Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

I kolor jakiś inny, bo ten nie bardzo pasuje ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A mi się Milenko podoba :D , rafie i inne porady dziewczyn możesz zastosować do drugiego wianka, to Twoje pierwsze dziecko, więc zostaw tak jak go wymyśliłaś, to Twój pierwszy projekt, więc się nim ciesz a nie szukaj wad ;:196
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Między cytusami osłonki orzeszków bukowych ? Bardzo ładne.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Milenko nie widz nie widze :twisted: wianka
Miłego dnia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dziewczyny mają rację mi do wianka też pasowałaby jakaś wstążka z juty albo zwykły sznurek jutowy.
Pomysł ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Milenko kochana, ja się przyłączę do wypowiedzi Ilonki. Też jestem za wywaleniem kokardesy, jeśli mogę dorzucić swoje 5 groszy, to może po bokach zrobiłabym małe kokardki, albo dodała białe patyczki i dodała po bombeczce, małej w stonowanym kolorku np.złotym lub brązowym. To takie kosmetyczne zmiany, zamysł superowy i wykonanie również. A do zawieszenia zwykły szary sznurek lub rafia. Góry nie ozdabiaj ;:185 Gwiazdka jest ok, ale równie dobrze możesz ją dokleić np za drugą cytrynką od prawej ;:224 ?

P.S. A'propo drewnianych domów, to wczoraj mieliśmy pożar na końcu osiedla. 5 straży przyjechało, cały dach się zapalił w niezamieszkałym jeszcze domu. Późny wieczór pełen wrażeń, najważniejsze, że wszyscy cali :uszy
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mileno, nie przejmuj się nami.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Mi się podoba ,tak jak jest.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko widzę, że zaczęło się świąteczne strojenie domku :D cudnie wyglądają te orzeszki na wianku ;:167
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Milenuś, jeśli to ma być Twój autorski wianek

to nie pytaj nikogo co dodać, a co wywalić

mnie się podoba, jest tak klasycznie wręcz minimalistyczny

a cokolwiek możesz dodać codziennie coś innego

jeśli sama nie masz zdania na jego temat, potraktuj go jako bazę

i dodawaj powoli co Ci się podoba, lub nie dodawaj nic

Możesz przecież potraktować go jako instalację, wtedy wszystkie chwyty są dozwolone.

Ja bym tylko radziła go powiesić w miejscu w którym będzie ładnie, ciepło oświetlony

np czerwoną lub pomarańczową żaróweczką, wtedy suszone pomarańcze nabiorą kolorystycznie innego wymiaru.

