w donicy. Rzadko bardzo się zdarza, żeby kwitły, także znajoma ma bardzo dużo szczęścia. Ale spróbować możesz. Ewentualna strata to koszt sadzonki. Chyba niezbyt wielki.'
Kto nie ryzykuje ten nie ma.
Jak tam prace ręczne?
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Witaj Reniu. Wpadłam się przywitać. Coś czasu coraz mniej, a roboty....... A o trawie pampasowej czytałam, że koniecznie trzeba ja przechowywać np. w piwnicy, bo inaczej właśnie nie zakwitnie. Jak zostawisz ją w gruncie, to faktycznie możesz ją stracić.
Dobrej nocy
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Tosia1 pisze:Poszukaj wątku Ewy Tuli. Tam są cudowności.
Może znajdę to Ci zapodam link. Ewa ma złote rączki.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =4&t=50625
Masz tutaj inspiracje do dekoracji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=30596
Jeszcze zajrzyj tu.
Tosieńko Dziękuję! ;:196
Steasi pisze:Renia ja na święta piekę tylko keksa, bo wychodzi mi bardzo smaczny. I zawsze mi się udaje, o dziwo- bo ręki do wypieków nie mam.

A o imperatę 'Red Baron' trzeba było pisac. Mam sporo odnóg, na wiosnę bym się podzieliła.
Steasi pisze:Renia ja na święta piekę tylko keksa, bo wychodzi mi bardzo smaczny. I zawsze mi się udaje, o dziwo- bo ręki do wypieków nie mam.
Paula! Szkoda, że nie wiedziałam, ale od przybytku głowa nie boli! To piękna roślinka i chętni się znajdą... ;:224
Ja też nie jestem utalentowana, ale radzę sobie wybierając proste przepisy. Keksik lubię ;:170
Ja upiekłam już ciasteczka ze... skwarek ...takich z wytopienia słoniny, ale zostały już pochłonięte przez rodzinę.
Wczoraj (dopiero ;:223 ) upiekłam pierniczki i wyszła mi cała masa ;:oj , ale znajomi córci i ślubny już deklarują, że poradzą sobie z nimi! ... Część pojedzie jutro na ,,Robótkę 2013", kilka dostaną zaprzyjaźnione domy... w przyszłym roku muszę zrobić z podwójnej porcji ;:223
Dziś kolejna porcja ciasteczek ,,skwarkowych", które potrzebuję na jutro, a przy nich zrobię ciasteczka kokosowe z przepisu Dorotki (bo do jednych potrzeba 3 żółtka, a do drugich 3 białka :;230 ), które też jadą do Dużych Dzieciaków.
Margo2 pisze:Przemek z forum też mieszka koło Płońska i on trzyma pamapasówkę w donicy. Rzadko bardzo się zdarza, żeby kwitły, także znajoma ma bardzo dużo szczęścia. Ale spróbować możesz. Ewentualna strata to koszt sadzonki. Chyba niezbyt wielki.'
Kto nie ryzykuje ten nie ma.
Jak tam prace ręczne?
Gosiu! Ja Cię posłucham i będę trzymała ją w doniczcy, bo moja działeczka do ciepłych nie należy. Dla mnie strata takiej roślinki, to i koszt i smutek, bo przywiązuję się do każdego ,,zielska"
Z prac ręcznych wykonałam furę ,,ozdóbek" z masy solnej (niestety wątpliwej urody ;:306 ) i dziś planuję skończyć kilka pomysłów, bo chcę część jutro wysłać, a kilka rozwieziemy z życzeniami... więc trzymaj za mnie kciuki, bo ja talentu plastycznego nie mam ;:223
Iga51 pisze:Witaj Reniu. Wpadłam się przywitać. Coś czasu coraz mniej, a roboty....... A o trawie pampasowej czytałam, że koniecznie trzeba ja przechowywać np. w piwnicy, bo inaczej właśnie nie zakwitnie. Jak zostawisz ją w gruncie, to faktycznie możesz ją stracić.
Dobrej nocy
Iguś! Robota... Nie dość, że nie chodzę do pracy to nawet nie mogę sprzątnąć domu. Jedynie jakieś ,,pierdołki" robię (ciasteczka, itp) chodzę tylko na zabiegi, badania i wizyty lekarskie ;:223
Piwnicy niestety nie mam i pomieszczeń gospodarczych również, ale jakoś sobie z nią poradzę i przechowam bidulę, bo choć nie chciałam do tej pory traw, to teraz nie chcę jej stracić.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu, ostatnio jestem u Ciebie głównie anonimowym podczytywaczem, choć nie tracę nadziei na powrót do jawnego komentowania, a tymczasem wpadam pogratulować Ci serduszka :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat! ;:196 Dzięki! Ja z różnych powodów, też nie dużo piszę, choć staram się być na bieżąco. ;:306
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko gratuluję Ci serduszka Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Bardzo dziękuję! ;:196 Bardzo się ucieszyłam :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu jest powód do świętowania ;:215 Teraz too już Małżonek szanowny będzie oko przymykał na wszystkie szaleństwa ogrodowe ;:306 W końcu dostałaś honorowe odznaczenie ;:196
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Serdeczne gratulacje! Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Basiu! Serdeczne dzięki! ;:196
H się zburzył: to co ja do tej pory nie przymykałem :twisted: ;:224 ;:170
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Życzyłabym wszystkim żeby tak przymykali oko jak Twój H (i mój Z) ;:173 Mało żę przymykają to jeszcze nam pomagają ;:173
Drogi H. ;:196
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

:wit Reniu, też przyłączam się do gratulacji. ;:167 Zasłużyłaś na tak honorowe odznaczenie.
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Swarkowe ciasteczka? To mnie zaintrygowałaś! :shock: I to na słodko?

Moje wypieki po prostu albo się udają albo nie. Nawet banalne ciasto z kiślu mi opada a keks rośnie pięknie. Drożdżaki też mi wychodzą. Tu chyba sporo zależy od dnia :idea:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”