Wiejsko-miejski kogel-mogel
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel
Ewa oderwij sie od prac domowych i wracaj na forum 

- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Uwaga! Uwaga!
Amerykanie donoszą ,że zima lekką nam będzie! I dobrze! Chcę zobaczyć wszystkie piękne róże, obficie kwitnące - nie tylko te, które sama kupiłam,ale i Wasze!
Po remoncie! Posprzątałam,teraz tylko bieżące porządki.
W ogródku przez ostatni tydzień nie robiłam nic (słownie nic)chyba nawet tam nie byłam,bo jak wynosiłam odpadki na kompost,to się nie liczy.
Czy ktoś pamięta tę gitarę?

No to teraz wygląda tak

i podobno nadal nie jest skończona,choć już grać na niej można

A z ogródka zdjęcia,to może zrobię w tygodniu. Wczoraj miałam dzień lenia, nie było prądu od 8.30 do 17.05, na domiar złego na zewnątrz tak wiało,że i tam nie można było nic robić! Zajmowałam się więc podtrzymywaniem ognia w kominku (piec na gaz,ale iskra elektryczna
) i czytaniem zaległości w formie analogowej.
Zadzieram kiecę i lecę!
ps.brzozy jeszcze mają liście
,constancjo niewykluczone,że skorzystam z Twoich wcześniejszych rad, bo takie oto znalazłam sobie drzewko :robinia umbraculifera.
Amerykanie donoszą ,że zima lekką nam będzie! I dobrze! Chcę zobaczyć wszystkie piękne róże, obficie kwitnące - nie tylko te, które sama kupiłam,ale i Wasze!
Po remoncie! Posprzątałam,teraz tylko bieżące porządki.
W ogródku przez ostatni tydzień nie robiłam nic (słownie nic)chyba nawet tam nie byłam,bo jak wynosiłam odpadki na kompost,to się nie liczy.
Czy ktoś pamięta tę gitarę?

No to teraz wygląda tak

i podobno nadal nie jest skończona,choć już grać na niej można

A z ogródka zdjęcia,to może zrobię w tygodniu. Wczoraj miałam dzień lenia, nie było prądu od 8.30 do 17.05, na domiar złego na zewnątrz tak wiało,że i tam nie można było nic robić! Zajmowałam się więc podtrzymywaniem ognia w kominku (piec na gaz,ale iskra elektryczna

Zadzieram kiecę i lecę!
ps.brzozy jeszcze mają liście

Pozdrawiam-Ewa
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szybko mów, gdzie to czytałaś/widziałaś/słyszałaś?terlica pisze:Uwaga! Uwaga!
Amerykanie donoszą ,że zima lekką nam będzie!
O mamuńciu!terlica pisze:Czy ktoś pamięta tę gitarę?

- jonatanka
Pewnie ,że pamiętam gitarę ,ale aktualny widok dech zapiera.
Mistrzowska robota.Jedno mi nie pasuje....nie skończona bo wygląda jak oryginał.Zazdroszczę słowa"remont skończony".

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witam
ja też dzisiaj wyczytałam, że prawdziwa zima nie tak szybko do nas zawita, tylko się cieszyć
Pozdrawiam, Ula
ja też dzisiaj wyczytałam, że prawdziwa zima nie tak szybko do nas zawita, tylko się cieszyć

Pozdrawiam, Ula
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Metamorfoza gitary 

Fiu, fiu to ci dopiero renowacja
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- terlica
- 500p
Dziewczyny a propos gitary ,to naprawdę dokonał cudu. Gryf został wypolerowany,progi wypolerowane i wyrównane. Mostek podniesiony.Na niej się już nie dawało grać,a teraz brzmi nawet!
jonatanko remont skończony,Ty/Wy też w pewnym momencie skończycie,a potem zaczniecie od nowa
Znam ten ból,wiele rzeczy robiliśmy z mężem sami,bo niektóre musieliśmy po "fachowcach" poprawiać. Zadziwiające,że są zawody powszechnie znane,w których pojęcie odpowiedzialności zawodowej zupełnie nie istnieje ... ale cóż ... życzę Wam wszystkiego najlepszego ,cierpliwości i pamiętaj,że zawsze musi być coś do zrobienia,bo jak już się wszystko zrobi,to ... wiesz....
Ulka szalenie mnie interesuje co wraz z mężem łączy Cię z Lulkowem?! Bo mnie szalenie dużo! Zaraz się okaże ,że się znamy albo jaka insza cholera
Muszę Cię koniecznie odwiedzić na wiosnę i wypytać (ale się wpraszam!) No bo że Ty Czersk,że Tuchola,ale jak teraz wyskoczyłaś z Lulkowem,to aż mnie wryło!
MaGorzatko
Agnieszko, Ewo słowa uznania przekażę M,będzie dumny jak paw!
W związku z tym,że niedługo kończę po raz nie wiem już który 25 lat,to piekę po raz pierwszy w życiu "snickersa". Postanowiłam zarzucić na 1 dzień zdrowe odżywianie
Trzymajcie kciuki,żeby cokolwiek jadalnego wyszło,bo drugiej szansy nie będę miała.

jonatanko remont skończony,Ty/Wy też w pewnym momencie skończycie,a potem zaczniecie od nowa

Ulka szalenie mnie interesuje co wraz z mężem łączy Cię z Lulkowem?! Bo mnie szalenie dużo! Zaraz się okaże ,że się znamy albo jaka insza cholera

MaGorzatko
na WPMaGorzatka pisze:Szybko mów, gdzie to czytałaś/widziałaś/słyszałaś?