Myślę że niejedna osoba widząca go, weżmie wzór z Twojego dzieła.
Pozdrawiam, Agata.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnipomidorzanko i Mileno pewnie, że weźmie, tak jak zmałpuje świecznik z pomarańczy ;:333
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Cześć Dziubeczki! Mam nadzieję, że Ksawery Was oszczędził, u mnie wieje w normie jak to często o tej porze roku, jedynie burza z błyskami przedwczoraj w nocy trochę mnie zaskoczyła. Na drodze do domu mam lodowisko, trzeba uważać, zwłaszcza na rottweilerkę, która rozjeżdża się na boki : -D
Iwonko - no nie wiem, nie pokazałaś "inwalidy", to się nie będę wypowiadać :D Jedno wiem, że produkcji aniołka nawet bym się nie podjęła ;:204 Świetnie, że odpoczniesz trochę od rachunków z gazowni, choć oni nawet tego nie poczują.. Mam jeszcze podkład i chciałabym spróbować z gałązkami świerku/czegoś iglastego, tylko najpierw muszę wybrać się do lasu. Dziękuję ;:196
Ewuś - ja leszczyny chcę się pozbyć (kleszczaki), te kupiłam na all. za 8 zł/kg, wyjątkowo świeże i smaczne ;:108
Ilonko - a gdzież tam, kupiłam gotowy faszynowy :wink: To są cytryny, chciałam dać więcej, w zasadzie myślałam o oklejeniu cytrusami w całości dość ściśle + gdzieniegdzie orzechy, ale nie miałam pomysłu, jak je przymocować, by to jakoś wyglądało. Plastry są sztywne i wydawało mi się to zupełnie niewykonalne. Między plastrami cytryny wsadziłam zebrane jesienią łupiny z orzeszków bukowych. A między laskowymi wkleiłam małe bukowe orzeszki, które dość fajnie "wtopiły" się w otoczenie laskowych. Powiedzmy, że dolna połowa mnie zadowala, nad górą jeszcze pomyślę. Choć szczerze to skłaniam się ku pozbyciu się gwiazdy i wymianie kokardy na inną. Dzięki Kochana za sugestie ;:196
Oxalis - witaj w moich skromnych progach ;:7 Gwiazdy chyba faktycznie się pozbędę i zmienię kokardę, ale dolnej połowy już nie będę ruszać - między cytrusami mam ozdobne łupiny z bukowych orzeszków (na fotce kiepsko widać) i myślę, że cynamonu już zbytnio nie ma tam gdzie wkleić. Dzięki za opinię i zapraszam częściej!
Aniu akl62 - kokardę wymienię, tak jak pisałam tę zepsułam związaniem :-) Tak, to łupiny orzeszków bukowych zebrane jesienią :) Czemu edytowałaś ten super pomysł na związanie kokardy? ;:151 Całe szczęście widziałam i na pewno skorzystam, ale może i inni by skorzystali.
Aniu słodka - kurczę, mówisz, że czerwień nie pasuje do odcieni beżów i brązu? Cytryna naturalny żółty odcień po wysuszeniu już prawie całkiem utraciła. Starałam się by wianek był minimalistyczny, a czerwień kokardy miała nawiązywać do pozostałych ozdób świątecznych (jeśli zostawię go w domu - do świeczek itp., jeśli powieszę jednak na drzwiach - do ozdobionej na czerwono choinki). Choć niewykluczone, że właśnie kokardę zmienię na inną :) Dzięki Kochana!
Jadzieńko - wianek powinien być widoczny, bo mam go na swoim serwerze, może to przez Ksawerego? :lol:
Aguś - będzie zmiana : -) Dziękuję za opinię!
Madziu - czerwona wąska tasiemka na górze do zawiązania tak jak pisałam jest tymczasowa : -) Górną wianka właśnie chcę zostawić taką "surową". Kokardy sama widzisz, jak wiążę, więc chyba już nie będę kombinować, zwłaszcza z drobnymi :D Gwiazdę przyłożę z boku i zobaczę, jak będzie wyglądać, ale chyba do całości wianka nie pasują mi te wzorki na niej.. To miałaś nockę! Dzięki Bogu, że nic się nie stało... Czekam na fotorelację z Waszej cudnej wycieczki ;:65
Joasiu - dziękuję, coś jeszcze pozmieniam, bo górna połowa jednak nie współgra..
Agness - ;:196
Agatko - wiesz, tak patrzę na niego i myślę właśnie, że na drzwi wejściowe trochę mi go żal.. Poza tym wilgoć na pewno zaszkodzi cytrynom ;:306 Na drzwi wejściowe spróbuję zrobić większy, z jakąś zieleniną z lasu, tylko najpierw trzeba przytargać tę zieleninę i potem czekać na przypływ chcieja do pracy. Rok temu jak poszłam do lasu z psami po kilka gałązek świerku i nagle zza krzaków wyszedł inny psiarz, prawie padłam na zawał, że to już leśniczy po mnie idzie zakuć mnie w dyby ;:306 Tak więc uwierz, że dla mnie to mega-wyczyn ;:172

Dla Was wszystkich mój dzisiejszy Graham Thomas - bardziej już zasuszony, ale o tej porze cieszy niesamowicie:

Obrazek

Dobrego, spokojnego wieczoru ;:4 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »