Hosty - Struktura ziemi i przygotowanie podłoża pod uprawę.
Gnojowicą raczej sie nie przenawozi, chyba,ze stężenie za duże i wyjdą upały.
Absolutnie nie w sierpniu i nie słuchaj tego co piszą. Początek lipca to koniec nawożenia.
Załatwiłem tak swojego Lakeside Captain...dobrze,ze wiosna wyrośl, bo już niewiele brakowało. Ściął go w kwiecie młodości mróz, a potem na wiosnę zaczął gnić.
Absolutnie nie w sierpniu i nie słuchaj tego co piszą. Początek lipca to koniec nawożenia.
Załatwiłem tak swojego Lakeside Captain...dobrze,ze wiosna wyrośl, bo już niewiele brakowało. Ściął go w kwiecie młodości mróz, a potem na wiosnę zaczął gnić.
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tomku- wreszcie mogę sobie pogadac o swoim ulubionym hobby z kimś, kto się na tym zna, abo podziela moje zainteresowania, więc, teoretycznie ma jakąś wiedzę
Do tej pory, sama musiałam szukac odpowiedzi w literaturze, albo uczyc sie na błędach. Teraz mogę po prostu napisac o moich 'bolączkach' na forum, a ktoś na pewno coś odpowie
Nauki nigdy dośc
A o piwoniach wiem, dorzuciłabym jeszcze cebulowe 

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Dwa lata temu mnie też tu nie byłoTomasz II pisze:No właśnie, jeszcze dwa lata temu naprawdę nie było z kim pogadać

-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Kontakt:
jeśli chodzi o ściółkowanie to całkowicie unikam grubej kory od momentu gdy stwierdziłem, że, jest idealnym schronieniem dla ślimaków zwłaszcza kiedy składają jaja. Mój ogród graniczy z 8 ha podmokłym starym zarośniętym parkiem więc o ślimakach mogę napisać książkę. Wracając do tematu ściółkowanie (kora drobna lub zmielona) stosuję jedynie w miejscach gdzie nie mam wilgoci podsiąkowej by zminimalizować parowanie wody. Nigdy w ogrodzie nie stosowałem trocin ale wiem, że jak już trociny to bezposrednio z tartaku i poprosic o takie które zalegają kilka lat wtedy te tzw. "ujemne barwniki" w dużej częsci są wypłukane i o wiele mniej zakwaszaja glebę na trociny natomiast dla dekoracji cienka warstwa kory.
jarek
jarek
18 sierpnia 2008 Paco napisał cytuje:
Pokazały się na naszym rynku maty kokosowe (maty z trawy morskiej i z innych materiałów) przeznaczone do ściółkowania.
Na razie prowadzę rozpoznanie w tym temacie.
Czy coś już na ten temat wiadomo?
Jestem baardzo zainteresowana nowymi metodami ściólkowania.
Uwielbiam pielenie.Naprawdę.
Jednak moje zdrowie
ALYS
Pokazały się na naszym rynku maty kokosowe (maty z trawy morskiej i z innych materiałów) przeznaczone do ściółkowania.
Na razie prowadzę rozpoznanie w tym temacie.
Czy coś już na ten temat wiadomo?
Jestem baardzo zainteresowana nowymi metodami ściólkowania.
Uwielbiam pielenie.Naprawdę.
Jednak moje zdrowie

ALYS
Lepiej późno niż wcale
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Niestety dobrych wiadomości nie mogę przekazać.
Napisałem mail-a do firmy z prośba o podanie możliwości zakupu, cen i dystrybucji na terenie polski "Maty Cocos Slope TM". W odpowiedzi nastąpił kontakt telefoniczny i zapowiedzi przesłania mi informacji, które mógłbym zamieścić na forum. Jednak na zapowiedziach tylko się skończyło - myślę, że firma nie jest zainteresowana sprzedażą detaliczną mat, (o czym nie byłem poinformowany podczas rozmowy telefonicznej).
Podaję linki do stron opisujących te maty:
http://www.budownictwo.gda.pl/pl/geosyn ... zyjna.html
http://www.inorgarden.pl/page.php?id=cocosslope

Napisałem mail-a do firmy z prośba o podanie możliwości zakupu, cen i dystrybucji na terenie polski "Maty Cocos Slope TM". W odpowiedzi nastąpił kontakt telefoniczny i zapowiedzi przesłania mi informacji, które mógłbym zamieścić na forum. Jednak na zapowiedziach tylko się skończyło - myślę, że firma nie jest zainteresowana sprzedażą detaliczną mat, (o czym nie byłem poinformowany podczas rozmowy telefonicznej).
Podaję linki do stron opisujących te maty:
http://www.budownictwo.gda.pl/pl/geosyn ... zyjna.html
http://www.inorgarden.pl/page.php?id=cocosslope
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,