Agnieszko, Ewo słowa uznania przekażę M,będzie dumny jak paw!
W związku z tym,że niedługo kończę po raz nie wiem już który 25 lat,to piekę po raz pierwszy w życiu "snickersa". Postanowiłam zarzucić na 1 dzień zdrowe odżywianie

Pozdrawiam-Ewa
Ewka no to najlepszego za to ćwierćwiecze
i oby następne było jeszcze piękniejsze
snickersa też nigdy nie piekłam wydaje mi się bardzo pracochłonny wiec czekam na Twoją opinię

snickersa też nigdy nie piekłam wydaje mi się bardzo pracochłonny wiec czekam na Twoją opinię

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ewka udanego wypieku i wszystkiego najlepszego, buziaczki
Pochwal się ciachem

Pochwal się ciachem

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ewuniu wszystkiego naj 

- jonatanka
Ewunia pochwal się ciastem,na pewno wyjdzie to nie jest trudne ciacho.
Szczęścia, by każdy dzień przynosił radość
Radości, by uśmiech nie znikał z Twojej twarzy
Uśmiechu, by przeganiał zmartwienia
Beztroski, by żyć w pomyślności i zdrowiu
Pomyślności i zdrowia, by realizować marzenia
Spełnienia marzeń, by odnaleźć szczęście...

Szczęścia, by każdy dzień przynosił radość
Radości, by uśmiech nie znikał z Twojej twarzy
Uśmiechu, by przeganiał zmartwienia
Beztroski, by żyć w pomyślności i zdrowiu
Pomyślności i zdrowia, by realizować marzenia
Spełnienia marzeń, by odnaleźć szczęście...

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Młoda kobietko samych radosnych chwil ogrodowych z okazji ćwierćwiecza Ci życzę 

- terlica
- 500p
Dziękuję za życzenia
.Ciasto wyglądało tak:

i oprócz tego,że spody wyszły troszkę za twarde,to było smaczne
Trochę moich domowych kwiatków przedstawię:
zaczynają storczyki,cambrie

Róża pustyni, z tyłu Focea jadalna ,była już wcześniej w wątku,bo kwitła oraz moja roślina żółw ,czyli Dioscorea elephantipes

jakiś kaktusik (pięknie kwitł latem,ale zdjęcia nie mam) oraz Kalanchoe tomentosa- ukradziona szczepka

Dracena z umieralni oraz Plumeria ,która latem wciąż i wciąż atakowana była przez przędziorka, jeśli następny sezon będzie taki sam,to się chyba pożegnamy ....

taki śliczny kwiatuszek,który jeszcze tydzień temu był dwa razy większy,ale nie po drodze mu było z kotem i zaliczył nieudane lądowanie, a kwitnie nieśmiało i delikatnie ,ale ładnie-moim zdaniem

oplątwy, mam je od około roku i w tym czasie podwoiły wielkość,zdobią stolik. Ciekawe kiedy zakwitną ...

Na dzień dziecka dostałam od mamy Hoyę Kerri i wszystko byłoby fajnie,gdyby nie okazało się,że sprzedawanie tych uroczych lisków w małych doniczkach,to wielkie oszustwo. Poczytałam na forach,że to nie ma prawa rosnąć ,jeśli nie zostało posadzone z kawałkiem pędu. Znalazłam sposób,żeby nasadę liścia ponacinać. Wykonałam,czas pokaże.
Anthurium.

cdn
Po ogródku dzisiaj pospacerowałam tylko,ale już zdążyłam się wkurzyć.
Czosnki oraz irysy cebulowe mają około 10 cm.!
Zdjęcia zrobię jutro.

i oprócz tego,że spody wyszły troszkę za twarde,to było smaczne

Trochę moich domowych kwiatków przedstawię:
zaczynają storczyki,cambrie

Róża pustyni, z tyłu Focea jadalna ,była już wcześniej w wątku,bo kwitła oraz moja roślina żółw ,czyli Dioscorea elephantipes

jakiś kaktusik (pięknie kwitł latem,ale zdjęcia nie mam) oraz Kalanchoe tomentosa- ukradziona szczepka

Dracena z umieralni oraz Plumeria ,która latem wciąż i wciąż atakowana była przez przędziorka, jeśli następny sezon będzie taki sam,to się chyba pożegnamy ....

taki śliczny kwiatuszek,który jeszcze tydzień temu był dwa razy większy,ale nie po drodze mu było z kotem i zaliczył nieudane lądowanie, a kwitnie nieśmiało i delikatnie ,ale ładnie-moim zdaniem

oplątwy, mam je od około roku i w tym czasie podwoiły wielkość,zdobią stolik. Ciekawe kiedy zakwitną ...

Na dzień dziecka dostałam od mamy Hoyę Kerri i wszystko byłoby fajnie,gdyby nie okazało się,że sprzedawanie tych uroczych lisków w małych doniczkach,to wielkie oszustwo. Poczytałam na forach,że to nie ma prawa rosnąć ,jeśli nie zostało posadzone z kawałkiem pędu. Znalazłam sposób,żeby nasadę liścia ponacinać. Wykonałam,czas pokaże.
Anthurium.

cdn
Po ogródku dzisiaj pospacerowałam tylko,ale już zdążyłam się wkurzyć.
Czosnki oraz irysy cebulowe mają około 10 cm.!

Zdjęcia zrobię jutro.
Pozdrawiam-Ewa
- jonatanka
Ciacho mniam.Ewuniu czy na trzecim zdjęciu jest róża pustyni??