Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Witaj Madziu. Masz rację, świata nie zbawimy ;:185 Mnie okołoświąteczne smutaski się przyplątują i żal mi wszystkich, którzy mają gorzej ode mnie. Tak, tak już mam.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, relacja przeboska!!! Obejrzałam zdjęcia po kilka razy i cały czas się zastanawiam, dlaczego ja nigdy nie wpadłam na ten sam pomysł? :roll: Wymyslilas genialny, fantastyczny, po prostu niezapomniany prezent dla córek i dla siebie przy okazji :D Rewelacja. Nawet to zimno by mi nie przeszkadzało, bo taki bajkowy klimat jest niepowtarzalny ;:215 Piekny wyjazd!

A teraz szybciutko pokazuj sukienkę 8-)
I bardzo się cieszę, że zdecydowałas się na ogrodnika. To dobry krok w kierunku realizacji swoich marzeń. Najważniejsze są ramy a potem to już Twoj swietny zmysł estetyczny będzie Tobie podpowiadał co robić, że już o FO nie wspomnę :wink: Ciekawa jestem co wymyślicie razem z projektantem. A widzialas jakieś jego dotychczasowe realizacje? Bo wiesz, są gusta i guściki ;:173
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ja bym nie zdecydowała się na wynajęcie projektanta domu czy ogrodu, to musi być od początku do końca moje dzieło, z lepszym lub gorszym skutkiem ale własne. Pomyłki na pewno będą i to nie jedne - ale to są moje pomyłki, moje wykonanie i po to też tu trafiłam na forum żeby podpytać, poradzić się, poprzyglądać. Klimat tworzymy my metodą prób i błędów w końcu można osiągnąć zadowalający efekt.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Heloł ;:138 Jak nastroje z rana. Ja jak zwykle przysypiam w taką pogodę, ele poprawiłam sobie humorek patrząc na cyferblat mojej wagi :heja Leci w dół jupiiiiii ;:1
Wczoraj w końcu przysiadłam do wianka, ostatecznie zrobiłam 2 szt. Jeden na drzwi, drugi na kominek. Niestety nie potrafię uchwycić tego zewnętrznego w dobry sposób. Na żywo wygląda dużo lepiej. Poniżej relacja
Małgosiu rozumiem Twoje rozterki ;:168
Madziu cieszę się, że relacja się podobała. Z tego co wiem, to dopiero od ubiegłego roku organizują takie wypady. Na razie tylko w okresie mikołajkowym. Cena póki co jest średnio niska, więc z dat, które były zaproponowane w sierpniu, czyli 6-7-8/12 został tylko 7 grudzień. Troszkę mi pokrzyżowali plany, ale nic to. Złość już przeszła. Projekty widziałam, nie wszystkie do mnie trafiały, ale tak jak mówisz są gusta i guściki, a poza tym nie wiem co kto chciał przy tworzeniu projektu. Ze mną nie będzie tak łatwo :lol: No właśnie głównie o ramy mi chodzi, bo mój ogródek jest ich kompletnie pozbawiony ;:223 Rety jaka jestem podekscytowana jak o tym piszę ;:oj Na pewno będzie duuuużo cebulowych i chcę dokupić róż okrywowych, bo coraz bardziej mi się podobają, no i przetaczników, bo długo kwitną. Ciekawe, czy moje sadzone jesienią przeżyją. Najbardziej mi zależy na Cristal i Bubble Gum. Na Waszą pomocną opinię liczę najbardziej. Jak tylko w łapki wpadnie mi projekt, to wrzucę do omówienia ;:170
Dorotko generalnie mam podobne podejście do twojego. Na pewno do domu nie wpuściłabym dekoratora, projektanta itp, bo lubię sama tworzyć, ale jakoś w ogrodzie mi nie wychodzi ;:145. Szkoda mi roślinek, które nie mają czasu na zapuszczenie korzeni, bo latają z miejsca na miejsce ;:222. To jest mój pierwszy ogród. Nigdy nie miałam nikogo kto miałby choć trochę ziemi, nie mieliśmy działki it.Typowe mieszczuchy. Teraz troszkę by było łatwiej, no ale klamka zapadła, roślinek na rabatach dużo, tylko trzeba je porozsadzać z głową. Ja już za dużo pomyłek popełniłam niestety. Nie chcę brnąć dalej, tylko wreszcie nacieszyć się w spokoju ogrodowymi widokami, które będę podziwiać, a nie wkurzać się, że to powinno być tak, a tamto siak ;:112

Przygotowanie półproduktów:
jedno z moich trzech magicznych pudeł
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Produkt gotowy
Obrazek
Obrazek
i drugi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, a ja popieram Twój krok w kierunku zrobienia projektu i powierzenia realizacji ogrodnikowi.
Czasami tak jest, że w jednym jesteśmy świetni, a w innym obszarze motamy się i nie wychodzi z tego żaden spójny konkret.
Moim zdaniem potrzebne Ci są właśnie te ramy, trochę sugestii kogoś, kto się na tym zna - z resztą sama poradzisz sobie znakomicie, wierzę w Ciebie.

