Leśny ogród Elli - 2011
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Elli - 2011
Witaj Ella, bardzo dawno nie pisałam ale jestem na bieżąco i niezmiennie podziwiam co udało ci się na takich nieurodzajnych piaskach stworzyć. Daleka ciągle droga przede mną ale jak się ma dobry wzór do naśladowania 

Eluś , już się chyba nacieszyłaś i wypoczęłaś , proszę zajrzyj do swojego wąteczka i napisz co u Ciebie
może już miałaś zaszczyt ulepić bałwanka jak nie to co słychować na rabatkach , zakończyłaś przeprowadzki przynajmniej na ten rok ?
Czekam na wieści
Pozdrawiam cieplutko

Czekam na wieści

Pozdrawiam cieplutko
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam serdecznie wszystkich miłych gości
Proszę pokornie o wybaczenie, że przepadłam bez wieści na prawie 2 miesiące...planowałam sobie co innego, m/in wspominki z sezonu, mam do pokazania jak zwykle mnóstwo fotek, które nie doczekały się zawiśnięcia na forum, ale jak to zwykle bywa, plany sobie, życie sobie.
Głównym powodem tej absencji jest ta mała drobinka, która ma ledwie 5 tygodni...moja najcudowniejsza i najukochańsza wnusia...zawładnęła moim sercem i czasem
...sprawiła, że awansowałam na poziom babci , chciał nie chciał....z jednej strony człowiek się cieszy, że ma wkład w następne pokolenie, a zdrugiej jakoś mu ciężko, że to JUŻ...
Malwina Meysenburg:
Wielka dusza powinna mieć w sobie nieprzebrane źródło młodości, która ją utrzymuje zawsze młodą i świeżą pomimo, że zewnętrzna powłoka starzeje się.
To na pewno o mnie......
Ledwo przyszła na ten świat, a już została modelką
...córka bardzo chciała mieć pamiątkę, ma rację, ja nie mam takich, aparatu nie było, a teraz mi żal.....oto kilka zdjęć z tej sesji...jak się Wam podoba i sesja i mały cukiereczek?

Byłam u córki, która pilnie potrzebowała 'fachowego' wsparcia przy nowo narodzonym dziecku...co prawda od tej czynnej praktyki minęło kupę lat, ale to jak z jazdą na rowerze....nie zapomina się pewnych rzeczy.
Teraz już sama świetnie sobie radzi z pielęgnacją małej, ale jak czegoś nie wie i tak do mnie dzwoni z pytaniami.
W wolnej chwili (gdy mała spała
) wydziergałam taki komplecik...jeszcze trochę za duży, ale dzieci szybko rosną

pierwsze buciki

Proszę pokornie o wybaczenie, że przepadłam bez wieści na prawie 2 miesiące...planowałam sobie co innego, m/in wspominki z sezonu, mam do pokazania jak zwykle mnóstwo fotek, które nie doczekały się zawiśnięcia na forum, ale jak to zwykle bywa, plany sobie, życie sobie.
Głównym powodem tej absencji jest ta mała drobinka, która ma ledwie 5 tygodni...moja najcudowniejsza i najukochańsza wnusia...zawładnęła moim sercem i czasem

Malwina Meysenburg:
Wielka dusza powinna mieć w sobie nieprzebrane źródło młodości, która ją utrzymuje zawsze młodą i świeżą pomimo, że zewnętrzna powłoka starzeje się.
To na pewno o mnie......

Ledwo przyszła na ten świat, a już została modelką

Byłam u córki, która pilnie potrzebowała 'fachowego' wsparcia przy nowo narodzonym dziecku...co prawda od tej czynnej praktyki minęło kupę lat, ale to jak z jazdą na rowerze....nie zapomina się pewnych rzeczy.
Teraz już sama świetnie sobie radzi z pielęgnacją małej, ale jak czegoś nie wie i tak do mnie dzwoni z pytaniami.
W wolnej chwili (gdy mała spała

pierwsze buciki

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Elu, wsapniała wiadomość,
wnuki kocha się bezwarunkowo,
wszytko można a niczego nie trzeba. 

