Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Dobry wieczór Marysiu
Na południu Polski już tak biało a u mnie jeszcze kwitną gazanie, lobelie i neriny. Dzisiaj dostałam też 170 cebulek krokusów i prawie po ciemku sadziłam. Mam nadzieję że coś z nich wyrośnie ( co roku właśnie wiosną na nie najbardziej czekam :D ) Pozdrawiam serdecznie, spokojnej nocy ;:19
Ewa
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Podglądam po cichutku, ale Dobrej Nocki życzę ;:196
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... U mnie jeszcze nie ma śniegu i mam nadzieję, że na razie nie będzie sypał, bo troszkę roboty mam w ogrodzie...
A Oleandra nie mam, choć jest piękny, zwłaszcza te pełne, bo zwyczajnie nie mam na niego miejsca... Choć, co go widzę, to mi się podoba... I taki ze mnie niezdecydowany człowiek...
Buziaki Marysiu i kukaj tam na te skalniaki, notuj, i dawaj znać, czego nie masz... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

reniusia20 pisze:
dorkow0 pisze:To krzyżówki kaczek... Z gęsią nie mają nic wspólnego... Podobno szybciej rosną, są większe, od popularnych kaczek... Mulardy, czy coś podobnego...
No właśnie słyszałam że szybciej rosną.Są większe od kaczek ale mniejsze od gęsi.
Właśnie na mięsko je ludzie hodują,bo takie ubite są ;:306 pytałam się latem o cenę ale nie pamiętam ;:173 coś koło chyba 10 zł taka kaczkogęś kosztowała ileż ona mogła mieć 3 tygodnie.

Marysiu nie zasypał Cię? ;:306 ;:306

Czyli chodzi o Mulardy (kaczogęsi).
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

