Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)

Post »

KaRo pisze:Nie palę...za chwilę będzie półtora roku ...ale jak tęsknię!!!
:cry: :cry: :cry: Żałuję,że przestałam ...szczególnie ostatnio...to była taka przyjemność!:evil:
Tak pisałam Śr 03 sty 2007 02:04

ALE NADAL NIE PALĘ ,to już 8,5 roku :heja
;:304
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

I nadal uważasz, że palenie, to przyjemność?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Tak... niestety tak. :oops:
Mimo odczuwalnych ważnych zmian po rzuceniu palenia.... nie ukrywam - lubiłam takie momenty i są chwile,że brak mi ich .
Z wielu powodów chcę jednak wytrwać w moim postanowieniu
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45

Post »

Mój dziadek ma 87 lat i od 7 lat nie pali. Zaczął palić w wieku 17lat i palił po 2,5 paczki dziennie. Palenie rzucił dzięki silnej woli choć lekarz mówił że badania lekarskie miał tak dobre że by mógł palić dalej.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
_fox_

Post »

Ja palę 42 lata ;:223 ;:223 ;:223 miesiąc temu przeszedłem na elektronika i się zastanawiam co mniej szkodzi ;:108
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słyszałem że elektroniczne papierosy bardziej szkodzą bo mają bardzo trujące substancje.

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26

Post »

Tabex i pozamiatane :) elektroniki to tablica Mendelejewa i takie samo g.... jak fajki.
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja się zastanawiam dlaczego tak dużo ludzi pali? Dlaczego lubią się tak truć? :?

Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W andrzejki będzie 5 lat ja rzuciłam ,tak po prostu po 20 latach w jeden wieczór i tylko raz sie złamałam i zapaliłam .Moge z całą stanowczością stwierdzić ,że tego mi było trzeba takiego potwierdzenia ,że zrobiłam dobrze rzucajac te papierosy ,takiego obrzydliwstwa w ustach nie czułam jak żyję ,a na drugi dzień było mi fatalnie i jeszcze kac moralny,chyba takie odczucia sie przejaskrawiają u byłych palaczy. Czytając wczesniejsze wpisy chyba KaRo ,napisała że lubiła palić i ,że tego jej brakuje ja po tym jednym papierosie nie mam już takich rozterek ,nigdy więcej .
Życzę wszystkim silnej woli .
Czytałam kiedyś ,że za nałóg palenia odpowiada centrum nagrody w mózgu i się stosowałam do tej informacji ,każdego dnia była mała nagroda -ale nie słodycze to założyłam od razu .I to wymyślanie nagród bardzo mnie motywowało jedno wymyślić cos oryginalnego i drugie ,że to tylko dla mnie :) bo jestem taka wytrwała.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Od 7 tygodni, wraz z mężem nie palimy. Odkładaliśmy tak zaoszczędzone pieniążki na kupkę. Wczoraj przyszły krzesła do stołu kupione za te pieniądze ;:oj Od 1,5 roku siedzieliśmy przy stole na pożyczonych krzesłach i to każdym z innej parafii. Ile my tych mebli sfajczyliśmy :roll: . Teraz odkładamy na komodę do sypialni. ;:138 Później na szafę....
Pozdrawiam. Beata.
Edyta123
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lut 2014, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rzadko kiedy można doznać olśnienia i z dnia na dzień po prostu porzucić wieloletni nałóg. Może warto spróbować papierosy elektroniczne? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

_fox_ pisze:Ja palę 42 lata ;:223 ;:223 ;:223 miesiąc temu przeszedłem na elektronika i się zastanawiam co mniej szkodzi ;:108
Mniej szkodzi elektronik - na pewno biernym palaczom.
Elektronika palę od 2 tygodni i przyjmuję, że szkodzi mniej. Taką przyjęłam wersję i takiej będę się trzymać.
Nałogowcami zostaniemy _fox_ do końca życia.
Nie śmierdzi od nas, nie zadymiamy mieszkania - mnie tyle wystarczy.
A twierdzenie, że szkodzą bardziej lub mniej jest trochę na wyrost bo nie robione są jeszcze żadne badania w tym kierunku.
Awatar użytkownika
pawelan
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 lis 2011, o 02:40

Post »

paliłem papierosy 17 lat. nie powiem, bywały to przyjemne chwile. ale do czasu. myślałem, że "ten co chodzi do tyłu" mnie nie dopadnie. chorują przecież inni, nie JA. a jednak się myliłem. pewnego dnia grom z jasnego nieba. trzy razy szpital i operacje laryngologiczne. strach o życie, o przyszłość, o dzieci... jakbyś uciekał przed nazistami.
palenie rzucisz (w większości przypadków) dopiero wtedy jak poważnie podupadniesz na zdrowiu. i oby nie było zbyt późno. piszę to z własnego doświadczenia, nie straszę nikogo.
może kiedyś dokładniej opiszę swoją historię.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Dziwne to może co napiszę, ale przyjemnosć z palenia jest. Ten zapach tytoniu i swoje małe przyzwyczajenia, które z czasem nabierają wagi małego aidacho . Kawa - papieros, po pracy w nagrodę papieros, piwo wypić wiadomo papieros, pada deszcz oglądasz kap kap papieros lepiej smakuje jak jest wilgotno przynajmniej u mnie tak bywało.
Ponad 3 tygodnie biorę desmoxan. I nie palę. Trzeba tylko przestrzegać ulotki. Nie ma od około 5 dnia żadnego popalania papierosów. Ani jednego. Po zażyciu pierwszych tabletek papieros przestaje smakować, pół spala sie i wyrzuca. Głóg nikotynowy nie straszny, bo zastępuje go inna substancja. kwestia tylko taka żeby się wyzbyć swoich przyzwyczajeń i mocne postanowienie. Nie jest to cudowny lek tylko pomaga ci rzucić palenie, pomaga w sprawie którą chcesz sam zamknąć.
Żadne tam jutro palę mniej, bo jednego dnia spali sie mniej a drugiego nadrobi, albo spalam 15 to jutro 14 i każdego dnia jednego mniej :;230 to też nie działa.
Wstajesz normalnie, jesz normalnie, żeby nie zostać bambaryłą jak to często bywa to ja piję dużo wody. Tak mniej więcej 2- 2,5 litra a jak mi się znudzi woda to kwas chlebowy butelka 1,5 l plus oczywiście kawa, która na początku nie smakuje( i w sumie ona już tak nigdy nie będzie smakować :lol: jak z papierosem no ale cóż :roll: ) . Można rzucić palenie wcześniej . Czasem brakuje papierosa, bo mi przynajmniej ten dym smakował. Ale nie bierze mnie nawet jak ktoś zapali obok.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ej tam, ej tam - Mariola, przyjdzie taki czas, że papieros zacznie Ci przeszkadzać.
Ja już nie czekam rano w pokoju socjalnym na zagotowanie wody,
bo tam palą faje i potem ubranie mi śmierdzi :roll: .
Nie palę ponad 5 lat, rzuciłam bez wspomagaczy- to znaczy siłą woli,
nie było łatwo, ale teraz jestem wolna ;:173 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”