Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

A ja się właśnie zastanawiałam jaki stan pokrywy śnieżnej u Was ;:224
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

Milenko urocza fotka białego puchu, choć zdecydowanie wolę jak jest zielono ;:224
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

A jednak zima przyszła :wink:
Iglaki z śnieżnej kołderce wygladają bajkowo........
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milenko po prostu... piekna zima u Ciebie! ;:oj
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie jeszcze śnieg leży, ale jak wyjadę na olkuską i w Krakowie to tylko gdzieniegdzie coś widać. Ja jednak czekam jeszcze na jakieś ocieplenie :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś - pięknie, tylko słonka brak :D No i mogłoby dopadać jeszcze odrobinę i leciutko przymrozić, u mnie prawie cały czas 0 i na ulicach, ścieżkach bagienko :) ;:196
Aguś - a jak u Was? Wróciłaś z pracy bezproblemowo? ;:196
Madziu - oj zdecydowanie, zieleń i ciepełko to jest to, co lubimy najbardziej ;:215 Ale zimę też trzeba jakoś przetrzymać, więc jak na razie cieszę się, że nie przymroziło roślinek "na sucho", tylko najpierw spadła kołderka :)
Reniu - mam jakieś dziwne przeczucie, że ta zima będzie całkiem sprzyjająca dla naszych ogrodów... Zobaczymy, ile z tego się sprawdzi :D ;:168
Grażynko - teraz tylko czekać na lekki mrozik i słoneczko, to dopiero będzie bajka 8-) Za chwilę Święta, a po nowym roku to już z górki - odliczanie do wiosny :heja

Dziś oglądałam Maję w ogrodzie - odcinek z Arboretum w Trojanowie. Wspaniała prywatna kolekcja roślin, rozciągnięta na 8 hektarach. Pozwolę sobie pokazać kilka widoczków z rozplenicą w roli głównej, które rozłożyły mnie na łopatki ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

źródło: http://barwyogrodow.pl

Jeśli miałabym zastosować podobną kompozycję u siebie, to wymieniłabym marcinki na coś kwitnącego latem (bo to chyba marcinki?). Tylko na co? Przetaczniki? Co jeszcze by pasowało? Wszystkie propozycje mile widziane ;:180
:wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Milenko a kłosowce?

zapomniałam dodać kompozycja bajeczna!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Milenko również obejrzałam ten odcinek Mai ze szczęką na blacie...rozplenice są bajkowe ;:167
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

To ja pójdę szukać tego odcinka. ale Dzięki za piekne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Milenko rozplenice są faktycznie bajeczne ;:167
Piękny widok!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Piękna kompozycja,rozplenice fantastyczne ...muszę poszukać tego odcinka.Może zamiast Marcinków Lilie albo Dzielżan
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witajcie, jak dziś za oknami u Was? U mnie dziś przeraźliwie wieje, temperatura ok. 0, ale w nocy słupek pokazywał -6. Mam nadzieję w najbliższym czasie na chwilowe ocieplenie, bo różyczki czekają na kopczyki :)
Marysiu - nie znam w ogóle kłosowców ;:185 Obejrzałam sobie u wujka G. Jak wysokie dorastają - masz może je u siebie?
Aguś - i pomyśleć, że cała rodzina dba sama o te hektary ;:oj Naprawdę, tylko podziwiać ;:180
Aniu - nam co prawda to nie grozi, ale w odcinku padła cenna rada odnośnie rozplenic - sadzone zbyt gęsto na większym obszarze mogą nie zakwitnąć, zbyt duża walka o składniki odżywcze. Od roku trawy bardzo mnie kręcą, w zeszłym sezonie wprowadziłam do siebie tylko 3 sztuki, ale wiosną chciałabym zaprosić ich więcej ;:108
Grażynko - jak myślisz, posadzenie dwóch sztuk pomiędzy trzema moimi hortensjami to byłby dobry pomysł? Między Misiem Polarnym, Vanillką i Annabelle - mam między nimi chyba odpowiednią przerwę (jakieś 70-80 cm).. Czy może lepiej postawić w tym miejscu na coś odrobinę większego? ;:173
Joasiu - lilii posadziłam jesienią dość sporo, niestety szukałam niższych odmian, ale wszystkie ponad metr. Zastanawiam się, czy są w ogóle niskie odmiany (do 40-60 cm), czy moje starsze, niskie są po prostu niedożywione.. Dziwne, żeby Lilypol nie miał takich odmian, o ile istnieją :roll:

Pozdrawiam Was ciepło :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Milenko u mnie od rana ciepełko, teraz jest około +10 stopni ;:oj
O liliach odpowiedziałam ci u siebie ale zajrzyj tutaj - do Ewy Rozanki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=48459 ma opisy lilii i mam od niej wszystkie moje lilie i niektóre odmiany są z natury niższe np Annemarie's Dream, Josephine czy Mona Lisa ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

u mnie wieje jak oszalały zimny i przenikliwy,lilie są niskie odmiany wyrastają do około 40 cm.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Milenko, zdjęcia z rozplenicami obłędne. szkoda tylko, że tak późno zaczynają kwitnąć. Właśnie sobie uświadomiłam, że najbardziej lubię zakątki z trawami zarówno u siebie jak i w innych ogrodach. Fajnie wyglądają wśród innych roślin-kwitnących.

P.S gdzie nie wejdę to śnieg ;:202 A centrum szare, w sumie nie wiadomo co lepsze
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”