Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Urocze kwiatuszki , dalia boska ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojejku też chciałabym mieć żywą choinkę ale niestety przy paleniu w piecu przez eM to choinkę bym musiała po 2 dniach wyrzucić :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Paulii, Madziu, Grażynko, Ilonko dziękuję za odwiedzinki ;:196 :wit

Ostatni rok należał w moich poczynaniach ogrodniczych do hortencji bukietowych. Obraziłam się śmiertelnie na moje ogrodowe ( 3 sztuki mające 5 lat). Nigdy mi nie kwitły. Latałam, okrywałam, nawoziłam, chuchałam, dmuchałam i klops. Nigdy nie obdarowały mnie żadnym kwiatkiem.W tym roku dwie z nich przesadziłam, jedna została na swoim miejscu i żadnej z nich nie zamierzam okryć. Zakupiłam wiosną na próbę 4 różne hortensje z rodzaju bukietowych. Jestem nimi zachwycona ;:333 Przywiózł mi kurier kilka patyczków. Patrzyłam powątpiewając, czy w ogóle z tych patyków coś mi urośnie :roll: . A tu niespodzianka. Wszystkie mi pięknie kwitły ;:63 Nie wiem jeszcze jak przezimują moje królewny, ale czytałam o nich sporo i wiem, że dają radę nawet dużym mrozom. Moje księzniczki to: Vanille Fraise, Anabell, Pinky Winky, Limelight.
I na pewno wiosną znów przyjadą do mnie patyczki :wink: .Nabrałam apetytu na te śliczne roślinki.

Wklejam kilka fotek, nie podpisuję, bo...jeszcze nie potrafię dopasować do odpowiedniej nazwy. Ale wszystko przede mną ;:108

Zdjęć też niewiele, ale w przyszłym sezonie na pewno moje księżniczki bardziej obfocę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, piękne masz hortensje bukietowe - te odmiany to takie żelazne, niezawodne pozycje w ogrodzie.
Kim jest postać z rzeźby? Twarz podobna do Czesława Niemena :)
Pozdrawiam, życząc miłego weekendu!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, opowiem Ci historię tej rzeźby i zaręczam, że się uśmiechniesz :D
Mojemu koledze podarował tą rzeźbę jego znajomy. Miała to być w pierwotnej wersji postać jego żony, ale wyszło troszkę "nie teges" i przerobił ....na stojak do płyt kompaktowych :wink:
Mój kolega wyprowadzał się, stojak zaczął przeszkadzać, więc podarował go mnie, na moje wyraźne zresztą życzenie, bo już miałam wizję, gdzie i jak będzie mi służył. Tak się stało. Wic cały polega na tym, że żona kolegi ma na imię ....Agnieszka. I my na rzeźbę mówimy: Aga :D Tylko dziś, jak się tak przyglądam, to raczej : Niemen jednak.
Pozdrawiam ciepło.
x-ag-a
---

Post »

Piękna historia, uśmiałam się :lol:
Zdecydowanie rzeźba wymaga przechrzczenia na Niemena (te brwi!), bo rysów twarzy kobiety nie przypomina! :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będzie Niemenem, obiecuję :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu fajna historia rzeźby, ze świetnym zakończeniem, pięknie wpasowała się w Twój ogród 8-)
Piękne kolorowe lato pokazałaś....wspaniała dalia.... to tak niesamowicie dekoracyjne kwiaty, żałuję, że nie mam na nie miejsca...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, że to wątek ogrodowy, ale robiłam porządki w zdjęciach i znalazłam takie oto fotki:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A to zdjęcie zrobione w budzie. Moja Pepsi mieszka w budzie, tam urodziła swoje dzieci i te pióra, które widać to z poduszki która pogryzła w bólach porodowych. Oszczeniła się w lutym, w najbardziej mroźną noc w zimie. Dzieciaczków było 7 sztuk i poszły jak...ciepłe bułeczki. A ja...miałam problemy z pożegnaniem każdego pieska. To był uroczy okres ....

Obrazek
x-ag-a
---

Post »

Ależ słodkie maciupeństwa, Małgosiu! Ja nie wiem, czy byłabym w stanie oddać i nie dziwię się Twoim oporom... w takich maluchach można się bez pamięci zakochać :)
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Rozpływam się w ;:167 ;:167 ;:167 ochach i achach ;:167 ;:167 ;:167 , kiedy widzę takie dzieciaczki :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness - ja uwielbiam dalie, ich różnorodność jest niesamowita, i są łatwe w uprawie. Jak masz mało miejsca w ogrodzie, to może w doniczce :?: Też ładnie :D

Aga - Aguniada- nigdy nie sądziłam, że takie futrzaki mogą wyzwolić w dorosłym człowieku tyle emocji. Z obawy przed przywiązaniem, żaden nie otrzymał od nas imienia. Tylko Bobik, bo on był o 3 dni dłużej od pozostałych....Prawie został juz z nami.
A wracam do tych chwil, bo ....Pepsi nam niedawno uciekła, wróciła szczęśliwa z rudym wilczurzastym psem... :wink: :D

Basiu :D ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu myślałam o uprawie dalii w donicach.... nawet mam do tego celu te miniaturowe.....których w ogóle nie posadziłam w tym roku :oops: przeleżały zasypane ziemią w piwnicy....wypuściły rachityczne pędy....które do te pory rosną :oops: ale ten widok mnie pociesza...znaczy, że przeżyły i na przyszłą wiosnę pójdą do donic :lol:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu wyczytałam że obraziłaś się na hortensje ogrodowe i ja obrażę się na swoje jeśli w przyszłym roku nie zakwitną, kupiłam już jedną bukietówkę Vanilkę, pięknie kwitła ,na wiosnę planuję zakup Limelight,Candle, Pink Diamond i Wim Red, będziemy szaleć :heja
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zaintrygowałaś mnie tą Pepsi, ale już wiem kto zacz :heja Masz fajny ogród-wszystkiego po trochu, czyli dokładnie tak, jak lubię ;:138 No i futrzaki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”