Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Iguś , Dzisiaj tez miałem trasę, nie jest żle , ale uważać trzeba. Brzegi asfaltu oblodzone , był wypadek , policja na objazd kierowała. Jeszcze ma być ''przedzimie'' , więcej po świętach można być ;:108
Dorotko , witaj :wit
Budowle wspólnie z synem zrobiliśmy . Może nie są szczytem sztuki budowlanej , ale z naszej ręki wyszły. ;:333 Możesz ''grzebać '' w moich wątkach do woli , masz stałą przepustkę. :uszy
Gosiu , to cwane bestie. Posadziłem martagony w doniczkach , wlazły od góry ;:223 Może wiedzą , że cenne :?: Tygrysich nie zaczepiają , mam ich dużo .
Xawier ominął , mam za to inne atrakcje. Upały większe niż w innych rejonach , susze też bardziej mnie dotykają. Nigdzie nie jest jakby się chciało.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za wejściówkę :tan to idę grzebać
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Miłego pobytu i owocnego ''grzebania'' :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu a gdzie masz części 1-4, nie ma linków do nich?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Teraz OK. :?:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki wieczorem poszperam
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co tam czekaś do wieczora cz.1 - oprócz piękności które pokazałeś w tej części zobaczyłam dużo dużo więcej, skąd masz tyle roślin ;:88 orliki- bardzo ładne odmiany, ostróżka która tak wszystkich gapiów zachwyciła- rewelacja- szczepki się przyjęły? to ja też poproszę taką? Najbardziej w tej części urzekła mnie łączka której kawałek pokazałeś- stokrotki polne i ogrodowe przy jakiejś rabacie - super, mam polne w trawie, nie wiedziałam że takie ogrodowe też sobie poradzą. Już wiem gdzie taką zrobię- przy domku dla dziewczynek (u mnie robota taty). Fajnie macie spotkania częste możecie się face of face spotkac, pogadać, powymieniać. Przeczytałam że robisz zakupy w Kurowie to koło mnie ja pochodzę z Puław, - mam szansę ja jakiś pobliski zjazd? Rzadko bywam u rodziców , raczej oni teraz na naszym "ranczu" ale może by mi się udało wstrzelić w jakiś zlot?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cóż mogę powiedzieć- jak można mieć tak obrzydliwie piękne kwiaty ;:306 , masz bardzo ciekawe okazy, niespotykane chyba, przynajmniej ja nie widziałam, tulipany ostróżki, bardzo ładny mieczyk w część 4, powojniki nn i róże i duuużo , dużo więcej. Powiedz gdzie a będzie część moich, ;:14 :D pozdrawiam, miło było poszperać , na pewno jeszcze będę wracać po nazwy tych które mi się spodobały, chociaż część to u Ciebie NN - ale co tam u mnie wszystko jest NN. :wit
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu,
Dobrze, że nie mialeś tych pseudoatrakcji..... U mnie tak wiało, że poważnie myślę z bólem serca o usunięciu potężnego świerka spod domu... Jego umiejscowienie, to jak kuszenie losu. Bardzo przeginał się i "kręcił" podczas tych potwornych, huraganowych podmuchów.
Pozdrawiam
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam wszystkich a najbardziej dawno nie widziane forumki. ;:168
Dorotko , no to solidnie ''przeszperałaś'' moje wątki ;:oj ;:oj
Roślin Ci u mnie mnogość , bo jestem pazerny na wszystko co zobaczę a nie mam jeszcze. Od czasu , kiedy na forum zawitałem , jeszcze szybciej nowości zaczęło przybywać. W tym roku nieco mniej , ale i nie mam już miejsca. W Kurowie robię zakupy przejazdem. Kilka razy w roku zdarza się tamtędy jechać. W Puławach mam wyjątkowo miłą znajomą Forumkę Jagusię. (szukaj na Lubelskim wątku) . Na Lubelskim można także dowiedzieć się , gdzie i kiedy są spotkania . http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=952
Nie ma problemu , jeśli coś Ci wpadnie w oko , pisz , będzie Twoje. ;:333
Basieńko , dawno nie byłem w ''Baśniowym'' :oops: :oops:
Nie było widocznych strat, większe patyki na drodze , bywało znacznie gorzej. Tylko jeden dach widziałem odarty z papy, ale to był bubel. Nowy dom :?: ;:oj No to gratuluję, parapetówka już była :wink: :D
Justyś Miło Cię znowu zobaczyć :D
U mnie zawsze spokojniej niż w innych częściach kraju , ''atrakcje'' są znacznie mniejsze. Szkoda tak dorodnego drzewa, ale to zagrożenie dla domu. Zamawiaj ekipę. ;:108
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Witaj !
Cała 5 mi gdzieś umknęła! :(
Marta
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Tadziu, bardzo szkoda takiego zdrowego egzemplarza....piękny świerk "srebrny". Niestety od lat myślę o tym, dlaczego to drzewo tak posadzili.... Do tego na tak małej działeczce...
W moim mieście idą do wycinki drzewa, jak na rzeź. Znikają aleje lipowe z lat sześćdziesiątych....Wszędzie parkingi i budynki. ;:223
Chciałabym nie wycinać przynajmniej u siebie....i co? Pewnie to kwestia czasu... Bo jednak stwarza spore niebezpieczeństwo... I psychicznie wymęczy... ;:131
Tadziu,
Twój liliowiec to istny wariat. Wiesz, jak on podrósł? I te moje przy nim jak niedoróbki jakieś.... no takie rzeczy, kto by pomyślał.... :;230
Pozdrawiam
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o przeszperałam- u Jagusi z Puław też już byłam -dziękuję, to w takim razie szperam dalej, pamiętaj nadwyżki nie na kompost tylko na Kukawki u mnie miejsca jest bardzo dużo. A podoba mi się wszystko- została mi jeszcze jedna część ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Martuś , witaj :wit
Nie może być , 5 cz. jest w stopce. :uszy
Justyś , jak srebrny , tym bardziej szkoda ;:oj ;:oj Tak to bywa, sadzimy mały a póżniej nie wiadomo kiedy wyrośnie dorodne drzewo i problem co dalej. ;:131 Decyzję trzeba podjąć. ;:108 Jak na lata 60-te to lipy nie były takie stare. U mnie też kilka padło pod piłą, ale tylko dlatego , że były już w środku wypróchniałe. Jest jedna zabytkowa. Nikt tak na prawdę chyba nie wie ile ma lat. Potężna , w obwodzie żadne drzewo w mieście nie ma tyle. Pozostała legenda , że to było drzewo skazańców . Ile w tym prawdy :?: :?: Nie wiem ile lipy żyją , ale publicznie dawno już nie wieszają :uszy Liliowiec mile przyjęty to teraz ma argument by rosnąć. :wink:
Basiu , może nie tyle brak kanalizacji , co obawa że parapety zbyt suche i dużo nawilżenia wymagają ;:306 ;:306 Nowe nie ''piją'' tyle :wink:
Dorotko , jakie tempo narzuciłaś ;:oj ;:oj Zwolnij bo zadyszki dostaniesz. ;:7 ;:7 Nie ma sprawy , ze wszystkiego co można skubnę i na wiosnę w pakę ;:333
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Wczoraj w wolnych chwilach dla przypomnienia buszowałam w Cz.I Zakątka, zaiste bardzo tam kwieciście ;:215 ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”