- Ellaa
- Kontakt:
Iguś to prawda...pewnie dlatego dziadkowie tak je rozpieszczają 

- Ellaa
- Kontakt:
Elu cieszę się, że zaglądasz i klikasztija pisze:Przyszłam zobaczyć co u miłej koleżanki słychaćCzytam , że dalej szalejesz w ogrodzie ,no nic tylko pozazdrościć , w przyszłym roku nie poznamy ogrodu
Z przetworami już zabawę zakończyłaś ? czy może jeszcze jakieś smakowitości powstają
Rozchodnik Siebolda bardzo bardzo ładna roślinka
Pozdrawiam cieplutko

Na ten rok szaleństwa ogrodowe zakończone, teraz szaleję w domu...jak nie szydełkiem, to drutkami, od czasu do czasu wyczaruję coś na maszynie

Przetworami już się zajęła rodzinka....bardzo skutecznie pracują nad przygotowaniem pustych słoiczków na następny sezon, zwłaszcza moje dżemiki szybko znikają....pewnie wiesz dlaczego

Rozchodnik Siebolda śliczny jest, ale trzeba go okryć na zimę bo może zmarznąć.
Potrzebuje lepszego drenażu.
Bałwanka na upartego można by dzisiaj już ulepić bo spadło trochę białego puchu tyle, że jeszcze nie ma go dla kogo lepić...na turlam się, ugrzeję, a tylko chyba pies będzie miał z tego uciechę....zaszczeka się na śmierć ...

Na rabatkach cisza, pustawo, sterczą jakieś suche badyle, których nie obcięłam i liście leżą bo już tak ich nie sprzątam dokładnie by chroniły przed mrozem gdyby śniegu zabrakło.
Wiosną będzie sporo sprzątania

Pozdrawiam cieplutko
- Ellaa
- Kontakt:
Gosiu trochę jeszcze kwitnie jesienią gdy obetnie się nasienniki.Margo2 pisze:A ja podziwiam zdjęcia.
Robisz je rewelacyjne.
Bodziszek jeszcze zakwitł?
Miło, że fotki Ci się podobają

-- Cz 05 gru 2013 11:24 --
Basiu, to sobie posiedziałaś przy kompie, nie ma cofiskomp pisze:![]()
Oj troche czasu mi zajęło przejrzenie wszystkich trzech cześci, ale warto było ogród cudny dopracowany w każdym szczególe, kolekcje host i liliowcow godne do pozazdroszczenia. Bardzo spodobała mi się Twoja rabata z czosnkami, i mam pytanie jak je posadziłaś? Bezpośrednio do ziemi czy są zabezpieczone w donicach?
U mnie tulipany są obowiazkowo w donicach inaczej nic by z nich nie było, ale już szafirki i krokusy rosną bez osłon, a jak jest u Ciebie?

Czosnki sobie rosną bezpośrednio w ziemi, nie zabezpieczam ich i jak do tej pory nic się nimi nie zainteresowało, czyli niezbyt smaczne

Tulipany posadziłam w koszyczkach, ale szafirki i krokusy są bez osłon.
- Ellaa
- Kontakt:
Witaj Violuviola123 pisze:Witaj Elu. Jestem zauroczona Twoim ogrodem. Co ty dajesz swoim roślinom, że tak wybujały? Hosty przecudne, macierzanki - brak słów. Stworzyłaś cudowny klimat. Mój ogród też w środku lasu, ale cienia mam tyle , co kot napłakał, bo działka na wysokim wzgórzu. Ale powoli tworzę cienisty zakątek i za dwa, trzy lata,gdy podrosną "zacieniacze", z moich kilku host zrobię prawdziwe hostowisko.

Bardzo się cieszę, że mój ogród Ci się podoba

Trzymam kciuki za Twój ogród z czasem na pewno będzie cudowny

- Ellaa
- Kontakt:
Miło mi niezmiernie, że mogę być dla kogoś wzoremApril pisze:Witaj Ella, bardzo dawno nie pisałam ale jestem na bieżąco i niezmiennie podziwiam co udało ci się na takich nieurodzajnych piaskach stworzyć. Daleka ciągle droga przede mną ale jak się ma dobry wzór do naśladowania

Po kilkunastu latach pracy nad ogrodem ciągle nie mogę powiedzieć, że mój ogród jest już ukończony....wciąż coś w nim poprawiam i zmieniam i chyba tak ma większość ogrodników - amatorów

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moje gratulacje. Wcale się nie dziwię, że zniknęłaś. Wnuki chyba kocha się jeszcze bardziej niż dzieci. Je można już rozpieszczać, nie trzeba wychowywać
- Ellaa
- Kontakt:
Gosiu cieszę się, że zaglądnęłaś....zgadzam się z Tobą w 100% 