Piękne wianki wykonałaś... widać wystarczy trochę półproduktów i dekoracja tworzy się sama, z wyobraźni dekorującego :) Czy pistolet na klej to droga zabawka?

Pozdrawiam Cię w ten senny czwartek ;:196
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Madziu, a jednak zdecydowałaś się na projekt. Moim zdaniem bardzo dobrze! To wcale nie musi oznaczać, że ktos narzuci Ci swoją wizję. Podstawa to wspólna praca z projektantem - Ty decydujesz, on proponuje. Ja jestem z projektu bardzo zadowolona i traktuję go jak nasz wpólny, nikt mi niczego nie narzucał. Popieram, trzymam kciuki na wiosnę ;:63
Ozdoby cudne ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Madziu, sprężyłam się i nadrobiłam zaległości :heja Widzę że wyjazd okazał się świetną zabawą zarówno dla młodych jak i dla tych ciut starszych :wink:
Gratuluję efektów diety. Ja nie mam tyle samozaparcia. No i popełnione wianuszki bardzo stylowe ;:333

Z ogrodnikiem decyzja słuszna. Parę wskazówek się przyda a potem będzie ci łatwiej z resztą. Też się nieraz zastanawiałam nad taką decyzją ale przy dużej działce to ogromne koszty. Dalej będę dłubać samodzielnie, choć bez spektakularnych efektów...
Pa :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

z tym przesadzaniem to rzeczywiście masz racje, moje rośliny drugi sezon biegają to tu to tam i stoją w miejscu, teraz już może puszczą korzonki ;:306
Zakupy widzę udane i wianeczki zrobione-piękne , subtelne- zazdroszczę. Ja w tym roku pozostaję niestety przy starych dekoracjach- brak funduszy, chyba że jakiś Mikołaj z wielkim worem pieniędzy się trafi - czego sobie zyczę. :;230
Też bym przyozdobiła swój kominek- może coś wymyślę, bo chyba zdecydujemy się spędzić tam okres poświąteczny i Sylwestra, to jakiś trochę świąteczny wystroj by się przydał przynajmniej przy kominku. Dom nie odnowiony , nie pomalowane-ale ciepło i czysto a co najważniejsze metraż większy niż moje 36m. A i może śnieżek dopisze, coś słyszałyście na ten temat?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga tak to jest, nie można być we wszystkim w 100% dobrym. Ogród wyjątkowo mi nie wychodzi ;:185 Cieszę się, bo to była bardzo spontaniczna decyzja. Jeśli chodzi o pistolet, to groszowe sprawy można kupić już za 10-15 zł, ale ważne żeby klej dobry był. To też jest sprawa groszowa. Warto mieć go pod ręką, bo oprócz świątecznego eksploatowania fajnie się sprawdza w nagłych przypadkach ;:333 Ja już kleiłam kogucie ogony i ramki, bo mi koty pozrzucały ;:124 W sumie mam dwa-jeden kupiony w Tchibo, malutki taki kobiecy :lol:
Iwonko to prawda, powiem co chcę, a potem jeszcze jakieś uwagi i poprawki naniosę. Wierzę, że będzie dobrze. Twój projekt wyszedł cudnie. Tym bardziej podziwiam, bo z wąską i długą działką nie jest łatwo ;:333
Jolu jak duszek, pojawiasz się i znikasz. U ciebie jest o tyle fajnie, że masz las, a to już samo w sobie nadaje jakiś zarys, szkielet ogrodu. Poza tym świetnie ci wychodzą dotychczasowe nasadzenia. Ogrodnik nie potrzebny ;:333
Dorotko spędzenie poświątecznego czasu w podwarszawskim domku, to świetny pomysł. O śniegu nie słyszałam w najbliższym czasie, a trochę by się w święta przydało. Czy docelowo planujecie tam zamieszkać? Może spróbuj stare ozdoby poprzerabiać na nowe? Jeśli ci się znudziły, bo jak nie to po co? Ja w większości mam ozdoby z lat ubiegłych.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie trochę się opatrzyły z jednej strony, z drugiej szkoda ich przerabiać, ale coś wymyślę.
Tak kiedyś chciałabym tam zamieszkać, ale do dalekie plany.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko trzymam kciuki

Dziewczyny dla mniej więcej zobrazowania moich ogrodowych pragnień, to chciałabym coś w tym stylu. Zdjęcie pochodzi ze strony e-ogródek. Naturalistycznie, buszowato, nieco tajemniczo, ale spójnie. Jak Wam się podoba? I jak to widzicie w moim ogródku?
Obrazek
x-ag-a
---

Post »

Madziu, idealna wizualizacja w odniesieniu do Twojego ogródka! Będzie prze-pięk-nie!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Popieram Agę
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, bardzo wam dziękuję. Powiedzcie proszę tylko, czy robić na środku te OKRĄGŁE donice, czy zrobić tylko jedną bliżej końca? W sumie to tam już jest coŚ na ten styl, czyli sumakowa rabata, a wcześniej czyli od tarasu rzucić kilka kamiennych płyt w ramach ścieżki?
x-ag-a
---

Post »

Ja bym zrobiła! One uatrakcyjniają "monotonię" trawnika, jednocześnie tworząc alejki... super!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”