Na południu Polski już tak biało a u mnie jeszcze kwitną gazanie, lobelie i neriny. Dzisiaj dostałam też 170 cebulek krokusów i prawie po ciemku sadziłam. Mam nadzieję że coś z nich wyrośnie ( co roku właśnie wiosną na nie najbardziej czekam

reniusia20 pisze:No właśnie słyszałam że szybciej rosną.Są większe od kaczek ale mniejsze od gęsi.dorkow0 pisze:To krzyżówki kaczek... Z gęsią nie mają nic wspólnego... Podobno szybciej rosną, są większe, od popularnych kaczek... Mulardy, czy coś podobnego...
Właśnie na mięsko je ludzie hodują,bo takie ubite sąpytałam się latem o cenę ale nie pamiętam
coś koło chyba 10 zł taka kaczkogęś kosztowała ileż ona mogła mieć 3 tygodnie.
Marysiu nie zasypał Cię?![]()
Tu Zuzanna trafiła w sedno...zuzanna2418 pisze:Dobrze myślisz, MarysiuMaska pisze: Iwonko ja myślę, że takie mieszanki zawsze były u różnych zwierząt ale na pewno nie na dużą skalę. Gdzieś tam w przyrodzie trafiał się cudak, a my to utrzymaliśmy!
a może źle myślę![]()
A mularda to takie coś jak krzyżówka konia z osłem- czyli mułMiącha się kaczkę domową pekińską z kaczką piżmową
Ano, KrakówMaska pisze:Oj Natalko to faktycznie musisz do lasu jechać ------ Las Wolski to też Kraków![]()