zuzanna2418 pisze:
Maska pisze: Iwonko ja myślę, że takie mieszanki zawsze były u różnych zwierząt ale na pewno nie na dużą skalę. Gdzieś tam w przyrodzie trafiał się cudak, a my to utrzymaliśmy!
a może źle myślę :?
Dobrze myślisz, Marysiu :)
A mularda to takie coś jak krzyżówka konia z osłem- czyli muł :) Miącha się kaczkę domową pekińską z kaczką piżmową
Tu Zuzanna trafiła w sedno... :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Maska pisze:Oj Natalko to faktycznie musisz do lasu jechać ------ Las Wolski to też Kraków :D
Ano, Kraków :D ale lasy u mnie na wsi lepsze :D nawet salamandry tam są ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu tak najprawdziwszy chociaż jak posypał wczoraj tak do dzisiaj tyle go jest, bo mróz trzyma ;:215
U mnie też trochę kamieni jest chociaż bez szaleństwa :heja
Milenko oj leży! chociaż nie dosypuje ;:185 Karmnik stary jest i mam nowy ale nie powieszony więc sezonu jeszcze nie rozpoczęłam, bo nie całą gleba zasypana i drzewa do wydziubania jeszcze są ;:306 a na serio nie mogę się doprosić o powieszenie nowego karmniczka jak już go powieszę to na pewno będzie sypanie, bo część słonecznika już zgromadzona :uszy
Wydaje mi się że kanalizacja wsi wiele by załatwiła i nie dziwię się że z dala od miast tego się nie robi bo to koszty a gminy biedne, te koło miast mają i mieszkańców bogatszych i możliwości podłączenia lepsze a opór jest! Potem tylko egzekwowanie i wiele by to poprawiło. Chociaż śmieci niby są załatwione, a palą śmieciami dalej - smród wieczorem jest nie do zniesienia!
Ewciu ciekawa jestem jak Twoje krokusy, bo ja kilka lat temu kupiłam w LM 2 kg cebulek krokusów i sadziłam prawie pod śniegiem, ale ziemia nie była zamarznięta, na wiosnę wyglądały cudnie, a na następną były pojedyncze potem zniknęły :(
Renatko a ja Ci już miłego dnia ;:167
Dorotko jak to nie masz? coś niesamowitego :uszy
Oleandra mam jeszcze jednego tylko malutkiego przywiozłam patyczki (3) z Turcji i został jeden ale nie wiem jaki kolor. Tego nie wystawiam na zewnątrz. Więc jak się zdecydujesz to wiesz tylko daj cynk :uszy
Tego starego też wyleczę i rozmnożę bo mnie wkurza!
A jak chodzi o skalniaczki to co jestem u Ciebie to kukukam łakomym wzrokiem, ale nie jestem taka zachłanna, ale jak na nie patrzę to mi się wydaje że żadnego nie mam ;:306 W zimie zrobię prezentację moich i będziemy porównywać ;:196
Tak Joasiu o nie chodzi ;:333
Natalko to pewnie Beskid ?
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Beskid Niski :D Dobczyce, Myślenice, Stróża, Osieczany - te okolice :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu mam zaległości w twojej drugiej części ,będę powoli nadrabiać :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, u mnie dalej śniegu nie ma, choć Kredka już wyprowadziła się z domu do budy i przychodzi tylko na michę. Mrozek jej odpowiada a kaloryferami gardzi :) Dziś mamy jeszcze pana dekarza, który będzie coś poprawiał z kalenicą, bo nam się okazało, że poprzednia ekipa nie zrobiła odpowiedniej wentylacji i nam się woda na suficie na strychu zaczęła skraplać... jak patrzę na ognistość Twojej fryzury, to mi cieplej od razu :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalko jak masz takie możliwości to po co do L.W. ja salamandry znam z wakacji w Beskidzie Żywieckim :lol:
Alicjo bardzo się cieszę, że przyszłaś a nadrabianie zostaw na długie zimowe wieczory - ja to głównie zdjęcia w innych oglądam bo piękne są :lol:
Zuziu Lola uwielbia jak spadnie śnieg leżeć na nim - zaraz zaczną się protesty wiejskich ekologów, że psu zimno ;:oj . Buda Loli jest na widoku żeby jej się nie nudziło to niektórych w oczy kole :uszy bo psy ukryte za domami mają jeszcze łańcuchy na szyi i nie mają odpowiednich wybiegów. Niestety u mnie też nie wszystko jest dobrze wentylowane, ale to panowie niech usprawniają ja w to nie wkraczam. Ognistość pewnie w jesieni ładnie by wyglądała ale miałam strasznego lenia z tą farbą ;:306
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ja też mam od Zosi i też nie zawiązała kwiatów ale była taka ładna że wsadziłam w doniczkę i przywiozłam do domu ;:138 Zobaczymy czy zakwitnie :roll:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu, leń mnie dalej nie opuścił i wolę oglądać wasze ogrody,miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, też mam jeszcze jeden do powieszenia i też nie mogę się doprosić, bo M. zapracowany :) A trzeba przykręcić uchwyty. Ze śmieciami to właśnie nie do końca rozumiem - nie jestem pewna, jak jest w innych gminach, ale u mnie płaci się od ilości osób i niezależnie od tego, ile worków wystawię, tyle wezmą. Chociaż ostatnio słyszałam, jak ktoś stwierdził, że stary tapczanik to sobie spokojnie przepuści przez piec ;:218 Więc pewnie chodzi o każde źródło ciepła... U mnie tego problemu nie czuję, co nie znaczy, że go nie ma. Ale w mieście było zdecydowanie gorzej - zimą najlepszym wyznacznikiem był nasz pies - po spacerze śmierdział spalenizną zmieszaną z wędzonką. Tu wraca ze spaceru i pachnie świeżym powietrzem, wiec chociaż w tym temacie nie narzekam :)
Miłego dnia (u mnie dopaduje non-stop) ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - muszę Ci się przyznać, że obejrzałam sobie w niedzielę Twój wiosenny wątek. teraz sobie oglądam letnie fotki :lol:
Trochę się zdenerwowałam tym skraplaniem się wody na strychach. U mnie w tym roku został ocieplony dach i teraz się niepokoję czy na tej folii nic się nie skrapla :( Byłam na działce w sobotę ale nie przyszło mi do głowy żeby wejść na górę i to sprawdzić.
Oj chyba będę miała nieplanowany wypad na działkę :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”