Sesja jak najbardziej udana a niunia słodziutka
Fajnie , że już jesteś
no przynajmniej chwilowo bo pewnie od czasu do czasu babcię będzie ciągnąć do wnusi
Dobrze , że masz czym zająć główkę i rączki , zima szybciej zleci no i o ogrodzie zapomnisz
Mówisz , że słoiczki pustoszeją
no ciekawa jestem czemu
swoim tłumaczę by się za bardzo nie rozpędzali bo to im musi do wiosny starczyć ,no nie skutkuje
Oj tak , wiosną będzie sporo sprzątania ,u mnie akuratnie po tej wichurze , no chyba , że jeszcze ta pseudo zima odpuści to wyzbieram po ogrodzie połamane gałęzie brzóz , sosen i mase gałązeczek , koszmar ,toż niedawno wysprzątałam
a o kretach to aż się boję myśleć , toż ziemia nie zamarznięta a na to napadała gruba warstwa śniegu , no raj dla drani .
Masz rację , za rok jak wnusia podrośnie to będziecie lepić bałwana , po co piesia stresować
Pozdrawiam cieplutko

Fajnie , że już jesteś

Dobrze , że masz czym zająć główkę i rączki , zima szybciej zleci no i o ogrodzie zapomnisz

Mówisz , że słoiczki pustoszeją

Oj tak , wiosną będzie sporo sprzątania ,u mnie akuratnie po tej wichurze , no chyba , że jeszcze ta pseudo zima odpuści to wyzbieram po ogrodzie połamane gałęzie brzóz , sosen i mase gałązeczek , koszmar ,toż niedawno wysprzątałam

Masz rację , za rok jak wnusia podrośnie to będziecie lepić bałwana , po co piesia stresować

Pozdrawiam cieplutko
- Ellaa
- Kontakt:
Elusia już mnie ciągnie...ale 200 kilosów, to szmat drogi, zimką nie najeżdżę
...no chyba, że zimki nie będzie, aaa...to co innego
Tymczasem przywiozą mi moje słoneczko już na Święta...niunia zaczyna trenować uśmieszki, ależ chcę to zobaczyć
....i co by mi się tu pogódka nie skiepściła, bo to o niej zależy czy córcia z rodzinką zajedzie do dziadków i pradziadków na Wiliję
Łapki, to już nie wiem w co włożyć....M po operacji w Piekarach Śląskich (no nie mogli sobie lepszego terminu wybrać na tą operację
), jeżdżę, póki co, codziennie, a to ponad godzina drogi...szefuję, bo ktoś musi cały ten majdan w garści trzymać, po części do samochodów jeżdżę za M, bo to on je załatwiał...chaty nie mam kiedy posprzątać, bo późno do domu wracam i już mi się nic nie chce robić, a przecież jeszcze jest moja teściowa po udarze i sama niewiele zrobi jedna ręką...dobrze, że chociaż drzwi psu otworzy na dwór, bo jeszcze bym miała zas....ą podłogę do sprzątania....no po prostu sama radość 
U mnie też pobojowisko po nornicach....szyszki pomieszane z ziemią...sajgon mi zrobiły na rabatach, który wiosną będzie trzeba do ładu doprowadzić ...never ending story
Pozdrawiam cieplutko, imienniczka

Tymczasem przywiozą mi moje słoneczko już na Święta...niunia zaczyna trenować uśmieszki, ależ chcę to zobaczyć

Łapki, to już nie wiem w co włożyć....M po operacji w Piekarach Śląskich (no nie mogli sobie lepszego terminu wybrać na tą operację

U mnie też pobojowisko po nornicach....szyszki pomieszane z ziemią...sajgon mi zrobiły na rabatach, który wiosną będzie trzeba do ładu doprowadzić ...never ending story

Pozdrawiam cieplutko, imienniczka

- Ellaa
- Kontakt:
Tak mnie jakoś wzięło na wspominki...chyba muszę się odstresować po ostatnich przeżyciach
Wiosna 2013

Wiosna 2013

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Eluniu ależ kruszynka przecudna...... bardzo, bardzo gratuluję i rodzicom i dziadkom takiego małego cudu
Sesja niesamowita ..... zdjęcia naprawdę przepiękne..... wspaniała pamiątka na całe życie

Sesja niesamowita ..... zdjęcia naprawdę przepiękne..... wspaniała pamiątka na całe życie